DSP Alba solicită suplimentarea numărului de paturi pentru bolnavii cu COVID-19

S.B.
Miscellanea / 16 martie 2021

DSP Alba solicită suplimentarea numărului de paturi pentru bolnavii cu COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba solicită 71 de paturi în plus pentru tratarea pacienţilor COVID în spitalele din judeţ şi creşterea capacităţii ATI COVID, în prezent existând 330 de locuri pentru persoanele depistate cu SARS-CoV-2, din care 20 paturi ATI, informează Agerpres.

Astfel, în cadrul unei videoconferinţe convocate de DSP Alba şi la care au participat reprezentanţi ai tuturor spitalelor din judeţ, s-a discutat şi stabilit suplimentarea numărului de paturi destinate tratării bolnavilor COVID din Alba cu 71.

Potrivit sursei citate, numărul paturilor COVID ar creşte astfel la 401, în prezent existând 330 de locuri pentru pacienţii depistaţi cu SARS-CoV-2, din care 20 paturi ATI COVID.

"Cele 71 de locuri noi se preconizează a fi repartizate astfel: 20 de paturi vor fi înfiinţate la Spitalul Orăşenesc Câmpeni; 11 paturi în plus la Spitalul Orăşenesc Cugir (total 35); 20 de paturi în plus la Spitalul Municipal Blaj (în total 46); 10 paturi în plus la Spitalul Orăşenesc Abrud (în total 30); 5 paturi în plus la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud (în total 45); 5 paturi în plus la Spitalul Municipal Sebeş (în total 28)", se precizează în comunicatul transmis de DSP.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia funcţionează, la secţia Infecţioase, 45 de paturi COVID, în timp ce la Spitalul Municipal Aiud, spital suport COVID, există 150 de paturi destinate pacienţilor pozitivi, din care 20 de paturi ATI COVID.

"Asigurăm locuitorii judeţului că suplimentarea paturilor pentru tratarea pacienţilor COVID nu va afecta actul medical în ceea ce priveşte pacienţii non-COVID. În ceea ce priveşte locurile la secţia ATI COVID a Spitalului Municipal Aiud, desemnat spital suport, în prezent există o presiune foarte mare pe medicii anestezişti, dar prin detaşarea unor medici din alte zone se va crea posibilitatea suplimentării paturilor ATI COVID cu până la 10. La momentul actual există dotările necesare, factorul uman fiind însă insuficient pentru a face faţă suplimentării cu 50% faţă de locurile actuale ATI COVID", a declarat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Luni, DSP Alba a cerut Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă aprobarea detaşării la Spitalul Municipal Aiud, unitate care asigură tratarea cazurilor COVID severe şi grave din judeţ, a unui număr de 6 medici ATI, din care 4 din alte judeţe, pentru a putea creşte astfel la 30 numărul de paturi din secţia ATI COVID, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb