CM HANDBAL România -Norvegia, meciul anului pentru sportul autohton!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 18 decembrie 2015

România -Norvegia, meciul anului pentru sportul autohton!

Echipa naţională de handbal va disputa astăzi, în semifinalele Campionatului Mondial, în compania Norvegiei, meciul anului pentru întreg sportul autohton. Handbalistele noastre au şansa să ajungă, din nou, în finala Campionatului Mondial, la un turneu final în care au reuşit să revină incredibil după o serie neagră de înfrângeri. Performanţa este spectaculoasă, având în vedere că handbalul feminin autohton, la nivel de club, a trecut prin mari frământări în ultima perioadă, inclusiv dispariţia celei mai galonate echipe a ultimilor 30 de ani, Oltchim Râmnicu Vâlcea.

În sferturile de finală, echipa naţională a învins selecţionata ţării gazdă, Danemarca, scor 31-30, după prelungiri, în urma unui meci dramatic, dar în care tricolorele au deţinut controlul în mare măsură. Marcatoarele echipei noastre au fost Neagu 15 goluri, Brădeanu 5, Manea 3, Nechita 3, Buceschi 3, Ardean-Elisei 2. În celelate meciuri din sferturile de finală s-au înregistrat următoarele rezultate: Olanda - Franţa 28-25 (15-12), Polonia - Rusia 21-20 (11-9) şi Norvegia - Muntenegru 26-25 (13-11). Cea mai bună jucătoare a noastră, Cristina Neagu, în euforia victoriei a amestecat mulţumirile cu criticile, certându-i pe toţi cei care au îndrăznit să critice jocul echipei după trei înfrângeri consecutive (18-26 cu Spania, 22-26 cu Norvegia şi 27 - 30 cu Rusia) : "În primul rând sunt extrem de fericită pentru victorie, am ratat 7 metri (n.r. în ultima secundă a timpului regulamentar la scorul de 27-27) care ne putea costa calificarea. Le mulţumesc acestor fete minunate, au dat sută la sută pe teren, au dat totul, sunt mândră de fete. Să le fie ruşine celor care ne-au criticat după trei înfrângeri consecutive în grupă, când noi jucăm pentru noi, pentru famiile noastre, pentru toţi. Habar n-am unde ne putem opri la acest Mondial, o să ne odihnim, nu am cuvinte cât sunt de mândră de această echipă - staf, antrenori, maseuri. Le mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut, şi celor din sală, şi celor din faţa televizoarelor". Dincolo de declaraţiile mai puţin inspirate, handbalistele tricolore, în frunte cu Cristina Neagu, declarată cea mai bună jucătoare a sfertului cu Danemarca, merită absolut toate felicitările pentru demonstraţia (una mai puţin obişnuită pentru o echipă autohtonă) făcută la turneu final unde au reuşit o revenire sportivă şi morală de senzaţie, învingând în meciuri cheie două dintre cele mai incomode adversare: campioana mondială (Brazilia) şi reprezentanta ţării gazdă (Danemarca). Presa din întreaga lume a descris dramatismul acestui meci, dus în prelungiri de ratarea unei lovituri de la 7 metri şi câştigat graţie unui gol marcat în ultima secundă a prelungirilor, şi a lăudat tăria tricolorelor, care au făcut faţă presiunii puse de cei 15.000 de suporteri danezi frenetici.

Astăzi, în semifinalele Campionatului Mondial se vor duela Olanda - Polonia şi România - Norvegia, în timp ce învinsele Franţa, Rusia, Muntenegru şi Danemarca vor evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-8. Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cel mai bine clasate la nivel continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate în perioada 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. nonce due senza tre ... victorii ... sper

    1. asa sa fie

    Domnule D.N. (Daniel Nanu ?) evitati cu obstinatie subiectul MAFIEI CASELOR DE PARIURI ??? Chiar credeti ca toti mai credem in Mos Craciun si alte palavre ??? Spuneti PE FATA care e cota la X la un meci de handbal (sau baschet) evaluati castigurile jucatoarelor , antrenorilor, eventual a maseurilor si, eventual cum se realizeaza OMERTA generalizata.... Singurul dobitoc ce plateste e cretinul de Costea, surprins intr-o casa de pariuri, probabil nu stie sa parieze on-line... Cautati-l pe ESCROCUL DANIEL SMEADA, vorbiti cu mascaricii dan bara si chilom si trageti mici concluzii despre CANGRENA SPORTULUI MONDIAL SI CUM SUNTEM SFIDATI PE FATA DE BANDITI SI ESCROACE, in cazul de fata...

    Sigur ca o sa sara PROSTII, sa spuna sa aberez dar nu uitati ca inclusiv marele KARABATICI a vizitat putin mititica ...  

    1. "prostii" nu sar, eventual isi vor spune parerea. iar tu ar trebui sa fi civilizat ca sa fi bagat in seama.

      bine zis

    n-a fost. trist

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb