Şomajul din Marea Britanie, aproape de cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 decembrie 2015

Şomajul din Marea Britanie, aproape de cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani

Piaţa forţei de muncă din Marea Britanie continuă să se consolideze, însă rata anuală de creştere a salariilor este sub aşteptări, transmite BBC, conform Agerpres.

Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a anunţat că rata şomajului a scăzut la 5,2% în perioada august - octombrie 2015, cel mai redus nivel din ianuarie 2006. Analiştii aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,3%.

Numărul cetăţenilor din UE care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 324.000, la 2,02 milioane, în timp ce numărul angajaţilor care nu sunt nici din state membre ale UE, nici din Regatul Unit, "este puţin modificat", atingând 1,20 milioane, arată datele ONS.

Numărul şomerilor din Regatul Unit a scăzut cu 110.000, la 1,71 milioane, a anunţat ONS. De asemenea, numărul persoanelor care au solicitat în octombrie indemnizaţie de şomaj a crescut cu 3.300, la 795.500.

Conform datelor ONS, rata anuală de creştere a salariilor a fost de 3%, sub aşteptările analiştilor, care anticipau un avans de 3,2%. Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a declarat că ar vrea să vadă o creştere a salariilor de peste 3% pe an înainte să decidă majorarea dobânzii.

"Câştigurile continuă să crească în termeni reali, deşi într-un ritm mai lent decât cel înregistrat în lunile precedente", a apreciat David Freeman, statistician la ONS.

Oficiul Naţional de Statistică din Marea Britanie a raportat că numărul angajaţilor a crescut cu 505.000 în perioada august - octombrie 2015, la nivelul record de 31,3 milioane. Rata angajării a ajuns la 73,9%, cel mai ridicat nivel de când a început publicarea acestor date, în 1971.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb