Drept la replică "Mihai Fercală a trecut SIF Transilvania pe persoană fizică

Cu respect, Constantin Fraţilă"
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 februarie 2020

"Mihai Fercală a trecut SIF Transilvania pe persoană fizică

La articolul "SIF TRANSILVANIA: «Constantin Frăţilă este incompatibil cu funcţia de membru în Consiliul SIF3»", publicat în ediţia din 04.02.2020 a ziarului BURSA, Constantin Frăţilă, acţionar important al SIF Transilvania, ne-a transmis următorul drept la replică:

Pentru o corectă informare a publicului şi pentru cunoaşterea realităţii la SIF Transilvania SA, se impune formularea următoarelor precizări:

Împotriva Deciziei 1095/13.09.2018, prin care ASF mi-a retras aprobarea pentru exercitarea funcţiei de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania SA, am formulat acţiune în anulare şi am solicitat suspendarea executării deciziei, în coformitate cu prevederile art. 15 din Legea contenciosului, până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare, litigiile făcând obiectul dosarului 8031/2/2018 * aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa.

În data de 17.01.2020, Curtea de Apel Constanţa a soluţionat cererea de suspendare, dispunând suspendarea executării Deciziei 1095/13.09.2018 emisă de către ASF, iar în data de 30.01.2020 a soluţionat cererea în anulare, dispunând anularea Deciziei 1095/13.09.2018 emisă de către ASF.

Hotărârea prin care a fost suspendată executarea Deciziei 1095/13.09.2018 este executorie, motiv pentru care ea produce efecte imediate. În aceste condiţii, subsemnatul, începând cu data de 17.01.2020 am aprobarea pentru exercitarea funcţiei de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania SA.

În mod corect, ASF, prin scrisoarea din data de 22.01.2020, din care Mihai Fercală citează în raportul curent nr. 555/23.01.2020, a precizat fără echivoc că "este indubitabil faptul că nu există niciun drept de opţiune în ceea ce priveşte aducerea la îndeplinire a acestei hotărâri judecătoreşti de către toate părţile implicate".

Directoratul SIF Transilvania SA, a procedat la efectuarea demersurilor legale, respectiv înregistratea mea în registrul comerţului.

În data de 29.01.2020 a fost admisă cererea formulată de SIF Transilvania SA prin care a fost solicitată înregistrarea mea la Oficiul Registrului Comerţului.

În prezent, SIF Transilvania SA are un Consiliu de Supraveghere legal constitutit, format din 7 membrii, conform informaţiilor oficiale de la Registrul Comerţului.

Mai mult decât atât, prin emiterea ordonanţei de clasare pentru infracţiunile de manipulare a pieţei de capital şi spălare de bani, împotriva subsemnatului a încetat urmărirea penală. Acest lucru este clar şi îl poate confirma orice persoană care are cunoştinţe juridice, interpretarea domnului Fercală fiind doar o inducere în eroare a publicului cititor.

În ceea ce priveşte reglementările din Regulamentul ASF 1/2019, respectiv art. 13 coroborat cu art. 12, pentru orice persoană care citeşte atent conţinutul acestor articole, poate lesne observa că este interpretarea personală a domnului Fercală.

Chiar legea fundamentală a României prevede că, "până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată". Ar fi neconstituţional să existe vreo reglementare legală, în contradicţie cu legea fundamentală, care să interzică exercitarea funcţiei de membru în Consiliul de Supraveghere pentru că a început urmărirea penală in personam împotriva unei persoane.

Menţionarea domnului Dan Viorel Paul ca şi membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania SA, în cadrul articolului, este fie o dezinformare a publicului cititor, fie o gravă necunoaştere a prevederilor legale de către persoana care a furnizat informaţiile redate în articol. Dan Paul nu este şi nici nu mai poate fi membru în Consiliul de Supraveghere, decât dacă domnul Fercală inventează un al 8 - lea loc.

Din punctul meu de vedere, solicitarea de a fi emisă o nouă decizie de către ASF care să constate incompatibilitatea mea pentru funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere reprezintă numai o sfidare la adresa instanţei de judecată şi chiar a ASF.

De fapt, prin această solicitare, Mihai Fercală îşi face publică dorinţa de a avea un Consiliu de Supraveghere format din 6 membri, în care, din orice perspectivă priveşti lucrurile, votul decisiv al Preşedintelui Consiliului îi asigură confortul necesar, drept pentru care se erijează şi în procuror (probabil din zona Anei Pauker) şi în judecător dar şi în organ de supraveghere (respectiv ASF, de unde bănuiesc că va mai încasa o sanctiune.)

În concluzie, în momentul de faţă, SIF Transilvania este ţinută prizonieră de către domnul Fercală ajutat de o minoritate din Consiliul de Supraveghere. Pe cale de consecinţă, pot să apreciez că SIF Transilvania este trecută pe persoană fizică de către Mihai Fercală iar noi, majoritatea din Consiliu dar în special acţionarii, aşteptăm intervenţia cu celeritate a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Eterna saga Fratila vs Fercala continua. Daca ASF e orb, surd si inert ca de obicei, eternul Fercala va iesi din SIF Transilvania [Mesaj eliminat conform regulamentului]. Atat e de indispensabil....

    1. Onorata redactie, chiar daca ati cenzurat textul absolut decent referitor la o pozitie orizontala banala, inevitabila oricarui individ la un moment dat, eu raman la parerea ca Fercala, dinozaurul SIFurilor Romanesti, tot asa iese din scena...

      Cenzura voastra e neprofesionista, gazetarilor ! 

    Mai degrabă povestea se apropie de final... un final in care Fercalezu pleacă pe făraș... descălecat de actionari și probabil și de Asf, care deși a fost foarte indulgent cu el, Mircea știe de ce!, nu mai poate tolera situația de la Brasov .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb