ZIARUL BURSA

18 decembrie 2015
Ediţia din 15.08.2024
Iohannis a trimis Legea dării în plată spre reexaminare la Parlament

Iohannis a trimis Legea dării în plată spre reexaminare la Parlament

S.A.Politică / 18 decembrie 2015

Actualizare 20:00 Mario Draghi (BCE): Legea dării în plată poate avea "implicaţii negative cu un potenţial impact asupra profitabilităţii, capitalizării şi asupra costurilor totale şi a condiţiilor de creditare"

Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), atrage atenţia, într-un aviz al instituţiei asupra proiectului legii dării în plată, că efectele aplicării acestei legi asupra sectorului bancar din ţara noastră pot avea "implicaţii negative pentru instituţiile de credit, cu un posibil impact asupra profitabilităţii, capitalizării şi capacităţii de creditare viitoare, pentru funcţionarea sistemului financiar, precum şi pentru costul şi condiţiile de creditare în ansamblu".

Actualizare 16:34 Iohannis: "Legea dării în plată este binevenită, dar forma Parlamentului riscă să creeze dificultăţi"

Said Baaklini, condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare

DOSARUL UCM REŞIŢA: Said Baaklini, condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare

S.A.Anticorupţie / 18 decembrie 2015

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi condamnarea la 4 ani şi 6 luni de închisoare a lui Said Baaklini pentru tentativă la stabilirea, cu rea credinţă, de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor având ca urmare obţinerea unor sume de bani cu titlu de rambursări de TVA şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii, în dosarul UCM Reşiţa.

Şantajul băncilor străine, expresie a fricii în faţa noilor crize de la ei

Şantajul băncilor străine, expresie a fricii în faţa noilor crize de la ei

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 18 decembrie 2015

CĂLIN RECHEA

Scrisoarea trimisă preşedintelui Iohannis de conducătorii a patru mari bănci europene prezentate pe piaţa noastră a fost preluată pe larg în presă, iar reacţiile cititorilor nu mai trebuie descrise.

După cum scrie HotNews, bancherii "îi solicită preşedintelui să prevină efectele legii dării în plată asupra sistemului bancar, ei avertizând România că pot da statul în judecată în instanţele româneşti, la curţile de arbitraj internaţionale şi în plan european".

Gheorghe Nichita şi Tiberiu Urdăreanu, trimişi în judecată

Gheorghe Nichita şi Tiberiu Urdăreanu, trimişi în judecată

Adina LateşAnticorupţie / 18 decembrie 2015

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nichita, fost primar al municipiului Iaşi, şi pe Tiberiu Urdăreanu, preşedintele grupului UTI. Primul este acuzat de luare de mită, iar cel de-al doilea - de dare de mită, într-un dosar care priveşte atribuirea unui contract de fluidizare a traficului rutier şi pietonal din Iaşi. Gheorghe Nichita se află în arest preventiv, iar Tiberiu Urdăreanu este cercetat în arest la domiciliu.

Iohannis a promulgat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pentru 2016

Iohannis a promulgat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pentru 2016

Andrei StanMacroeconomie / 18 decembrie 2015

ACTUALIZARE 16:18 Băsescu: "Nu înţeleg care e deosebirea între ce ar fi făcut Ponta şi ce au făcut tehnocraţii" 

Bugetul pe 2016 este bugetul lui Victor Ponta, iar Guvernul de tehnocraţi a urmat întocmai instrucţiunile PSD şi PNL, a declarat preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, astăzi, într-o conferinţă de presă.

Comunicarea BNR îl contrazice pe Nicolae Cinteză

DESPRE CREDITELE EXTERNALIZATE Comunicarea BNR îl contrazice pe Nicolae Cinteză

A.R.Bănci-Asigurări / 18 decembrie 2015

Externalizarea creditelor este o procedură "legală şi normală", arată un comunicat trimis de Direcţia Comunicare a Băncii Naţionale a României (BNR), contrazicându-l, astfel, de domnul Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din Banca Centrală, care a afirmat, în mai multe ocazii, că împrumuturile performante nu pot fi înstrăinate de către bănci.

Lovitura Moscovei în România

DECEMBRIE 1989 Lovitura Moscovei în România

Selecţie de VICTOR RONCEAMiscellanea / 18 decembrie 2015

La 26 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, în ciuda tonelor de materiale apărute pe acest subiect, constatăm că au fost ignorate, parcă dinadins, tocmai documentele legate de cercetarea operaţiunii care a condus la schimbarea regimului, decapitarea lui Nicolae Ceauşescu şi instalarea lui Ion Iliescu, considerat un favorit al Moscovei încă din anii "80.

"Transelectrica" nu a fost lăsată să participe la Adunarea Generală a Acţionarilor SMART

ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE ESTE ACŢIONAR CU 70%, "Transelectrica" nu a fost lăsată să participe la Adunarea Generală a Acţionarilor SMART

A.S.Companii / 18 decembrie 2015

Reprezentanţii "Transelectrica", ce deţine 70% din societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport "SMART", nu au fost lăsaţi să participe la Adunarea Generală a Acţionarilor din această săptămână (prima şi a doua convocare), care avea ca principal punct pe ordinea de zi schimbarea Consiliului de Administraţie al filialei.

SIF3 Transilvania acuză un act de răzbunare, împins până la limita şantajului

DUPĂ CE UNII ACŢIONARI AU SOLICITAT AGA PENTRU SCHIMBAREA CONDUCERII, SIF3 Transilvania acuză un act de răzbunare, împins până la limita şantajului

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 18 decembrie 2015

Conducerea SIF3 Transilvania a transmis, ieri, că a primit din partea unor acţionari care deţin împreună 8,09% din capitalul social o cerere de convocare a adunării generale ordinare a acţionarilor, având pe ordinea de zi, în principal, următoarele: declanşarea acţiunii în răspundere împotriva membrilor Directoratului, alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere prin aplicarea metodei votului cumulativ, aprobarea depunerii la A.S.F. a cererii de autorizare a societăţii ca fond de investiţii alternativ şi mandatarea Directoratului pentru elaborarea strategiei de dezvoltare viitoare a societăţii, bazată pe o abordare de tip "private equity", raportată în principal la deţinerile majoritare în domeniul turismului, al dezvoltării imobiliare şi în cel al instituţiilor financiare non-bancare.

Putin: "Guvernul turc a decis să-i lingă pe americani într-un anumit loc"

KREMLINUL LANSEAZĂ NOI PROVOCĂRI LA ADRESA TURCIEI Putin: "Guvernul turc a decis să-i lingă pe americani într-un anumit loc"

Tatiana MiuInternaţional / 18 decembrie 2015

Liderul de la Kremlin şi-a reiterat poziţia în legătură cu conflictul ruso-turc, la conferinţa anuală de presă, şi a profitat de prilej pentru a aduce noi acuzaţii autorităţilor de la Ankara, cărora le-a adresat provocarea "să încerce să zboare acolo din nou", referindu-se la încălcări frecvente ale spaţiului aerian sirian de către aviaţia turcă.

"AstraZeneca" preia 55% din "Acerta Pharma"

"AstraZeneca" preia 55% din "Acerta Pharma"

ALINA VASIESCUInternaţional / 18 decembrie 2015

"AstraZeneca" Plc cumpără o cotă de 55% din firma de biotehnologie "Acerta Pharma" BV pentru patru miliarde de dolari, tranzacţie în urma căreia producătorul britanic de medicamente va avea acces la tratamentul experimental împotriva cancerului, acalabrutinib.

CNIPMMR: "Nu este etic să se transfere responsabilitatea deficitului de lichidităţi către beneficiari"

AM POSDRU: NU SE VOR MAI PLĂTI CERERI DE RAMBURSARE PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2015 CNIPMMR: "Nu este etic să se transfere responsabilitatea deficitului de lichidităţi către beneficiari"

A.S.Companii / 18 decembrie 2015

Neplata cererilor de rambursare ale beneficiarilor de proiecte cu finanţare POSDRU 2007-2013, până la 30 decembrie 2015, conduce la consecinţe foarte grave, atât pentru beneficiari, cât şi pentru bugetul ţării, se susţine, într-o scrisoare deschisă transmisă Guvernului de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), împreună cu mai multe organizaţii semnatare.

Directorul FMI, trimis în judecată în Franţa

V.R.Jurnal de criză / 18 decembrie 2015

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a fost trimisă în judecată în faţa Curţii de Justiţie a Republicii Franceze pentru rolul său în afacerea Tapie-Crédit Lyonnais, din anul 2008, atunci când aceasta era ministru al economiei şi finanţelor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Fed va creşte gradual dobânda, anul viitor

Fed va creşte gradual dobânda, anul viitor

A.V.Internaţional / 18 decembrie 2015

Banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) a decis, după reuniunea de politică monetară din 15-16 decembrie, să majoreze dobânda cheie cu 0,25 puncte procentuale, considerând că situaţia economiei americane s-a îmbunătăţit semnificativ.

REVISTA PRESEI 18.12.2015

Willy HomnerRevista Presei / 18 decembrie 2015

ADEVARUL 

Iohannis trimite vineri în Parlament, spre reexaminare, legea "dai casa şi scapi de bancă"

Preşedintele Klaus Ionannis va anunţa vineri decizia luată asupra Legii privind darea în plată, respectiv trimiterea acesteia...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 18.12.2015

V.R.Revista Presei / 18 decembrie 2015

FINANCIAL TIMES

KPMG devine cea mai mică firmă din grupul "big four" în Marea Britanie

KPMG, compania de contabilitate luată în vizor de autorităţi pentru auditul băncii falite HBOS, şi-a redus cu 7% profitul în Marea Britanie, în...

Inflation in the Eurozone, higher than expected

V.R. (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 18 decembrie 2015

Inflation in the Eurozone was not as high in November as expected in the initial official estimates, according to data published on December 16th by Eurostat, but analysts predict that the deflation fears will persist in the coming months.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo