DUPĂ CE INSTANŢA A SUSPENDAT UNELE CLAUZE DIN DECIZIA DE EXCLUDERE A HUAWEI DIN REŢELE Suedia a oprit licitaţia 5G

F.A.
Miscellanea / 10 noiembrie 2020

Suedia a oprit licitaţia 5G

Autoritatea guvernamentală de poştă şi telecomunicaţii din Suedia (PTS) a oprit, luni, licitaţiile de spectru 5G, după ce o instanţă a suspendat părţi din decizia care excludea Huawei din acetse reţele, conform Reuters.

Luna trecută, Suedia a urmat hotărârea Regatului Unit de a interzice echipamentele Huawei din reţeaua sa 5G, invocând riscuri de securitate naţională, şi a cerut companiilor care participă la licitaţiile de spectru 5G să elimine aceste echipamente până la 1 ianuarie 2025.

Săptămâna trecută, Huawei a făcut recurs împotriva deciziei. Anumite fragmente ale deciziei PTS premergătoare viitoarelor licitaţii 5G nu se vor aplica până la o nouă notificare, a declarat instanţa administrativă de la Stockholm într-o decizie care ar permite implicarea Huawei în imediata licitaţie a spectrului de reţele 5G din Suedia.

Huawei nu are un plan pentru mai multe acţiuni legale în acest moment şi aşteaptă un dialog constructiv cu autorităţile suedeze, a declarant, citat de Reuters, Kenneth Fredriksen, vicepreşedinte executive al Huawei, Central Europe and Nordic Region: . "Suntem dispuşi să cooperăm pe deplin în privinţa oricăror cerinţe viitoare care ne-ar putea fi adresate ca furnizor de echipamente 5G, lucru care ne va permite să fim un furnizor certificat".

Licitaţiile ar fi urmat să înceapă de astăzi, beneficiari fiind Nokia şi Ericsson, ca urmare a faptului că PTS a cerut companiilor care participă la aceste licitaţii să elimine echipamentele Huawei şi ZTE din infrastructura lor.

PTS susţine că a informat operatorii cu privire la oprirea licitaţiei şi că va examina posibilităţile de a începe procesul cât mai curând posibil.

"Aceasta nu este o victorie pentru Huawei şi nu este o pierdere pentru guvernul suedez", a declarat consultantul John Strand. "Incertitudinea legată de condiţiile licitaţiei este motivul pentru care PTS a oprit acest proces", a spus acesta.

Licitaţiile, care au fost întârziate anterior din cauza revizuirilor la nivelul cerinţelor de securitate, vor aloca frecvenţele în benzile de 3,5 GHz şi 2,3 GHz, esenţiale pentru 5G, deoarece aceste benzi pot suporta aplicaţii avansate, prin capacitatea lor ridicată de transfer al datelor.

"Decizia suspendării înseamnă că termenii referitori la utilizarea produselor Huawei nu se aplică în timpul deliberării cauzei de către instanţa administrative, până la o nouă notificare", a precizat judecătorul principal Johan Lundmark, într-o declaraţie a instanţei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Slugărnicie pură fața de americani, de imperialistii, despre asta este vorba. De ce nu se întreabă poporul prin referendum cu ce companii vrea sa lucreze in de meniul 5G?

    1. Poporul in general, sau poporul cu calificari in domeniul securitatii telecomunicatiilor?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb