DUPĂ AEROPORTUL DIN IAŞI  Americanii sînt interesaţi şi de modernizarea aeroportului Bacău

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 25 martie 2005

"Poarta" băcăuană către Europa şi alte zone ale lumii, aeroportul din muncipiu, "are şanse reale de modernizare începînd chiar din acest an", a declarat ieri preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, la sfîrşitul primei întîlniri avute cu reprezentanţi ai firmei "Travis Design Associates". Firma americană este una de proiectare şi a fost selectată de Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a Statelor Unite pentru "a întocmi gratuit un studiu de fezabilitate". Pablo Riofrio, senior consultant la "Travis Design Associates", a spus că a constatat la Bacău "o serie de avantaje" care oferă "un stimul pentru realizarea proiectului": judeţul are o amplasare bună, este centrul economic din zona Moldovei, pista aeroportului necesită investiţii mai mici decît alte structuri similare, iar în rîndul autorităţilor locale "există un consens în luarea deciziilor privind viitorul aeroportului".

Delegaţia americană a aflat de la oficialii locali date referitoare la judeţul Bacău, puterea economică, volumul de investiţii în zonă şi fluxul de călători şi marfă. "Suntem deschişi la orice parteneriate, chiar şi pentru privatizare. Important este să reuşim atragerea de investitori din afara sistemului pentru a finanţa modernizarea aeroportului din Bacău, care are un potenţial de dezvoltare deosebit constatat şi de repre-zentanţii firmei americane", a declarat, în exclusivitate pentru Rompres, Cristian Stanciu, directorul general al porţii aeriene băcăuane.

În cadrul întîlnirii s-a decis ca, pînă la finele lunii aprilie, firma americană să finalizeze o primă evaluare a aeroportului, urmînd ca Agenţia pentru Comert şi Dezvoltare a SUA să organizeze o selecţie de oferte pentru realizarea proiectului.

La rîndul său, Consiliul Judeţean Bacău va finanţa cu 15 miliarde de lei realizarea unui nou terminal de călători, lucrările urmînd să înceapă în primăvara anului viitor. În prezent, aeroportul din Bacău asigură deplasări aeriene pentru şase oraşe din Italia şi trei din Germania, precum şi activităţi cargo pentru armată sau mari firme din zona Moldovei.

În urmă cu cîteva zile, reprezentanţii firmei americane au declarat că vor realiza consultanţa pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi şi vor finanţa studiul de fezabilitate al acestui obiectiv.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb