DUPĂ CE A SPUS CĂ NU INTENŢIONEAZĂ SĂ URMEZE STRATEGIA CELORLALTE BĂNCI Şi OTP Bank a majorat avansul pentru creditele ipotecare

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 mai 2016

Şi OTP Bank a majorat avansul pentru creditele ipotecare

Aproape jumătate din băncile care activează la noi au făcut acest pas

Aproape jumătate din sistemul bancar românesc, respectiv 15 bănci din cele 36 care activează în ţara noastră, au majorat avansurile solicitate pentru acordarea creditelor ipotecare, în contextul Legii dării în plată.

Ultima care a adoptat această măsură este OTP Bank, după ce, cu zece zile în urmă, instituţia de credit a menţionat că nu intenţionează să facă acest lucru. OTP Bank a crescut avansul atât pentru împrumuturile în lei, cât şi pentru cele în valută, de la 15% la minimum 20%, potrivit Mediafax, decizia fiind luată ca reacţie la intrarea în vigoare a Legii dării în plată.

Celelalte 14 bănci care au adoptat aceeaşi măsură sunt Banca Transilvania, Piraeus Bank, Banca Comercială Carpatica, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, BCR, ING Bank, Bancpost, Banca Românească, Intesa San Paolo, Garanti Bank, UniCredit Bank, acestea crescând avansul la 20%-50%, de la caz la caz.

Guvernatorul BNR a spus, recent, că majorarea avansului de către bănci nu reprezintă o ofensivă a instituţiilor de credit, ele aflându-se mai degrabă în defensivă.

"Conform legislaţiei din România şi din lume, băncile sunt unităţi autonome, nu sunt subordonate băncii centrale, au gestiune proprie şi urmăresc profitul. Deci, fiecare bancă îşi va prezenta - deja au început să îşi prezinte - politica în urma acestor iniţiative legislative", a subliniat guvernatorul BNR.

Băncile pot să majoreze preţurile produselor atât cât piaţa le permite şi nimeni nu le împiedică să facă acest lucru, susţine Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul BNR.

Domnia sa ne-a declarat: "Dobânzile la credite pot creşte atât cât cresc preţurile alimentelor în hypermarketuri. Suntem într-o economie de piaţă, iar preţurile nu sunt reglementate decât de piaţă. Nimeni, nici preşedintele, nici BNR, nici Guvernul nu poate interveni în stabilirea preţului unui magazin, iar băncile sunt magazine de bani - mai sofisticate, cu produse speciale, dar sunt magazine comerciale".

În opinia domniei sale, măsurile adoptate în ultima vreme de bănci nu constituie obiectul unui potenţial cartel.

"Cartelul apare atunci când băncile se întâlnesc, discută şi se înţeleg, bat palma pentru o anumită atitudine comună, iar acest lucru trebuie stabilit de Consiliul Concurenţei".

Recent, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, ne-a spus că monitorizează situaţia şi că deja a primit o plângere pe subiect, pe care o analizează. Această analiză este în curs, ne-a declarat domnia sa, în urmă cu câteva zile.

Bancherii subliniază că, prin creşterea avansului, băncile se protejează de riscul pe care îl presupune Legea dării în plată, nefiind vorba de niciun cartel între instituţii.

Radu Graţian Gheţea a precizat: "Suntem foarte departe de cartel. Băncile cooperează între ele, dar au toate un mare aplomb pentru noutate, păstrând un nivel foarte ridicat de confidenţialitate asupra produselor şi serviciilor pe care le lansează în piaţă".

În acelaşi timp, experţii din piaţă consideră că majorarea dobânzilor înseamnă un management neperformant, considerând: "Faptul că băncile plasează bani cu dobândă nu este un drept divin, ci se datorează experienţei mecanismului economic, care arată că orice plasament are şi riscuri. Dobânda trebuie să constituie fondurile necesare pentru acoperirea riscului şi pentru constituirea profitului băncii. Dacă managementul băncii evaluează corect riscul când plasează bani, atunci partea de profit din dobândă va fi mai mare. Dacă personalul este neperformant în evaluarea riscului, atunci partea de profit va fi mai mică sau inexistentă, iar banca va avea risc de faliment".

Nu Legea dării în plată va fi de vină pentru un eventual eşec al băncilor, ci competenţa personalului acestora, sunt de părere experţii citaţi, care apreciază că, dacă băncile vor să plaseze bani cu risc zero, atunci trebuie să nu mai perceapă dobândă la plasamente.

Reprezentanţii OPT Bank ne-au declarat aseară, cu privire la majorarea avansului la creditele ipotecare: "Ne dorim să continuăm facilitarea accesului clienţilor noştri la creditele ipotecare pe termen lung, prin urmare, după analizarea detaliată a pieţei, am decis să mărim avansul cu 5-10 puncte procentuale, în funcţie de profilul general al diferitelor segmente de piaţă. Astfel, avansul minim pentru creditele ipotecare acordate de OTP Bank România începe de la doar 20%. Ratele dobânzilor pornesc de la doar 4,26% (DAE 4,34%), pentru creditele în lei şi de la numai 5,37% (DAE 5,5%), pentru creditele în euro, iar perioada maximă de creditare este de 30 de ani".

(S.A.)

Opinia Cititorului ( 75 )

  1. Pai, parca ziceau Zamfir, Piperea, impreuna cu [..] de la Cisnadie ca nu cresc avansurile, ca fac ei pe dracu' sa-i pieptene, plangeri la Consiliul Concurentei, petitii catre BCE? Acum vad ca toate bancile cresc avansurile, Piperea zice ca e un lucru bun, [...] din Cisnadie nici nu mai are curaj sa aduca vorba despre asta, e ocupat cu legalizarea evaziunii fiscale. Poate faceti un interviu cu astia 3 pacalici in care sa spuna si ei cand au mintit si cand au spus adevarul? Atunci, cand isi varsau bojogii ca nu vor creste bancile avansul, sau acum cand zic ca e bine?

    1. Banvile nu vsnd cu ava suri de 20-50% ci cu 5% prin pc.

      Este fumigena.

      Tu nu te prinzi ca nuca de parete? 

      Tu nu te prinzi ca esti analfabet si nu stii sa scrii? Chiar asa rau a ajuns cucuveaua de la Cisnadie, a saracit asa de mult dupa ce au plecat Voevozeanu si Teodorescu si l-au scuipat in cioc, incat a pastrat numai postacii analfabeti? Sa vorbeasca cu Gavroche ciubucara, ca la cate spagi ia aia la RAR ca sa plimbe niste hartii poate doneaza ceva si catre grupul infractional evazionist si angajeaza gusata si flocosu' din Cisnadie niste postaci mai de Doamne ajuta!

      Mai nene, nu stiu cine esti, dar te felicit sincer pentru scriitura si umor. Vad ca-i cunosti sau se pare ca-i cunosti bine pe pacalicii astia care au reglementat furtul, continua sa-i demasti.Cine-i gusata de la RAR ca in rest i am identificat pe trogloditi...

      Citez, stimabile: „In timpul emisiunii "După 20 de ani", de la Pro TV, același domn Olteanu a recunoscut ca NU din cauza Legii dării în plată vor mări băncile comerciale avansul, ci din cauza Legii Bail-in. Această lege e implementarea unei directive europene, ce a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016 și care prevede că băncile pot confisca depozitele clienților de peste 100.000 euro pentru a evita intrarea băncii în faliment".

      Pa și pusi, hitleristule.

      Hooooopa

      Prietene Dan Dacul, nu credeam ca esti atat de penibil incat sa repeti minciuna care l-a facut de ras pe seful tau ZamFUR in timpul dezbaterii pe marginea legii. Iti aduc aminte ca ZamFUR a trunchiat intentionat dupa emisiune o declaratie a lui Olteanu si un comunicat BNR. BNR a dezmintit a doua zi, a dat pasajul complet trunchiat de ZamFUR, a dat declaratia completa a lui Olteanu, ZamFUR a tacut si a bagat capul intre urechi. Sper ca Zamfur iti da ceva bani in plus, spor de rusine, ca sa te faci de ras in halul asta.

      Pentru cine are nelamuriri despre motivul cresterii avansurilor il invit sa citeasca ce inseamna LOAN-TO-VALUE, gaseste pe internet tot ce ii trebuie, ca sa nu zica predicatorul de minciuni ca da cineva vreun citat modificat.  

      Ce zici sacerdote mentiroso sa ne uitam un pic in Europa si in SUA si sa vedem care este diferenta de dobanda si de avans intre un imprumut non-recourse(cu dare in plata) si unul full-recourse(fara dare in plata)? Nu cumva primul e mai scump? Ba da ! De asta cresc avansurile si la noi predicatore, pentru ca voi ati scos de pe piata imprumuturile full-recourse si nu le-ati lasat decat pe cele scumpe.

      Mai citeste baiatule, lasa vrajeala ca nu toti sunt ca adunatura de pe grupul tau.  

      Poate cresc avandurile sa nu mai fie asa multe npl-uri?

      Suntem nr 1 la npl i Europa! 

      Nu are a face asta cu avansurile, cele mai performante credite sunt alea PC, cu 5% avans. Suntem la primul loc la NPL pentru ca suntem si pe primul loc in Europa la numarul de hoti si escroci.

      Super !!!!E minunat sa vad ca toate bestiile (fiinte nu sunt cu siguranta )postace din partea bancilor se chinuie in spume,n-au argumente doar jignesc,cu religia cu aspectul fizic...Chiar nu conteaza asta .Sau ati vazut crucifixul ?

      N-au argumente???:)))) Sunt cel putin 3 argumente clare in mesajul ala care arata cum mintiti voi postacii chf si tu spui ca nu sunt. Clar! Mai scoate ochii din script-ul primit dimineata pe mesageria interna a grupului si invata anumite date ca sa nu te mai faci de ras :)))))

      Mersi. Gushata e una, ciubucara de la RAR e alta. A doua e cea careia cineva foarte inspirat ii zicea "freza de Gavroche".

      Pc este de 6-7 ani din 2009 nu stiu ce luna. Sa dai exemplu un tip de credit care este la 30% din derulare in timp, pana la 30 de ani se pot intampla multe.

      Inteleg ca este si o Directiva Europeana care obliga bancile sa mareasca avansurile, a scapst B. Olteanu pasarica. 

      Te-am lamurit mesajul 1.6 cum sta treaba ADEVARATA cu avansurile si cu asa-zisa declaratie a lui Olteanu trunchiata de ZamFUR si de stahanovistul de la Cisnadie.

      Directiva impune altceva, dupa cum s-a dat de gol ca fraierul pidosnicul din Cisnadie, impune o analiza mai dura a bonitatii, adica a capacitatii de platit creditul, iar asta n-are nimic a face cu avansul. Dar cum tu esti postac platit de mafiotii din coordonarea GCCC, nu am pretentia sa intelegi cum stau lucrurile. Si chiar daca ai intelege, n-ai s-o spui ca iti pierzi painea de la gura.

      Cat despre PC, perfect, au trecut 7 ani de la primul credit prin acest program. Nu auzi pe nimeni vaicarindu-se sa le dea statul pomeni, ba chiar un grup de tineri a iesit in strada acum cateva luni la Timisoara sa sustina programul. Anul trecut, tot de la 7 ani de la contractarea creditelor, borfasii din Gccchf urlau ca le-au furat bancile tineretea si viitorul.  

      Dupa 7 ani exista npl la pc. Un interviu sub anonimat nu am vazut de la acei oameni. Media nu inteleg de ce nu ii cauta.

      Npl la pc inseamna ca tanarul si-a sters viata cu buretele. 

      Bancile nu ii spun ce se intampla la npl in pc, Anpc cred ca ar trebui sa o lige bangile sa informeze clienti, sa le dea un termen de razgandire de 30 de zile sau 90 ca e iobil fata de un electrocasnic la E mag termen de returnare. 

      Npl la pc inseamna ca tanarul isi pierde casa, avansul , ratele. Statul adica noi platim 50% din imobil cu dobanda sau fara nu stiu , pe restul de 50% plateste el prin executare a doua oara pana la saturatie cu dobanda sau fara iar nu stiu.  

      Scrie aceste detali pe oferta de pc ?

      Scrie aceste detali in contractul pc ? 

      99,7 % rata de performanta, 0, 34% non-performing loan. Din 200.000 de credite PC sunt doar vreo 400 de npl-uri. Procentul asta nu intra nici macar in vreo marja de eroare. Hai mai baga prostii, dar trage si-o gura de apa ca miroase urat si se duce greu pe gatlej. Zevzecul de la Cisnadie a ajuns rau, numai prostii va scrie in script.

      Dac-ai sti cine-i Dan Dacul, te-ai autoflagela de cat esti de oe langa subiect. Tot pe internet, omul de rand poate sa caute cate ceva despre escrocheriile Grofului ofticat de Olanda, materializate prin "misleading advertising" sau "irresponsible lending methods". Stii cu ce-ai noroc tu si gasca ta de penali benerei? Ca la ANPC e unul castrat. Dar ne vom ocupa noi si de ei. "Babaete", ceasul tai si al jegosilor care-ti umfla contul va suna in curand.

      :)))))))))))) Oricine nu va canta din struna e castrat sau bancher, nu? Numai baragladina de la Cisnadie e erou.

      Stiu bine cine e Dan Dacul, Client Bancar sau Nicu Nichifor:)))))))) La cat e de dement personajul cu pricina ma indoiesc ca nu se autoflageleaza singur in fata pozei cu Ewald Frank :))))) 

      Argumentele date de tine sunt apa de ploaie, adica tu vii si spui ca daca unii bancheri au fost escroci atunci e normal sa fiti si voi. Daca unii au furat din banii altora sa furati si voi din avansurile si impozitele altora. Ba, da' misto gandire aveti, gandire tipica de infractori.

      Lasa tu ceasu' acolo unde e si ocupa-te de boala ta ca tare mi-e ca te vad cu maneci lungi legate la spate cantand "Partid al inimilor noastre". 

      Bai tataie, cufureste te pe alte meleaguri, ca bati campii. Te dai din "servicii" ca stii tu cine e ma-sa lu stefan cel mare. Ia mai lasa-ne si pregateste-l pe fanel pt o plangere penala colectiva la care lucreaza niste baieti. Si mai ia si mataluta un ceai de tei sau de iasomie sa dormi bine noptile, ca visezi numa Cisnadie. Te-a tradus bine sambataru si ai muscat cu toata gura, bai elita lu peste prajit.

      Aloooo, Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu? Buna ziua, v-am sunat sa va spun ca tocmai a scapat un pacient grav bolnav. Da, da, saracu', face crize, se crede Brancoveanu, luptatorul luminii. Da, stiu, Doamne fereste, pacat de el ca e si tanar...Da, pai, face ca toate alea, e si membru intr-o secta, predica oamenilor, indeamna lumea la tot felul de prostii. E grav, in orice caz va spun, e grav, mergeti cat mai repede dar vreo doua-trei echipaje ca omul e si agresiv. Daaa, e agresiv, face crize, spume, v-am spus doar, e in ultimul hal. S-a tuns, si-a lasat barba si si-a pus ochelari ca Leon Trotki, e vai de sufletul lui.

      Trolule anonim, in urma studierii reactiilor dvs. cabinetul nostru concluzioneaza ca reprezentati "Oneida Community Limited" si aveti un comportament similar lui Humphrey Noyes. Va avertizam ca in societatea noastra, pedofilia este pedepsita de lege. Va recomandam o papusa gonflabila, pentru ca ar fi un dezastru pentru societatea noastra ca forme de viata precum cea pe care o manifestati, sa se reproduca. Va asteptam la cabinet pentru o castrare chimica.

      Domnu Oanță, domne mi-o zâs domnu Isă s-o lași mai moale cu postatu-n timpul serviciului. Sântem cu morcovu-n fese acu, cu scandalu Petromidia și nu mai avem chef să-ți facă careva fro reclamațe (reglaj la mațe? :)))) ) pă undeva. Și atenție la semafor. Servicile nu doarme, domne....

      Tu vorbesti de pedofilie nebunule? Nu linsai tu pe pagina o fata abia trecuta de majorat? Cica tu o atacai pe motiv ca l-a contrazis pe Zamfur dar zi sincer, te dadusei la ea si nu fusese atrasa de ciocu' tau leninist :))))))

      Repet, locul tau e la balamuc URGENT, asta ca sa nu avem si noi in Romania un Ed Gein, din cate se vede ai toate sansele sa ii calci pe urme. Stau si ma intreb daca toti aia care au disparut de pe grupul tau nu cumva sunt la tine in frigider sau in oala???:)))))) 

      Asa e domnu Oanta, mai ales ca noi astia escroci din gccc estem cu ochii pe matale ca teai prins ca vrei sa furam si nu prea ne lasi. Uite suntem cu ochii pe voi si v-a spunem ca nu scapati de mana noastra lunga. Am vorbit si cu tovarasii Stalin, Napoleon si Ginghis Khan si ie de partea noastra ca ie colegi de hol aici la etaju 7 al spitalului. O sa facem public domnu Oanta ca ai platit asistentele sa ma puna pe socuri electrice cand ma cred Vasile Roaita. Cum sa fiu nebun cand eu chiar sunt steaua muncitorimii romanesti secatuita de chiaburi si burgheji? Cica atunci cand trag sirena nu sunt la atelierele CFR, cica sunt in closet si trag de la lantul de la WC. Imperialisti care seaca sangilii poporului, lasa ca ies io de sub tratament si viu dupe voi. Hai te pupi-pupi ca vine cu injectia, aoleooooo, nu, nu mai vreau baaaa.........somn usor.

      Acesti 1600 de oameni o sa urasca bancile pe viata.

      Acesti 1600 de oameni x 10 clienti in minus la banci o sa convinga. Atunci 16 000 de oameni au pierdut bancile de azi in colo in 5-7 ani.

      Logica nu mai bine acceptau ldp si la pc ? 

      " Daca uni (bancheri ) au furat ..."

      " gandire tipica de infractori" ce bancheri au fost condamnati in afara de Islanda ? 

      Ce bancher!

      De cand s-a adoptat ldp are monolog saracul. 

      Hahaha

      Fata trecuta de majorat vrea credit ?

      Pe rationamentul tau sa mergem deci. Pe portalul ministerului jusitiei sunt peste 7000 de oameni dati in judecata pentru plata intretinerii. Pe aceeasi socoteala 28.000 de insi sunt scarbiti pe platile la intretinere. Nu se ofera voluntar ZamFUR sa faca vreo lege de scutire si la cheltuielile astea?

      Bancher dus cu pluta.

      Mesajele 1.26, 1.27 si 1.29 arata clar ca esti postac GCCC :)))))))) Ti-a bagat fomistule leul de covrig spagara de la RAR? :)))) Te lauda pastorul sambata la congregatie dupa ce cantati la ukulele imnuri si jurati moartea bancilor? :))))))

      Mai bine dus cu pluta decat PENAL ca postacul vostru care profereaza amenintari la adresa oamenilor. Bungheste ochii aici, amenintarea, chiar si voalata se pedepseste in penal :)))))

      "Și atenție la semafor. Servicile nu doarme, domne" 

      Hahaha

      Hahaha

      Semafor tu o vezi ca amenintare ?

      ZamFur sau [...]?

      Tu pana acolo ai reusit sa citesti, analfabet fiind :))))))

      Sa-ti imprimi `penala` pe ceva moale si s-o trimiti la Cisnadie cu aviz primire. Penalule anonim. :)))))))))))))))))

      Ti-am spus sa te joci cu o gonflabila, ca uite, visele tale erotice cu mormonite din Utah te-au determinat s-o alergi pe folcuta prin Herastrau si sa te-alegi cu o internare la "Prof. Dr. SCARLAT LONGHIN". Daca urmai tratamentul, azi erai si tu om normal. Asa, esti o lichea prapadita in plin proces de degradare.

      Cine e de PC ia prin PC iar pt restul nu conteaza prea mult ca platesc 15 sau 20% avans.Sunt inca 5 banci care nu au crescut deloc avansul iar cele care le-au crescut nu au exagerat toate.Multe au pus doar un 5%.Dar vai e dezastru apocaliptic :) Eu zic sa ne vedem de biocidele noastre ca din alea chiar se poate muri si nu vad niciun protest , nici de la banci ,nici de la creditaci .

    Ce palmă peste mufarina păroasă a lui Troţki de la Cisnădie, care plânge la cântecele patriotic-comunisto-populare din anii 70 cu tractorişti din Făcăieni, Românie plai cu flori-mândră esti printre surori, să facă pasul ăsta cu creşterea avansului tocmai o bancă ungurească. Să i se atragă un nou val de înjurături tocmai de la unguri, nu cred că se aştepta samavolnicul care înjură cu spume la gură banca asta de vreun an şi ceva. Omul oricum e bolnav, are capitol special în tratatul de Psihiatrie al lui Predescu, acum am înţeles că a început să îl idolatrizeze pe Vişinescu, boală curată pe el săracul, nu-l mai faci bine nici cu 1000 de medici, numai lanţurile din oţel cimentat îl mai pot ţine să nu facă rău cuiva, individul e un pericol public clar! Doamne fereşte!

    1. Poate de aceea cresc avansurile ca nu au sa plateasca clienti?

      Nu este cazul oricum nu pun in aplicare sntinta

      Păi cum asa ? E definitiva si irevocabila.

      Trebuie sa fie executati Otp ul? 

      Banca centrală se află într-un stadiu avansat de modificare a regulamentului 17/2012 privind condițiile de creditare, ca urmare a necesității implementării Directivei UE nr. 17/2014, potrivit răspunsului oficial trimis de BNR la solicitarea ECONOMICA.NET. Modificările vizează evaluarea bonității solicitantului de credit pentru bunuri imobile rezidențiale. BNR arată că modificările vor restrânge clientela eligibilă pentru creditele ipotecare.

      Salutari din Utah 

      da este definitiva si irevocabila din 10.02.2016.....si nepusa in aplicare iar ANPC ul tace

      Iar minti ca o gazeta sovietica ! Pai, ce treaba are bonitatea cu avansul lele de la Cisnadie?

      Bonitate=capacitate de plata, asa spune DEX-u'. E foarte bine ca BNR umbla la analizele de bonitate, pentru ca asa retarzi ratati ca fonful din Berceni nici nu mai sunt lasati sa intre pe usa bancii. Nu cum era in 2008 cand acelasi fonfait a luat casa cu avans pe 2 credite de consum simultan. E o masura buna care curata portofoliul de clienti si lasa golanii cu salarii crescute in ultimele 3 luni din pix sau posibilii escroci cu buza umflata. Asa nu risca nimeni ca peste 10 ani sa apara un nou grup de escroci GCCC 2.0. 

      [...] tai din BNR sa fi facut analize de bonitate in perioada 2006-2008, nu sa inchida ochii la struto-camilele de produse de creditare numite credite de consum cu garantii ipotecare sau la artificiile golanilor in costume care imbiau clientii sa platesca avansurile solicitate de ei tot printr-un credit de consum.

      Iti doresc sa ai soarta lu Smith, cu o mica diferenta: sa pici in cap de pe unul din geamuri BNR-ului. Succes la otravit fraieri in continuare! 

      Doamne fereste baiatule, pacat de tine, boala ta avanseaza pe zi ce trece. BNR-ul nu trebuia sa faca analize de bonitate ci idiopatii de gen fonful din Berceni sau Leana loterista, nu trebuiau sa se napusteasca pe credite ipotecare luate cu avans prin credite de consum. Asta e viata, nu belesti ochii, belesti punga. Hai acum sa facem o lege si pentru betivul de la mine de pe scara, care are datorii la intretinere, sa-i iertam si lui datoriile, ca nu e vina lui ca e un betiv, doar gaseste bautura pe toate drumurile la discretie!

      Cat despre otravit lumea, n-am cum sa te intrec pe tine, esti as la manipulari, pregatirea de la seminarul sambatar te ajuta, plus ca tu dispui de resurse importante de postaci si de bani, 2% impozit directionat, etc., tu esti de profesie manipulator!  

      `Propaganda asta stupida impotriva unui avans mai mare la credite trebuie sa se opreasca. Un avans mai mare inseamna "equity" mai mare si datorie mai mica. Cand ai un "equity" mai mare iti permiti si o scadere de preturi mai mare fara sa dai faliment. Nu mai vorbesc de scenariul pozitv in care cresc preturile.

      Totusi, nu pot sa nu remarc iresponsabilitatea, din mesajele publice, celor platiti pentru asigurarea stabilitatii financiare. Oare unde au invatat acestia ca o datorie personala mai mare asigura stabilitatea sistemului financiar?` 

      Hai ca pe sambatar il crezi prost. Da de Citu ce zici, sacal turbat care esti? 

      De Catu? Nu cumva e ala care pupa in fund sistemul bancar si pe bancheri cand era angajat ING si care a inceput sa injure bancile dupa ce a fost dat afara cu scandal? Ba da! Numai oameni unul si unul aveti:))))

      E bine ce face BNR acum dar e tarziu.Dar si avansul trebuie sa fie o piedica pt orice coate goale iresponsabil angajat la firma lui[...] cu salariu din pix.

    Bancile Vieneze au un deficit de imagine cu avansutile lor de 35% si peste. Brd tot asa.

    Cred ca trebuia sa precizati pt fiecare bsnca separat cat are avsnsul acum.

    Domnul Ghetea cu " cartelul" Bancile au fost condamnate pentru cartel doua inca mai activeaza in tara noastra Bcr-ul si Raiffaisen-ul. , cat au acestea avansul, acestea au fost printre cele mai vocale. Vocal a fost si Brd " ca ea lucreaza nu are timp de comunicate". 

    LDP e abuziva si discriminatorie pe consumatori.

    Nu ofera posibilitatea OPTIUNII pentru cei ce vor credite ipotecare fara LDP.

    LDP ingusteaza piata, face mai mult rau decat bine pe ansamblu 

    1. Bnr ti-a transmis ieri ca poti lua credit fara ldp, din Europa.

      E o prostie.

      De ce sa nu putem opta in Romania, pentru ce fel de credite dorim ?

      In loc sa avansam dam inapoi ? 

      analfabetul de la 4.1 isi batea joc de tine pentru ca este un retard

      Poti sa vizitezi si Viena cu un drum.

      Acolo ai legea insolventei, legea falimentului pe persoana; adica mai multa democratie.

      Ca si rca iti faci in Bulgaria daca in tara creste si tot creste. 

      Ii cam iese la analfabeto retard?

      NU se poate pentru sunt interese clare in distrugerea pietei de creditare si a celei imobiliare. Cred ca s-a cam lamurit lumea ca legea nu are nicio legatura cu omul amarat si ca toata mascarada asta este una bine pusa la punct. Ca dovada clara, care se vede aici, nu cred ca oamenii adevarat amarati au bani sa tina in simbrie armate de postaci platiti, de genul celui de la 4.1 sau sa angajeze firme specializate de call-center care sa trimita mesaje catre senatori si deputati. Era in discutie ca LDP sa fie optionala pentru creditele viitoare, asa cum e in SUA sau Anglia, dar "deputatul" ZamFUR venise cu o brigada de pungasi condusa de fonfaitul din Berceni si de Voe. Cand s-a propus la vot amendamentul care facea LDP optionala au inceput aia sa urle, sa planga, sa se tavaleasca pe jos, sa ameninte si asa a picat. Hotnews a scris in timp real despre circul facut de descreierati in comisia parlamentara. Motivatia paduchiosului de la Cisnadie este ca legea e una si aceeasi pentru toti, pe cale de consecinta cui nu-i convine ca plateste avans mai mare sa plece din tara. In schimb cand legea spune ca pentru transferul de proprietate se plateste impozit, ghertoiul de la Cisnadie vrea scutiri, derogari, nu mai e buna legea, nu trebuie sa se aplice in cazul lor ca ei sunt "eroi".

      Explica te rog pentru "lume" si/sau " omul amarat" de ce s-a inchis Volksbank in Romania cu mult inaintea aparitiei ldp.

      Multumesc anticipat. 

      Capitalism tati, faliment, un lucru normal in lume. Din 40 de banci, e logic sa mai dea cate una si faliment, intelegi mataluta? Nu e nimic WOW sau de condamnat, era de condamnat daca se tineau cu dintii sa nu dea faliment si pierdeau banii deponentilor.

      De ce ?

      A fuzionat cu Bt la noi. 

      Volksbank nu a falimentat inca, mai are procese pe rol.

      Pe care dintre cuvinte pui degetul: incompetenta, lacomie? 

      Domnu mendoza e profund afectat de actiunile sambatarilor care au aruncat cu bani pe scarile preanesfintitului de la BNR. Cand fosila care-i baga lovelele in cont ca sa urmareasca ziarul lui Make si sa duca mai departe propaganda BNR-ista, va intra la parnaie, mendoza si gasca lui de paduchi platiti din bani publici vor organiza o `spirala`, o vor mai face pt ultima oara in grupul lor de gay chei, dupa care vor lua pilula care-i va trimite la loc cu verdeata dupa fosilele beneriste care intre timp vor fi dat in plata.

      ... pentru urmatoarele campanii de SMS-uri. Sa vezi ce te rupem cu legea conversiei, sa moara van prostu de ciuda.

      :)))) Baiete esti suferind rau, mi-e mila de tine, unui om normal numai asta ii poti starni, mila si compasiune sincera.

      Vad ca faci spume pe aici si sincer te inteleg. Pe langa boala extrem de avansata mai esti frustrat ca te-au scuipat Voevozeanu si Teodorescu in dintii falsi si au plecat cu o mare parte din bani, plus faptul ca Biris azi iar ti-a dat o palma de ti s-a lipit barbichon-ul de pereti, cu cea mai proaspata declaratie facuta pe marginea impozitului. Se clatina samdramaua rau, nu coane de la Cisnadie?...:))))))) 

      Hihihihi hahaha

      Hihihi, hahaha, ca tare tampit mai esti :)))))))) Se vede ca ramasareti fara grosul banilor dupa analfabetii angajati ca postaci :)))))

      4.9 Mendoza

      Sa compui asa ceva iti trebuie cap. Tu il ai. Felicitari.

      Depinde care cap il are :))))))

      Atunci lasa-ne, offshore-istule!

      Un om cu bun simt nu ar scrie asemenea rautati -accept sa pierd toti banii platiti in 9 ani 200000 pentru a fi libera si a scapa de abuzurile raiffeisen incetati propaganda Asta mizerabila si cautati alte subiecte

      Unde ai citit asta ca si eu vreau sa il citesc !?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb