DUPĂ CE UNII ACŢIONARI AU SOLICITAT AGA PENTRU SCHIMBAREA CONDUCERII, SIF3 Transilvania acuză un act de răzbunare, împins până la limita şantajului

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 decembrie 2015

SIF3 Transilvania acuză un act de răzbunare, împins până la limita şantajului

Conducerea SIF3 Transilvania a transmis, ieri, că a primit din partea unor acţionari care deţin împreună 8,09% din capitalul social o cerere de convocare a adunării generale ordinare a acţionarilor, având pe ordinea de zi, în principal, următoarele: declanşarea acţiunii în răspundere împotriva membrilor Directoratului, alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere prin aplicarea metodei votului cumulativ, aprobarea depunerii la A.S.F. a cererii de autorizare a societăţii ca fond de investiţii alternativ şi mandatarea Directoratului pentru elaborarea strategiei de dezvoltare viitoare a societăţii, bazată pe o abordare de tip "private equity", raportată în principal la deţinerile majoritare în domeniul turismului, al dezvoltării imobiliare şi în cel al instituţiilor financiare non-bancare.

Informaţiile fuseseră transmise, încă de miercuri, chiar de grupul de acţionari, din care fac parte fondurile deschise de investiţii Certinvest Prudent, Certinvest Dinamic, Certinvest XT Index, Certinvest BET FI Index, fondul de pensii private "Pensia mea", fondul străin de investiţii Broadhurst Investments Limited şi persoanele fizice Corin Ioan Trandafir, Ilie Stoichescu, Constantin Fraţilă, Maria Alexandra Frăţilă, Gabriela Alexe, Radu Ciuceanu, Radu Toia.

Conducerea SIF Transilvania a răspuns, ieri, că "cererea acţionarilor poate fi considerată un act de răzbunare, de hărţuire a Directoratului, împinsă până la limita şantajului", având în vedere că ordinea de zi a adunării generale ordinare a acţionarilor pentru care se solicită convocarea are un conţinut similar cu alte convocări anterioare.

Reprezentanţii SIF3 au menţionat că o parte dintre acţionarii semnatari au solicitat şi în anii anteriori completarea ordinii de zi a unor adunări generale ale acţionarilor sau convocarea unor adunări generale ale acţionarilor având o ordine de zi identică sau similară, pentru unele cazuri instanţa constatând abuzul de minoritate al acţionarului Frăţilă Constantin şi obligându-l pe acesta la plata de despăgubiri (a se vedea Decizia Curţii de Apel nr. 1622/27.11.2015 din Dosarul nr. 4801/62/2014 de constatare a abuzului de minoritate, asupra căreia societatea a informat prin Raportul curent din data de 03.12.2015).

Conform conducerii SIF3, faptul că acţionarii şi-au desconspirat identitatea înseamnă că aceştia au renunţat la beneficiul votului secret ce va fi exprimat în adunarea generală.

"În cazul în care acţionarii semnatari nu vor reveni asupra cererii lor, Directoratul va convoca adunarea generală ordinară a acţionarilor, în termenele legale prevăzute de legislaţia în vigoare", mai precizează conducerea SIF3.

Constantin Frăţilă, unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF3, este în conflict deschis cu Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF Transilvania, de o bucată bună de vreme.

Acum, i s-a alăturat şi Radu Toia, fost director general adjunct la SIF3 Transilvania.

Grupul de acţionari care contestă actuala conducere a transmis, miercuri, că SIF Transilvania a pierdut peste 50 de milioane euro din cauza "practicilor şi politicilor îndoielnice, lipsei de viziune şi de transparenţă în procesul decizional". În comunicatul acţionarilor se arată: "Spre exemplu, deciziile de investiţii în sectorul hotelier, în active aflate în administrarea SIF Transilvania, au fost luate fără planuri de business asociate şi fără o justificare economică, aşa cum ar fi fost normal. În consecinţă, resursele investite în proiectele de refacere a hotelurilor au fost, în estimarea noastră, cu aproximativ 100% mai mari faţă de preţul mediu al pieţei şi nu au obţinut rezultate pe măsura potenţialului acestora".

Raportul zilnic al Raiffeisen Research menţionează, ieri, cererea grupului de acţionari adresată managementului SIF3: "Vedem ştirea drept neutră, având în vedere că acţionarii au susţinut managementul actual împotriva unor grupuri activiste cu deţineri de 5% din SIF3, în Adunări Generale precedente. Totuşi, opinăm că acest grup extins de investitori ar putea avea şanse mai mari de câştig".

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. ce profi ii fercalezu. bravos monser. bursa si transparenta. viitor de aur.

    1. domnu fercala ..ai ajuns sa iti dai mesaje de apreciere singur /? ...chiar nu mai ai pe nimeni sa te perie ? ...bravos monser

    Acum nu l mai ai pe puscariabilul adam sa te apere in aga

    1. Mesaje date de FERCALA , de un penibil de neimaginat !

      Pacat , demonstrezi ca nici barbat nu esti ! 

    punctul de vedere al securistului fecala....

    1. DE UNDE STII CA E SECURIST?

    A cata oara trebuie sa inteleaga Fratila & comp.ca nu are destula sustinere ? Acuma s-a mai alaturat si Toia ,alt lup tanar care a vrut sa faca praf, impreuna cu celebrul Negoita, hotelurile din SIF3.

    1. Pui pariu ca fercalezu nu mai are mai mult de 12 % dintre actionari alaturi de el ?

      Eu pariez ca fercalezu pierde la scor aceasta batalie , care din pacate pentru el , va fi ultima ! 

      Cine e celebrul negoita? Si cum a incercat sa faca praf ceva ce e praf?

      Sa stai langa fecala in continuare ca actionar ? Atunci ori esti prost ori esti complice..i

    daca s-a bagat si siminel e lucru dracului.pina acum unde s-a bagat a cistigat.

    1. Alt securist cu state vechi.

      Pana la coada tara asta e campul de bataie al serviciilor secrete straine (ca doar nu va imaginati ca securist = roman sau, Doamne fereste, patriot) 

      Asa vrea fercalezu sa para securist. El nu e nici un securist. El e varza

    De ani de zile baga bani grei in acele hoteluri desi dividendele de la ele sunt nesemnificative. Pacat de ele, mai bine le-ar vinde unora care sunt in stare sa faca bani din ele!

    Sa se face Stabor si sa vie Fercala cu Fratila la judecati ca alta cale nui la noi la shatra. Si daca zice bulibasurile aia mari sa le rupem capu la unul din ei gata facem si havem iar harmonie in shatra. No alfel cum. Ptiu batava Dumnezau de grauri ca greata tare faceti la toti puradeii din batatura. No gata

    1. dupe kepețâna mea ar merita și Fecală și Frățâlă să li să rupă căpățânile... da atunci cine benga ar mai conduce sîfu, sau fâssu, cum îi zice????

    Bai fercalezule ai dus pana la penibil plangerile tale cu privire la fratila!

    Acum tre sa-ti fie clar: ESTI ISTORIE 

    I-ati caini si treci in parc la o tabla !

    Hot ordinar ce esti ! 

    1. DACA MAI PRINDE PARCUL,SA NU PRINDA O PLIMBARE SINGUR , PRIN CURTEA INTERIOARA DE LA ..... CODLEA

    Fercalezu a dat-o-n bara de tot. Sa vii cu astfel de penibilitati si santaje ieftine, sa te dai lovit si agresat cand toata lumea stie ce poama acra esti, nu are nici macar o logica simpla. Daca ar fi barbat si ar intelege ceva macar din experienta altora, s ar da deoparte acum. Fercala, ai o varsta. Du te si traieste ti pensia si viata. Toti care au procedat altfel si n au inteles ca timpul lor a trecut, au pierdut urat. Nu mai ai nici un argument valid pentru aceasta pozitie. Esti depasit din toate punctele de vedere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb