MACRO NEWSLETTER 18 Decembrie 2015

Ziarul BURSA #Internaţional / 18 decembrie 2015

MACRO NEWSLETTER 18 Decembrie 2015

Activitatea în sectorul privat din Franţa s-a temperat peste aşteptări în decembrie 2015, pe fondul stagnării activităţii din sectorul serviciilor. Indicele PMI agregat al activităţii a scăzut până la 50,3, de la 51 în luna precedentă (o valoare sub 50 arată contracţie), în condiţiile în care indicele sectorului serviciilor a scăzut până la 50, cel mai redus nivel din ultimele 11 luni, de la 51 în luna anterioară. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a crescut până la 51,6, de la 50,6 în noiembrie 2015, pe fondul creşterii indicelui producţiei până la 51,4, de la 51 în luna precedentă. Creşterea activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul accentuării presiunii asupra marjelor de profit, în condiţiile creşterii preţurilor materiilor prime şi a unei noi scăderi a preţurilor produselor finite.

(sursa: Markit Economics)

Activitatea în sectorul privat din Germania s-a temperat neaşteptat în decembrie 2015, conform valorilor preliminare ale indicilor PMI de la Markit Economics, pe fondul scăderii indicelui activităţii din servicii până la 55,4, cel mai redus nivel din ultimele 2 luni, de la 55,6 în luna precedentă. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a crescut până la 53, cel mai ridicat nivel din ultimele 4 luni, de la 52,9 în luna anterioară (o valoare peste 50 arată expansiune), în condiţiile în care indicele producţiei a scăzut până la 54, de la 54,2 în luna anterioară. Expansiunea activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul stabilizării marjelor de profit, în condiţiile creşterii uşoare a preţurilor materiilor prime şi a creşterii preţurilor produselor finite.

(sursa: Markit Economics)

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea New York a înregistrat o contracţie sub aşteptări în decembrie 2015, pe fondul temperării declinului comenzilor noi. Indicele condiţiilor de afaceri a crescut până la -4,6, de la -10,7 în luna precedentă (o valoare sub zero reprezintă contracţie), pe fondul unei creşteri a indicelui comenzilor noi până la -5,1, de la -11,8 în luna anterioară. Presiunea asupra marjelor de profit s-a menţinut, în condiţiile în care indicele preţurilor plătite furnizorilor a scăzut cu 0,6 puncte faţă de luna precedentă, până la 4, iar indicele preţurilor încasate de la clienţi a crescut cu 0,6 puncte, până la -4.

(sursa: FRBNY)

Preţurile de consum din Austria şi-au temperat creşterea anuală în noimebrie 2015, până la 0,6%, de la 0,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,4%, de la 0,5% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 0,8%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%.

(sursa: Statistik Austria)

Preţurile producătorilor industriali din Cehia şi-au temperat declinul anual în noiembrie 2015, până la 3,7%, de la 3,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un declin de 0,2% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au temperat declinul anual până la 4,6%, de la 4,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%, iar preţurile energiei şi-au menţinut declinul anual la 0,9%, pe fondul unei stagnări lunare.

(sursa: CZSO)

Vânzările retail din Brazilia şi-au temperat declinul anual în octombrie 2015, până la 5,6%, de la 6,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare neaşteptate, de 0,6%, după un declin de 0,3% în luna anterioară. Vânzările de alimente au scăzut cu o rată anuală de 0,3%, după un declin de 2,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2%, iar vânzările de combustibili auto şi-au accelerat declinul anual până la 11,4%, de la 8,5% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 2,6%.

(sursa: IBGE)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb