CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 IUNIE - 4 IULIE SIF Moldova, liderul aprecierilor din BET-FI

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 6 iulie 2018

SIF Moldova, liderul aprecierilor din BET-FI

Acţiunile SIF Moldova (SIF2), ce au beneficiat de o creştere de 1,87%, în raport cu moneda europeană, în intervalul 27 iunie - 4 iulie, reprezintă titlurile cu cea mai mare rentabilitate din cadrul indicelui BET-FI, intervalul menţionat.

Pentru perioada 27 iunie - 4 iulie, cotaţia SIF2 a oscilat între o scădere de 1,27%, apărută pe data de 4 iulie, pe fondul unui volum de 78.999 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anteriore, de aproape 316.850 de unităţi şi o creştere de 2,75%, consemnată pe 3 iulie, în contextul unui rulaj de 305.826 de titluri.

De altfel, pentru toate zilele bursiere incluse în intervalul menţionat, volumul înregistrat s-a situat sub media ultimei luni de tranzacţionare, ceea ce reflectă interesul relativ scăzut al investitorilor pentru acţiunile SIF2.

Marţi, 3 iulie, Costel Ceocea, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii a vândut 14.337 de acţiuni SIF2, la preţul unitar de 1,38 de lei.

Referitor la evoluţia titlurilor SIF2, echipa de la BT Capital Partners notează, în raportul de analiză tehnică pentru acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), publicat pe data de 2 iulie: "Nivelul de 1,5 lei/titlu (n.r. al cotaţiei SIF2), asupra căruia avertizam în raportul de la jumătatea lunii iunie (n.r. considerat de analişti drept prag de rezistenţă - nivel de preţ ce funcţionează ca o potenţială barieră în faţa creşterii cotaţiei) s-a dovedit greu de învins şi a antrenat reacţii negative în piaţă. Acestea s-au limitat, însă, la o confluenţă Fibonacci minoră (n.r. concept de analiză tehnică ce se referă la zone potenţiale de suport - ce acţionează ca o barieră în faţa scăderii preţului, sau de rezistenţă) la 1,35 lei/unitate, în preajma căruia se află şi media mobilă de 50 de perioade (n.r. zile).

În pofida acestei ezitări pe care am văzut-o la rezistenţa de la 1,5 lei/titlu, suntem înclinaţi să mizăm pe faptul că trendul (n.r. descendent) s-a schimbat, totuşi, în sens favorabil, odată cu revenirea de la minimile din mai şi vom rămâne la această ipoteză cât timp SIF2 se menţine peste 1,26 lei/acţiune".

Pe data de 4 iulie, preţul acţiunii societăţii de investiţii financiare a închis şedinţa bursieră la 1,4 lei, nivel situat peste pragul indicat de analiştii de la BT Capital Partners.

În acest an, SIF2 va distribui acţionarilor un dividend de 0,05 lei/titlu, care, raportat la cotaţia acţiunii din data de 4 iulie oferă un randament brut de 3,57%.

Pentru primul trimestru din 2018, SIF2 a raportat un profit de 0,28 milioane de lei, cu mult sub cel din aceeaşi perioadă a anului 2017, când rezultatul net a fost de 8,3 milioane de lei.

Anul trecut, societatea a obţinut un profit net de 164,8 milioane lei, în creştere cu 33,65% faţă de rezultatul anului anterior.

Ponderea acţiunilor SIF2 în indicele financiar, care a scăzut cu 0,96%, în perioada menţionată, este de 20,43%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 0,69%, în raport cu moneda euro, în intervalul 27 iunie - 4 iulie, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri ale bursei, a scăzut, în aceeaşi perioadă, cu 0,62%.

Din cadrul ambelor coşuri de acţiuni, cea mai bună evoluţie a fost marcată de titlurile OMV Petrom (SNP), a căror cotaţie a urcat, în intervalul menţionat, cu 8,39%, faţă de moneda europeană.

Pe data de 4 iulie, preţul acţiunii societăţii petroliere s-a apreciat cu 0,77%, pe fondul unui rulaj de aproape 8,9 milioane de unităţi, peste media celor 20 de zile anterioare, de 6,5 milioane de titluri.

Ponderea titlurilor SNP în indicii BET şi BET-XT este de 16,97%, respectiv 15,12%.

Clasamentul rentabilităţilor de la BVB, în perioada 27 iunie - 4 iulie, este condus de acţiunile Transilvania Construcţii (COTR), cu un avans de 10,92%, în raport cu moneda euro.

Poziţia a doua a topului randamentelor bursei este ocupată de titlurile SNP, podiumul acestei ierarhii fiind completat de acţiunile Alumil (ALU), care au urcat cu 5,31%, în raport cu moneda europeană.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 26 iunie - 3 iulie, este condus de titlurile FDI Omninvest, care au urcat cu 0,89%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află Active Dinamic, cu o creştere de 0,63%, în timp ce titlurile FDI Piscator Equity Plus, care s-au apreciat cu 0,42%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a coborât cu 0,13%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a scăzut, în intervalul 27 iunie - 4 iulie, cu 0,17%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus o pierdere de 0,13%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 6,3%, în intervalul 27 iunie - 4 iulie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 11:30, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.600 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 114,7 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb