DUPĂ ANUNŢUL TESLA PRIVIND INVESTIŢIA ÎN CRIPTOMONEDĂ  Bitcoin atinge un nou maxim istoric de peste 44.000 de dolari

A.I.
Piaţa de Capital / 8 februarie 2021

Bitcoin atinge un nou maxim istoric de peste 44.000 de dolari

Preţul celei mai cunoscute monede virtuale a urcat brusc la un maxim istoric după ce Tesla a anuţat că a cumpărat Bitcoin şi că va începe să accepte plăţi în criptomonedă, reiese dintr-un articol publicat de CNBC.

Preţul Bitcoin era de circa 43.365 de dolari la ora 16:30, conform Coindesk, după ce criptomoneda atinsese un maxim istoric de 44.801,87 de dolari. În 2020, moneda virtuală a avut o evoluţie spectaculoasă preţul său crescând de aproximativ de patru ori.

Tesla a achiziţionat astăzi Bitcoin de 1,5 miliarde de dolari, conform unui document al Securities and Exchange Commision, notează CNBC. Producătorul de maşini electrcice a spus că a cumpărat Bitcoin pentru "mai multă flexibilitate, diversificare şi maximizarea randamentelor numerarului", conform documentului autorităţii de supraveghere din Statele Unite. Mişcarea face din Tesla primul mare producător de automobile care acceptă Bitcoin ca mijloc de plată, punctează agenţia americană.

Dan Ives, analist la Wedbush, este de părere că deţinerea Bitcoin a Tesla "va avea un efect de undă asupra corporaţiilor din întreaga lume". Este o "mişcare ce poate schimba regulile jocului privind utilizarea Bitcoin-ului dintr-o perspectivă tranzacţională", a spus Ives conform CNBC.

Investiţia făcută de Tesla în Bitcoin este ultimul semn că volatila monedă digitală este îmbrăţişată pe scară largă. Anul trecut, Fidelity Investments, Square şi PayPal au anunţat mişcări ample în zona monedei digitale, iar investitori legendari precum Paul Tudor Jones sau Stanley Druckenmiller au avut opinii favorabile despre Bitcoin. Mulţi cred că moneda digitală are potenţialul de a înlocui aurul ca activ de refugiu, conform agenţiei americane.

Scepticii, precum miliardarul Warren Buffett, văd Bitcoin ca un activ speculativ, fără valoare intrinsecă, fiind de părere că tranzacţionarea în moneda digitală este asemănătoare jocurilor de noroc.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De obicei Warren Buffett are dreptate. La fel ca atunci cand a afirmat ca derivatele sunt arme de distrugere in masa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb