După decesele din Norvegia, experţii în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer

J.P.
Internaţional / 16 - 21 ianuarie 2021

După decesele din Norvegia, experţii în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer

Actualizare - ASTĂZI, 20 IANUARIE ORA 00:00 - Ziarul BURSA a publicat o opinie proprie în care MAKE afirmă că vaccinarea ar trebui intrerupta pina la clarificarea cauzei deceselor la vaccinatii din Norvegia.

---

Actualizare - 19 IANUARIE ORA 21:30 - Moderna recunoaşte că a primit un raport de la Departamentul de Sănătate Publică din California (CDPH) care arată că mai multe persoane dintr-un centru de vaccinare din San Diego au fost tratate pentru posibile reacţii alergice după vaccinare dintr-un lot de vaccin COVID-19 Moderna. Compania cooperează pe deplin cu CDPH în investigarea acestor evenimente adverse raportate, relatează Zerohedge.

Moderna nu a fost anunţată dacă există alte alte evenimente similare din alte centre de vaccinare care ar fi putut administra vaccinuri din acelaşi lot sau din alte loturi. Moderna a confirmat că au fost produse un total de 1.272.200 de doze în lotul 041L20A, cu aproape un milion de doze (964.900) distribuite deja la aproximativ 1.700 de locuri de vaccinare din 37 de state. Potrivit CDPH, aceasta include mai mult de 330.000 de doze din acest lot distribuite către 287 de furnizori din statul California. Un total de 307.300 de doze rămân depozitate şi nu sunt încă distribuite.

În timp ce Moderna a spus că nu ştie câte doze ar fi putut ajunge în braţele oamenilor, a raportat că lotul a fost expediat între 4 ianuarie şi 8 ianuarie şi, prin urmare, se aşteaptă ca o parte semnificativă a dozelor distribuite să fi fost deja utilizate . Această investigaţie este încă în desfăşurare şi Moderna lucrează îndeaproape cu FDA şi CDC pentru a înţelege cazurile clinice.

Preţul acţiunilor Moderna a scăzut cu aproximativ 4% după această ştire.

La ordinul epidemiologului de stat Dr. Erica S. Pan şi al Departamentului de Sănătate Publică din California, vaccinurile ar trebui depozitate până la efectuarea unei investigaţii adecvate. Lotul în cauză este Moderna Lot 041L20A.

Vaccinul COVID-19 a fost legat de alte cazuri de urgenţe medicale grave, nu doar în SUA, ci în Europa şi în alte părţi ale lumii.

În decembrie, un medic din Boston a declarat că a suferit una dintre cele mai grave reacţii alergice pe care le-a experimentat vreodată după ce a primit vaccinul Moderna, descriind episodul ca fiind un pericol pentru viaţă, în timp ce un medic din Miami a murit din cauza unei reacţii alergice de la vaccin.

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 20:20 - Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă: "Vom aştepta rezultatele din Norvegia şi, în momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului va face precizări în acest sens, cu siguranţă, ele vor fi cunoscute şi de noi şi de opinia publică".

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă: "Pot să vă spun că în Norvegia, zilnic, în centrele rezidenţiale se înregistrează, din nefericire, circa 400 de decese la această categorie de persoane extrem de fragile, persoane cu vârstă de peste 80 de ani, persoane cu boli terminale. Trebuie să reamintim faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 previne îmbolnăvirea prin COVID-19 şi nu previne, din păcate, decesul prin alte cauze, prin alte boli. Asocierea întâmplătoare (...) între momentul vaccinării şi instalarea decesului din alte cauze medicale poate să ridice această suspiciune pe care şi colegii din Norvegia au ridicat-o. Este o analiză în curs, însă la acest moment nu există semnal sau vreun semnal că ar exista o relaţie de cauzalitate între vaccinare, respectiv instalarea acelor decese. Şi vă dau o situaţie ipotetică: o persoană se poate vaccina şi peste două zile, indiferent de vârsta ei, poate să aibă un accident rutier şi să-şi piardă viaţa. Nu înseamnă că s-a întâmplat din cauza acelui vaccin. Din păcate, sunt boli terminale, sunt boli foarte grave, care practic au parcursul lor natural, care este puţin influenţat sau mai puţin influenţat de actul medical propriu-zis. Din acest punct de vedere, nu s-a stabilit la acest moment o relaţie de cauzalitate. Vom aştepta rezultatele din Norvegia şi, în momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului va face precizări în acest sens, cu siguranţă, ele vor fi cunoscute şi de noi şi de opinia publică. Dar, repet, nu avem semnale de existenţa unei relaţii de cauzalitate."

[Nota redacţiei: Precizăm că Agenţia Norvegiană a Medicamentelor a afirmat într-o postare pe propriul site că săptămânal în caminele de bătrâni din Norvegia mor peste 300 de persoane, nu 400 cum a declarat Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2]

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 20:00 - În Germania, Institutul Paul Ehrlich anunţă că analizează cazurile a 10 persoane care au decedat la scurt timp după vaccinare, conform n-tv.de.

Mai mulţi bolnavii vârstnici din Germania au murit în termen de patru zile de la imunizare, a raportat institutul responsabil pentru vaccinuri şi medicamente biomedicale.

"Pe baza datelor pe care le deţinem, presupunem că principalele cauze ale deceselor au fost bolile pacienţilor", a declarat Brigitte Keller-Stanislawski. Până în prezent, peste 800.000 de persoane din Germania au primit prima doză de vaccinare.

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 19:00 - Microsoft şi Oracle dezvoltă "paşapoartele digitale de vaccinare"

Giganţii din Sănătate şi IT, inclusiv Microsoft şi Oracle, creează "paşapoarte de vaccinare", cu care oamenii să poată dovedi că s-au vaccinat împotriva COVID-19. Aceste paşapoarte ar putea fi folosite pentru îmbarcarea în avioane şi pentru a merge la serviciu, la şcoală, la magazine alimentare, la concerte live şi la evenimente sportive, potrivit Business Insider.

Potrivit sursei citate, marile companii, organizaţiile de sănătate şi organizaţiile nonprofit au anunţat că lucrează împreună pentru a crea paşapoarte digitale de vaccinare, astfel încât oamenii să poată dovedi statutul lor de imunizare împotriva COVID-19.

The Vaccination Credential Initiative, o coaliţie care include Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems şi Clinica Mayo a declarat că dezvoltă standarde tehnologice pentru a permite oamenilor să acceseze dosarele de imunizare şi să verifice dacă şi-au făcut vaccinul, potrivit Business Insider

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 18:10, BUCUREŞTI - În ultimele 24 de ore au fost vaccinate, în România, 34.807 persoane

Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 19 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1.Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 34.807, la un număr de 34.807 persoane din care:

- 34.136 persoane vaccinate cu 1 doză;

- 671 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 270.046, la un număr de 267.424 persoane din care:

- 264.802 persoane vaccinate cu 1 doză;

- 2.622 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 62 reacţii comune şi minore, din care:

- 15 reacţii de tip local;

- 47 reacţii generale.

4. Număr total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):

871 reacţii comune şi minore, din care:

- 317 reacţii de tip local cu durere la locul injectării;

- 554 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 16:23 - Alte ţări, inclusiv Germania şi Israel, au raportat, de asemenea, decese la persoanele care au fost vaccinate recent, fără a identifica legăturile cauzale. Comitetul consultativ pentru vaccinuri numit de guvernul din Hong Kong a declarat că solicită mai multe date de la guvernul norvegian şi de la guvernul german cu privire la incidentele care au implicat vaccinarea cu Pfizer-BioNTech, relatează Bloomberg.

Experţii au prezis devreme că decesele după vaccinări la pacienţii cu risc crescut ar putea provoca confuzie.

"Vârsnicii mor şi mor des şi nu cred că oamenii îşi dau seama de asta", a spus Keipp Talbot, profesor de medicină la Universitatea Vanderbilt, care sfătuieşte Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor cu privire la utilizarea vaccinului. ""Îngrijorarea mea a fost că vom introduce vaccinul şi oamenii ar putea crede că acesta cauzează decese".

Talbot a fost singura persoană din grupul consultativ al CDC care a recomandat să nu ofere vaccinuri Covid-19 mai întâi persoanelor în vârstă şi bolnavilor din căminele de bătrâni - nu pentru că era îngrijorată că vor fi răniţi, a spus ea, ci pentru că era îngrijorată de faptul că inevitabilul decesele la scurt timp după vaccinare ar reduce încrederea în vaccinuri. Talbot a spus că, de asemenea, a considerat că ar fi mai important să vaccineze persoanele din jurul bătrănilor şi bolnavilor.

O analiză cheie ar fi compararea numarului de persoane care mor de obicei intr-o casa de batrani cu numarul celor care mor la scurt timp dupa ce au primit un vaccin Covid, a spus Talbot.

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 14:45 - ANEXA C: Caracteristicile potenţiale ale reacţiilor alergice, ale reacţiilor vasovagale şi ale efectelor secundare ale vaccinului după vaccinarea cu ARNm COVID-19 conform Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor SUA

La pacienţii care dezvoltă simptome post-vaccinare, determinarea etiologiei (inclusiv reacţia alergică, reacţia vasovagală sau efectele secundare ale vaccinului) este importantă pentru a determina dacă o persoană poate primi doze suplimentare de vaccinuri ARNm COVID-19. Următorul tabel este menit să servească drept resursă, dar poate să nu fie exhaustiv, iar pacienţii să nu aibă toate semnele sau simptomele.

După decesele din Norvegia, experţii în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 14:40 - ANEXA B: Ingrediente incluse în vaccinurile ARNm Pfizer-BioNTech şi Moderna COVID-19

O reacţie alergică imediată la orice componentă sau doză anterioară a unui vaccin mRNA COVID-19 este o contraindicaţie a vaccinării atât cu vaccinurile Pfizer-BioNTech, cât şi cu cele Moderna. Mai jos găsiţi o listă cu ingrediente pentru vaccinurile Pfizer şi Moderna, conform prospectului.

După decesele din Norvegia, experţii în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 14:30 - ANEXA A: Triajul persoanelor pentru vaccinarea cu ARNm COVID-19 conform Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor SUA

- Se referă numai la vaccinurile ARNm COVID-19 autorizate în prezent în Statele Unite (adică vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna COVID-19)

- Reacţia alergică imediată la un vaccin sau la un medicament este definită ca orice semne sau simptome legate de hipersensibilitate în concordanţă cu urticarie, angioedem, suferinţă respiratorie (de exemplu, respiraţie şuierătoare, stridor) sau anafilaxie care apar în termen de patru ore de la administrare.

^ Revenim cu Anexa B pentru a vedea lista de ingrediente. Notă: Polietilen glicolul (PEG), un ingredient în ambele vaccinuri mRNA COVID-19, este legat structural de polisorbat şi poate apărea hipersensibilitate cu reacţie încrucişată între aceşti compuşi. Informaţii despre ingredientele unui vaccin sau ale unui medicament (inclusiv PEG, un derivat PEG sau polisorbaţi) pot fi găsite în prospect.

# Aceste persoane nu ar trebui să primească vaccinarea ARNm COVID-19 în acest moment decât dacă au fost evaluate de un alergolog-imunolog şi se stabileşte că persoana respectivă poate primi vaccinul în siguranţă (de exemplu, sub observaţie, într-un cadru cu îngrijire medicală avansată disponibilă)

După decesele din Norvegia, experţii în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 12:40 - România, în topul vaccinării: este pe locul 18 în lume şi pe locul 6 în UE

România este în partea de sus a clasamentului în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19. La nivel global este pe locul 18, conform statisticilor Bloomberg, în condiţiile în care acestea iau în considerare şi UE, ca entitate, şi ţările membre. Dintre ţările Uniunii Europene România este pe locul 6, relatează Digi24.

Datele luate în considerare pentru România sunt cele din 17 ianuarie şi nu includ cele peste 30.000 de vaccinuri făcute luni.

Pe primul loc se află Statele Unite, cu 14,3 milioane de vaccinuri făcute până acum. Urmează China, cu 10 milioane de oameni vaccinaţi, Uniunea Europeană, cu 5,2 milioane de vaccinuri, şi Marea Britanie, cu 4,3 milioane de oameni imunizaţi.

Dintre ţările UE, pe primul loc este Italia, cu 1,1 milioane de vaccinuri făcute, urmată de Germania, cu peste un milion, Spania, cu aproape 769.000 de oameni imunizaţi, Polonia - 457,303, Franţa - 422,127 şi România, cu 205,060 de oameni vaccinaţi până în 17 ianuarie.

Acest top este făcut pe baza numărului de doze de vaccin care au fost folosite până acum pentru imunizarea populaţiei.

În ceea ce priveşte procentajul locuitorilor vaccinaţi, pe primul loc este Israelul, care a reuşit să imunizeze, 25,9% din populaţie, urmat de Emiratele Arabe Unite, cu 17,5% dintre cetăţeni vaccinaţi. Bahrein a vaccinat 9,5% din populaţie, Marea Britanie - 6,45% iar Statele Unite - 4,36%.

România ese printre cele care au imunizat între 1% şi 2% din populaţie, în timp ce multe state nu au ajuns nici la 1%.

În cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie, Peste 42,2 milioane de doze au fost administrate în 51 de ţări, potrivit datelor colectate de Bloomberg. Sunt făcute în medie 2,43 milioane de doze pe zi.

În România a început a doua etapă a campaniei de vaccinare, pentru care s-au înscris deja peste 300.000 de oameni. Luni au fost vaccinaţi peste 30.000 de români.

Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 18 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1.Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 30.237, din care număr persoane vaccinate:

cu o doză 29.162

cu 2 doze 1.075

2. Număr total de doze admimnistrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 235.239, din care număr persoane vaccinate:

cu o doză 233.288

cu 2 doze 1.951

3. Număr total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 45 reacţii comune şi minore, din care:

- 14 reacţii de tip local;

- 31 reacţii generale.

4. Număr total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):

809 reacţii comune şi minore, din care:

302 reacţii de tip local cu durere la locul injectării;

507 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

- Menţionăm că 4 reacţii sunt în curs de investigare. Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 - 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 12:30 - RĂSTURNARE DE SITUAŢIE: Norvegia anunţă că nu există legături între decesele a 33 de bătrâni şi vaccinul anti-COVID

Autorităţile sanitare din Norvegia au căutat să atenueze îngrijărările legate de siguranţă cu privire la vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, ridicate de moartea unor pacienţi vârstnici, după ce au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, spunând că nu există dovezi ale unei legături directe, potrivit Bloomberg.

Rapoartele iniţiale din Norvegia au stârnit panica, deoarece lumea urmărea apariţia potenţialelor efecte secundare ale vaccinurilor. Medicii spun că este posibil ca efectele secundare ale vaccinului să agraveze bolile pe care aceştia le aveau deja. De asemenea medicii se aşteptau ca rezidenţii căminelor de îngrijire medicală să moară la scurt timp după ce au fost vaccinaţi, deoarece decesele sunt mai frecvente în rândul celor mai fragili şi cei mai bolnavi pacienţi vârstnici, relatează Bloomberg.

"În mod clar, COVID-19 este mult mai periculos pentru majoritatea pacienţilor decât vaccinarea", a declarat luni Steinar Madsen, directorul medical al Agenţiei Norvegiene pentru Medicamente, adăugând că este dificil de dovedit o legătură între vaccin şi decese. "Nu suntem alarmaţi", a spus acesta.

În Norvegia, aşa cum a fost relatat pe site-ul www.bursa.ro, 33 de persoane cu vârste mai mari de 75 de ani au murit în urma imunizării, potrivit ultimelor cifre ale agenţiei sanitare norvegiene. Toţi erau deja grav bolnavi, susţin autorităţile. Ţara scandinavă şi-a inoculat aproape toţi rezidenţii din căminele pentru bătrâni, cu peste 48.000 de persoane vaccinate începând de luni după-amiază, potrivit Bloomberg.

(S.B.)

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 11:24 - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a realizat un raport cu "consideraţii clinice interimare pentru utilizarea vaccinurilor ARNm COVID-19 autorizate în prezent în Statele Unite". Conform raportului, următoarele grupe de vârstă sunt autorizate să primească vaccinare:

Pfizer-BioNTech: vârste ≥16 ani

Moderna: vârste ≥18 ani

Copiii şi adolescenţii din afara acestor grupe de vârstă autorizate nu ar trebui să primească vaccinarea COVID-19 în acest moment.

Reamintim că între timp, Norvegia şi-a schimbat protocolul de utilizare a vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva Covid-19 pentru a lua în calcul excluderea de la vaccinare a persoanelor vârstnice care au boli în fază terminală. Anunţul a fost făcut de BioNTech, relatează Reuters.

Precizăm faptul că fiecare ţară are libertatea de a selecta propriile criterii de vaccinare

---

Actualizare - 19 IANUARIE, ORA 10:40 - Datorită reacţiilor alergice severe, California opreşte utilizarea lotului de vaccin Moderna, relatează thestreet.com.

După ce mai multe persoane vaccinate la o clinică din California au avut reacţii alergice severe, oficialii sanitari de stat au spus furnizorilor să întrerupă administrarea dozelor dintr-un lot de vaccin Moderna.

Măsura, făcută "dintr-o abundenţă extremă de precauţie", înseamnă că 330.000 de doze distribuite către 287 de furnizori din întreaga ţară nu pot fi utilizate.

---

Actualizare - 18 IANUARIE, ORA 19:10 - Norvegia şi-a schimbat protocolul de utilizare a vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva Covid-19 pentru a lua în calcul excluderea de la vaccinare a bolnavilor în fază terminală. Anunţul a fost făcut de BioNTech, relatează Reuters.

Biotech a precizat: "Autorităţile sanitare norvegiene şi-au modificat acum recomandările în ceea ce priveşte vaccinarea bolnavilor terminali (8 sau mai mult pe Scala de fragilitate clinică)."

Scala de fragilitate clinică este un sistem de clasificare larg utilizat în îngrijirea persoanelor în vârstă şi defineşte pacienţii de nivel 8 ca fiind aproape de sfârşitul vieţii şi, în general, care nu se mai pot "recupera nici după cele mai minore boli".

---

Actualizare - 18 IANUARIE, ORA 18:00 - Numărul morţilor vaccinaţi din Norvegia a ajuns la 33. Şi alte ţări, inclusiv Germania şi Israel, au raportat, de asemenea, decese la persoanele care au fost vaccinate recent dar nu s-a identificat până la momentul actual daca acestea au fost provocate de vaccin, relatează Bloomberg.

---

Actualizare - 18 IANUARIE - Dr. Gerard Delepine: "Rezultatele actuale ale vaccinului Pfizer în rândul populaţiilor israeliene şi britanice ridică într-adevăr temerile unei catastrofe de sănătate în urma vaccinării, iar alerta norvegiană creşte îngrijorarea"

Doctorul Gerard Delepine a declarat pentru Francesoir:

"Potrivit Institutului Norvegian de Sănătate Publică: «Pentru cei mai fragili oameni, chiar şi efectele secundare relativ uşoare pot avea consecinţe grave. Pentru cei care oricum au o durată de viaţă foarte scurtă, beneficiile vaccinului pot fi marginale sau irelevante», iar Institutul Naţional de Sănătate Publică a modificat ghidul de vaccinare împotriva coronavirusului, adăugând noi sfaturi de precauţie cu privire la vaccinarea persoanelor vârstnice fragile.

Peter Doshi avertizase în noiembrie: «să aşteptăm până când avem datele complete de testare», deoarece anunţurile despre victoria industriei sunt imprecise şi incomplete. El a reamintit, de asemenea, că studiile nu au cercetat singurul criteriu relevant, mortalitatea, ci doar numărul de cazuri bazate pe teste adesea false: «lumea a pariat totul pe vaccinuri pentru a oferi o soluţie la pandemie, dar încercările nu sunt axate pe demonstrarea faptului că vor fi sigure».

În concluzie, guvernul ar trebui să fie felicitat pentru încetineala sa în generalizarea vaccinării anti-covid. Rezultatele actuale ale vaccinului Pfizer în rândul populaţiilor israeliene şi britanice ridică într-adevăr temerile unei catastrofe de sănătate în urma vaccinării, iar alerta norvegiană creşte îngrijorarea.

Să mulţumim în avans voluntarilor francezi care urmează să fie vaccinaţi: aceştia vor constitui cobaiii din studiul de fază 3, pe care laboratorul trebuia sa îl facă înainte de comercializare. Datorită lor şi a riscurilor pe care şi le asumă, în câteva luni vom putea avea o idee mai bună despre avantajele şi dezavantajele reale a vaccinului."

---

Actualizare - 18 IANUARIE - Rapoartele Norvegiei despre câteva zeci de persoane în vârstă care au murit după ce au fost vaccinaţi cu Pfizer ridică îngrijorări în rândul unor naţiuni asiatice, conform Bloombergquint.com.

Prim ministrul Prayuth Chan-Ocha a declarat că Thailanda "nu se va grăbi să obţină vaccinurile care nu au fost testate complet şi refuză să fie o ţară experimentală".

Thailanda nu are comenzi pentru un vaccin de la Pfizer, dar a încheiat oferte pentru Sinovac şi AstraZeneca. Autoritatea de reglementare medicală din Australia a declarat că va solicita informaţii de la Pfizer şi autorităţile norvegiene de sănătate, în timp ce ministerul de externe al ţării va contacta guvernul norvegian pentru a discuta problema.

---

Actualizare - 18 IANUARIE - Autorităţile din Filipine speră că decesul persoanelor din Norvegia nu va afecta autorizarea vaccinului Pfizer, relatează gmanetwork.com.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Harry Roque, a declarat astăzi că speră ca decesele raportate ale unor persoane în vârstă din Norvegia după ce au primit vaccinul COVID-19 de la Pfizer-BionNTech nu vor afecta Autorizaţia de Utilizare de Urgenţă din Filipine.

Harry Roque, a subliniat importanţa acordării protecţiei filipinezilor de COVID-19, în ciuda raportului negativ.

"Sper că nu va afecta Autorizaţia de Utilizare de Urgenţă Pfizer, deoarece este foarte important ca această protecţie să fie acordată poporului nostru", a spus el.

Pentru Roque, nici un vaccinu nu pot pretinde că are 100% siguranţă şi eficacitate.

"De aceea, avantajul utilizării vaccinului depăşeşte dezavantajul", a spus el.

---

Actualizare - 18 IANUARIE - Agenţia Norvegiană a Medicamentelor a comunicat ieri: Studiile ample făcute pe Comirnaty (BioNTec / Pfizer) nu au inclus pacienţi cu boli cronice şi au inclus puţini participanţi cu vârsta peste 85 de ani

"Toate rapoartele despre reacţiile adverse suspectate cu rezultate fatale după vaccinare sunt evaluate cu atenţie.

Rapoartele sugerează că reacţiile adverse frecvente la vaccinurile cu ARNm, cum ar fi febra şi greaţa, ar fi putut contribui la un rezultat fatal la unii pacienţi fragili, spune Sigurd Hortemo, medic şef la Agenţia Norvegiană pentru Medicamente.

Studiile ample făcute pe Comirnaty (BioNTec / Pfizer) nu au inclus pacienţi cu boli instabile sau acute - şi au inclus puţini participanţi cu vârsta peste 85 de ani. În Norvegia, acum vaccinăm persoanele în vârstă şi persoanele aflate în casele de îngrijire medicală cu boli grave, prin urmare, este de aşteptat să se producă decese aproape de momentul vaccinării. În Norvegia, în medie, 400 de persoane mor în fiecare săptămână în case de îngrijire medicală şi în instituţii de îngrijire pe termen lung.

Toate decesele care apar în primele câteva zile de vaccinare sunt atent evaluate. Nu putem exclude faptul că reacţiile adverse la vaccin care apar în primele zile după vaccinare (cum ar fi febra şi greaţa) pot contribui la evoluţia mai gravă şi la rezultatul fatal la pacienţii cu boală subiacentă severă.

Agenţia norvegiană pentru medicamente şi Institutul Naţional de Sănătate Publică evaluează împreună toate rapoartele despre reacţiile adverse suspectate. Drept urmare, Institutul Norvegian de Sănătate Publică a actualizat ghidul de vaccinare covid-19 cu sfaturi mai detaliate privind vaccinarea persoanelor în vârstă care sunt fragile", conform unui comunicat emis de Agenţia Norvegiană a Medicamentelor .

---

Actualizare - Reprezentantii Pfizer au declarat ca au aflat de situatia din Norvegia si ca, impreuna cu cei de la BioNTech si cu reprezentantii Instutului Norvegian de Sanatate Publica, investigheaza cazurile de decese corelate cu vaccinul anti-COVID. Reprezentantii agentiilor sustin ca "pana acum, numarul de incidente asociate vaccinului nu este unul ingrijorator", relatează instituţiile publice de sănătate din Norvegia şi presa străină.

"Stim ca au mai fost raportate astfel de cazuri si in alte tari dar inca nu avem detalii despre acele cazuri", au mai spus reprezentantii Agentiei de Medicamentelor din Norvegia.

Acestia au mai declarat: "De asemenea, campaniile de vaccinare din celelalte tari au proritati diferite, in functie de ce categorii de persoane sunt vaccinate, fapt ce poate afecta raportarea efectelor adverse sau chiar a deceselor.".

"Agentia Norvegiana a Medicamentelor a transmis, inainte de inceperea campaniei de vaccinare, ca exista un risc de deces sau de efecte adverse atunci cand sunt vaccinati cei in varsta sau cei bolnavi. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca exista o asociere clara intre vaccin si deces. De asemenea, in contextul acestor decese raportate, am informat asupra faptului ca este posibil ca efectele adverse ale vaccinului sa fi dus catre acest final nefericit", au conchis reprezentantii Agentiei Norvegiene a Medicamentelor.

---

Actualizare - China a criticat mass-media din SUA pentru tăcerea sa asupra celor 23 de morţi din norvegieni care au fost vaccinaţi cu Pfizer-BioNTech

În mod surprinzător, mass-media nu a raportat incidentul imediat, ca şi cum ar fi ajuns deja la un consens. Majoritatea mass-media din SUA şi Marea Britanie şi-au minimizat în mod evident decesele, a relatat Global Times.

În schimb, acele mass-media occidentale majore vor publica imediat orice informaţie nefavorabilă despre vaccinurile chineze şi vor încerca să le amplifice impactul asupra psihologiei publice, mai arată sursa citată.

---

Actualizare - Au fost confirmate încă şase decese în Norvegia şi, de asemenea, s-a redus grupul de vârstă considerat a fi afectat la 75 de la 80 de ani, conform Bloomberg.

Norvegia îşi exprimă îngrijorarea din ce în ce mai mult cu privire la siguranţa vaccinului Pfizer la persoanele în vârstă cu afecţiuni de sănătate, după ce a crescut estimarea numărului de persoane care au murit după vaccinăre la 29.

---

Oficialii norvegieni au declarat că 23 de persoane au murit în ţară la scurt timp după ce au primit prima doză de vaccin. Experţii în sănătate din Wuhan au solicitat Norvegiei şi altor ţări să suspende utilizarea vaccinurilor COVID-19 pe bază de ARNm produse de companii precum Pfizer, în special în rândul persoanelor în vârstă, conform Zerohedge.

Experţii chinezi au declarat că incidentul cu moartea ar trebui evaluat cu prudenţă pentru a înţelege dacă moartea a fost cauzată de vaccinuri sau alte condiţii preexistente ale acestor persoane.

Yang Zhanqiu, virolog de la Universitatea Wuhan, a declarat ieri pentru Global Times că incidentul morţii, dacă s-a dovedit a fi cauzat de vaccinuri, a arătat că efectul vaccinului Pfizer şi al altor vaccinuri pe bază de ARNm nu este atât de bun pe cât se aştepta.

Un imunolog din Beijing, care a solicitat anonimatul, a declarat pentru Global Times că lumea ar trebui să suspende utilizarea vaccinului pe bază de ARNm făcut de Pfizer, deoarece această nouă tehnologie nu a dovedit siguranţă în utilizarea pe scară largă. El nu a recomandat persoanelor în vârstă, în special celor peste 80 de ani, să primească niciun vaccin COVID-19.

Toate acestea reprezintă o problemă, întrucât persoanele în vârstă sunt cele mai expuse riscului şi, prin urmare, sunt cele care au cea mai mare nevoie de protecţie. Experţii chinezi din domeniul sănătăţii spun în schimb că celor mai în vârstă şi cei mai fragili ar trebui să li se recomande să ia medicamente pentru a-şi îmbunătăţi sistemul imunitar.

"Pentru cei cu fragilitatea cea mai severă, chiar şi efectele secundare relativ uşoare ale vaccinului pot avea consecinţe grave", a spus Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

Vaccinul Pfizer-BioNTech aprobat la sfârşitul anului trecut a fost utilizat pe scară largă, fiind administrat şi un vaccin similar de la Moderna.

Opinia Cititorului ( 186 )

  1. Cei de la Cotidianul au cenzurat astfel de comentarii.

    Dar merita citite si de stiut. Vaccinul Pfizer provoaca de zece ori mai multe efecte adverse chiar severe decat vaccinul antigripal. 

    1. Cei de la Cotidianul si cei de la publicatiile care nu dau stirea sunt niste nenascuti. Aici se vede valoarea si moralitatea imprimate de Make acestei minuni care e ziarul Bursa!

      Stirea explodeaza in media occidentala. A ajuns si pe Bloomberg. Nu se mai putea ascunde dupa ce media indiana si chineza faceau valuri.

      Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani care au primit prima doză de vaccin anti-Covid, iar oamenii de ştiinţă analizează cu atenţie ce grupuri să vizeze în programele naţionale de imunizare, scrie Bloomberg. 

      Am mai citit 2 ziare economice si sunt la fel de ' nenascuti ' .E ceva putred cind un subiect are vizibilitate mare doar intr-o publicatie. Iti pui intrebari. Despre moralitate.

      Te poti intreba si daca nu cumva neinformarea reala are o sursa de finantare din zona Pfizer & Co.

      Goldstein a promovat si promoveaza in continuare gogorita cu pandemia si cu necesitatea "vaccinarii". Sa vorbesti de moralitate in cazul lui e cel putin caraghios.

      Care oameni de știință ? Unde sunt Nobel-urile in virusologie , se ascund sau îi ascund ? La stiri se vorbeste de specialiști , de care nu a auzit nimeni până acuma !

    S-a dus dracului increderea! Nu mai iesim din pandemie.

    1. ba iesim - prin mecanisme naturale de autocorectie in evolutia virala, fara nici un vaccin

      tine minte ce-ti zic : martie -aprilie 2022.  

      din oct-nov 2021 va aparea o tulpina care le va domina si elimina pe celelalte si apoi va intra in coborare lenta pana la disparitie.  

      repet: fara vaccin.

      Natural.  

      Pai, cam asta inseamna ca nu mai iesim.

      nu te inteleg.

      mesajul meu e unul de speranta: inca aprox. 5 trimestre si gata! ...se inchide de la sine!  

      si gripa spaniola a disparut la fel - natural, fara vaccin!

      ce am zis e extrem de pozitiv - e o raza de speranta certa!  

      Dar de ce doar in Norvegia și daca nu ma înșel intr o singură institutie?

      probabil doar ei au raportat... restul au murit de batranete :))

      De unde ai tu informatii atat de clare, domnul meu?Mai degraba sa consideram ca esti un alt nevorbit care crede ca a a prins si el microfonul. Aici nimerise savantul ca, deh, n-a mai avut loc in alta parte.

      Asa este

      Omul sa născut cu imunitate????????

      Îmi vreau viața inapoi!!

      Credeti ca vaccinul va salvează? ???? Acești ANTICRISTI, au alte planuri cu noi. Asa da.i ajute Dumnezeu.

      Și de unde aveți Dvs toate datele și certitutdinea căci va dispărea definitiv aceasta pandemie?

      Imunitatea la ei e sub orice critica...lipsa soarelui adica a vitaminei D care este esențială ptr imunitate apoi as mai completa si bucătăria lor, au o bucătărie haotică plina de euri și junk-food. E o tara cu bani dar la orice alt domeniu lasă mult de dorit...mai au de tras și poate așa învață că banii nu sunt totul și nu rezolvi totul cu banii.

      Cred că asta știe și byg-farma și cu cât timpul se scurge cu atît mai mult intra in fibrilații companiile farma. De unde o să își mai scoată ei cașcavalul....ehei "e grele" :)))

      Sa nu uitam ca Natura are legile ei pe care noi nu le intelegem, uneori.. Si Covid 19 va trebui sa dispara dupa cum a disparut gripa spaniola, fara vaccin. Raman la convingerea ca vaccinul subrezeste sistemul imunitar al organismului. Cea mai buna idee este fortificarea sistemului imunitar printr-un stil de viata adecvat.. Sa nu ne luptam cu Natura !

      Omul s-a născut...

      Ba da deștepți sunteți voi ????????

      Ești neam cu mama omida? Cum de in România voi le știți pe toate...si nimic nu e bun de afara. 

      Ce știre e și asta? Ziarul asta, după nume trebuie sa publice știri despre bursa și afaceri in general.

      Lăsați dracu specialiștii sa se ocupe și vedeți-va de găinile voastre.  

      da , tu de ce nu-ti vezi de porcii tai ? ai dat apa la animale azi ?

      eu las specialistii sa se ocupe.

      dar in acelasi timp am dreptul la opinie 

      si inainte de a emite o opinie am observat natura ciclica a evolutiei germenilor, virusilor, etc 

      si am observat cam care e durata de manifestare a unui virus (ultima referinta istorica: gripa spaniola) ... si atunci "cand am dat in bobi" mi-a iesit cam trim.1 sau 2 / 2022. 

      FARA VACCIN! 

      Si da , sunt ruda cu mama omida, viitorul e domeniul meu de interes de peste 15 ani (sub multe aspecte de la stiudiul fizicii cuantice, pana la statistica si studiul istoriei - practic orice domeniu care foloseste variabilele Timp, Durata, trecut si Viitor) 

      Sa spunem ca sunt un om cu inclinatii renascentiste. Cu toate acestea accept si recunosc "specialistii". Dar nu pot nega importanta masiva ca un om sa aiba un orizont cultural vast, pe model renascentist. Si sa nu se increada ca o vita bleaga in "specialisti".  

      Cultura vasta foloseste oricarui om.

      Cunoasterea e Putere.  

      Cu vitamina D ai nimerit-o dar cu bucataria haotica si junk food...nu prea.Mai taie.Asta iti spun din experienta.Si nici cu bautura...in caz ca urma sa scrii.E foarte scumpa si nu isi permit chiar daca e o tara cu multi bani ,asa cum scrii mai sus.In plus au restrictii de a cumpara bauturi alcoolice dupa ora 20 ,in weekend dupa ora pranzului iar discotecile de la ora 2AM nu mai servesc .

      Istoria asta arata nu e primul virus aparut pe pamint ... va comportati unii de parca acum ati auzit de virusuri mortale ....care au avut o perioada temporara intodeuna!

      Deci SCHIMBAREA DIETEI DACA E CAZUL. Mincare sanatoasa.. VITAMINE ASTA E RETETA! 

      Lupta cu Natura ...e intodeauna inutila!

      pentru ca acolo nu sint fomisti care sa puna botu ' la banii big pharma !

      tu n-ai bani sa-ti cumperi cartofi si porti grija norvegienilor ? se gaseste vit d in norvegia cata vrei , aia manaca somon adevarat , nu cartofi ca tine , calicule , care mori de grija altora !

      ???? ????

      Corect.Omul a fost prevăzut cu sistem imunitar de către Creator.,și încă unul f.bun,dar frica indusa de falsa pandemie îl scade drastic.

      Acolo accepti pe nemestecate...

      N_am nimic cu cei care vor sa se vaccineze..

      Am însă ceva cu cei care vor sa ma oblige sa ma vaccicinez.  

      Deci consideri ca datele sunt false? Atunci vaccineazati cat mai rapid partii si familia. Toate celelate stiri le mancati cu lingurita

    Deci expertii din Wuhan au ajuns sa ne dea lectii, nu-i asa?

    Daca cei care au creat virusul in laborator au inceput sa zica ca trebuie oprita vaccinarea e clar...  

    1. Cand te plangi ca te forteaza oculta sa te vaccinezi, cand te plangi ca nu te obliga sa te vaccinezi. Tu iti dai seama ca te contrazici singur? E cel putin a doua oara cand faci asta...

      Chinezi au facut si un virus creat in lab vine automat cu un antidot si da..chinezi au antidot!

      Si nu se vor vaccina ca europa. 

      Vaccinul nu este pt imunizare ci pt anihilare !!

      Dar asta putini o inteleg. 

    in opinia mea (neprofesionala) faptul ca batranii dau coltu' pe capete dupa vaccinul Pfizer e o dovada ca vaccinul interactioneaza cu hormonii modulatori ai sistemului imunitar.

    La batrani echilibrele hormonale fiind de alta natura decat la adulti sau copii vaccinul poate sa conduca la probleme imediate , nu doar pe termen lung.  

    1. Nu stiu, sa nu fie vorba de exterminarea bătrânilor, după ideile Ursulei și Lagarde, că s-a mai vorbit că aceștia trăiesc prea mult (Christine Lagarde).

      Vă dați seama daca se aude un Romania că au început să decedeze batrani ce iese, nu se mai vaccinează nici drku cu vaccinul FIAREI  

      Ideea e că, dacă noua tulpină exista în populație și ăștia se apucă și vaccinează pentru vechea tulpina nu știu dacă nu cumva le grăbește și amplifică boala celor nou infectați mai ales dacă sunt in vârsta.

      mi-e rusine de ce scriu... dar sper ca de la primul caz de batran mort de vaccin sa se auda in Romania.

      si am scris ca mi-e rusine de ce scriu pentru ca nu ar trebui sa doresc moartea nimanui pentru a opri un cosmar sanitar.

      dar uneori e necesar.  

      Nu se va afla nimic...Romania e o țară slugarnică aflată la coada Europei, nu va fi cea care va scormoni rahatul...

      La noi rahatul se ascunde sub preș, vezi infecțiile nozocomiale din spitale care au luat multe vieți. 

      Atunci e un pericol permanent, pt toți îmbătrânim.

      Acuma dau coltul bătrâni, mai tirziu încep și altii

      Sper sa se oprească această mascaradă. Înstăriți.va sistemul imunitar si nu va vaccinati, ca s.ar putea sa ne alegem cu alte boli. Asta in caz fericit.

      "Cine scapă groapă altuia, chiar el va cădea în ea"...!

      Dumnezeu când aduce pe lume un suflet, tot El se va îngriji de cele necesare! 

      dar eu nu am dorit moartea nici unui batran.

      doar ca asta ziceam... dupa ce astia au inceput vaccinarile in Romania sigur o sa apara minim un caz de deces de la vaccin - acela va fi un moment critic din punct de vedere mediatic 

      Pai , nu au disparut in fata Covid-lui? Eu asa credeam, ca le-a dat gata Covidul . Nu a mai zis nimeni ca mai exista. Toti oamenii mor de Covid.

      Da,la adulți efectul e același,dar apare mai târziu,vine mai lent.

    Care este sursa acestei știri?

    1. cauta pe google - a aparut in media norvegiana si de 2 ore a fost preluat de reuters si de bloomberg

      nu pot da link ca nu mai apare comentariul asta - linkurile sunt filtrate 

      cauta ! 

      Cred ca au promovat-o cei de la Modena.. :)

    Vă rog dați linkul la articolul original care este sursa acestei știri

    1. Articolul mentioneaza doua surse. Citeste, analfabetule!

      Bloomberg...

      Văd că presa oficială globalistă tace mâlc .. 

      La fel ca și cu China Joe, cu alegerile in SUA, etc. Dar în Austria postul TV a lui Dietrich Matteschizt, (Red Bull) Servus TV, a transmis stirea ieri cind erau 23 de decese. Oricum într-un interval scurt de timp, e cel puțin ciudat. Și toți după vaccinare. O mizerie. Dar bine ca ne-a spus cel din Cotroceni, ca nu doare.

      Nu e ciudat. Sunt multi bătrâni praf in Europa, cu sistem imunitar zero, cu boli cronice latente, morbidități, etc. Problema e daca nu cumva acest vaccin le-a grăbit moartea.

      > Articolul mentioneaza doua surse. Citeste, analfabetule!

      Nu sunt autorul initial, dar nu cred ca e analfabetism sa ceri referenta *exacta*. 

      Cred ca ziaristii ar putea fi suficient de tehnologic avansati sa puna un link, nu doar sa zica ziarul. Fie in cadrul stirii fie la sfarsit puteau sa puna copy-paste la link. 

      Sau puteau sa nu puna, chiar daca sunt suficient de tehnologic avansati.

      Adevarul este ca stirea este ireprosabila, sursele riguros indicate, iar ziaristii nu au nici o obligatie sa-l serveasca pe nesimtit cu bere la halba si patru mititei cu mustar, ca nu-s chelneri si ziarul nu-i circiuma. Nici eu nu i-as fi raspuns, e prea puturos, bagi "norway bloomberg" in google si a doua stire afisata e asta. Daca bagi "norway zerohedge", se intimpla acelasi lucru. Subiectul in caz nu e vreo tehnologie avansata, ca ziarist on line chiar cu asta lucrezi, ci subiectul este nesimtirea cererii, disimulata cu un "va rog" imperativ.

      La prima cerere, nici "va rog" n-a catadicsit... 

      Deci domnul deontolog Make ne spune ca a prezenta sursele riguros (si cel putin trei conform regulii nescrise a ziaristicii) este echivalentul servirii "nesimtitilor" cu bere la halba si patru mititei cu mustar...Interesant cum daca nu treci intr-o "lucrare de asa zis doctorat" sursa riguros, adica lucrare, autor, editura, an, pagina, rand, se considera plagiat, insa daca intr-un articol omiti si filtrezi cam tot ce nu iti convine se numeste "jurnalism" iar cititorul este doar un "nesimtit"...pana la urma articolul este "obiectul muncii tale" si nu al cititorului...de aici se vede ca ziarul Bursa nu-si obtine veniturile din piata adica de la "cititorii nesimtiti si lenesi" ci din alte surse "bine filtrate si virtualizate"...

      PS: ma astept ca mesajul sa fie banat, pentru ca "lezeaza" politica ziarului Bursa si a lui Make 

      PPS:Unde am mai vazut asta? Ah da, FB, Twitter, Snapchat, Whatsapp, Youtube, MSM...astia care ne vorbesc toata ziua de drepturi, libertati, democratie :-)

      De ce te interesează linkul...cauta și vei gasii....sau voi sunteți ăia spălați pe creier care nu cred nimic

      Vaccinurile de tipul acesta, ca si cele cu virus VIU-atenuat (!) TE IMBONAVESC cu acea boala, chipurile insa cu o forma ceva mai usoara !!!!

      Pai, ce fac??? 

      Imi fac HIV, si fac o forma mai usoara de SIDA? 

      Imi fac ..., si fac o forma mai usoara de cancer? 

      Imi fac SARS-COV ??????? 

      NU este MAI BINE izolat pana trece?!

      Altfel, ma sinucid acceptand BOALA (o forma mai usoara?)!!! 

      Esti somer?

      Nu prea ai treaba dimineata, nu-i asa?! 

      Presa îl promoveaza, pt asta sunt platiti ( din pacate).

      Pe cine il promoveaza presa? Pe Bloomberg?! Pentru asta sunt platiti?!!!

      Iti mai aduci aminte ceva din biologia aia din general macar? Vai de scoala aia pe care (nu suntem siguri ca) ai facut o!

      ''SURSA'' nu se mentioneaza asa, ci cu link-ul care face trimitere la sursa. Cu astfel de omisiuni s-a ajuns la ''traduceri'' in stirile bomba, de genul ''2 e tradus 7'' sau ''assisted in nursing home e tradus asistent medical''. Cititi, nu ciuguliti!

      N-ai decit sa faci asa. Intr-un articol de ziar, eu nu simt nevoia asta si accept ca suficient felul in care a fost indicata sursa aici.

    Un lucru este de recomandat, care nu are ce să strice: apa cu sare. vă spun asta din postura unei persoane care a făcut un doctorat în haloterapie.

    Dacă vreţi să vă sterilizaţi căile respiratorii superioare, puteţi să folosiţi apă cu sare. Cam în 300 ml apă se pune o linguriţă de sare: sare roz de Himalaya sau sare de cacica, cu o concetraţie de aproximativ 1,5-1,8%.  

    Cu această soluţie puteţi să vă faceţi toaleta nasului sau gargară. Luaţi un gât, faceţi gargară. Este o metodă excelentă de toaletă naturală a căilor respiratorii, a gâtului şi a nasului. Dacă această soluţie este încălzită, cu atât mai bine”, a spus medicul. Crisan Radu din Iasi.

    Adaug eu , daca se face o solutie nano in care se adauga zn si mg...efectul se ridica la puterea a noua. 

    1. Da asta zice doctorul Radu Crişan, aflat în prima linie, la spitalul din Iaşi: Aşa cum trebuie să ne spălăm mâinile cu săpun 20 de secunde, aşa trebuie să facem gargară cu apă caldă şi cu sare, pentru a ne proteja gura şi nasul, pe unde putem inhala virusul

      Pentru gura este suficienta apa de gura cu alcool. De exemplu, Listerine. Este dovedita ca dezactiveaza virusul.

      Metoda excelentă pe care o folosesc de ani de zile. Am scăpat de operația pentru sinuzită si de multe episoade cu secreții masa la.

    Am verificat vreo 6 site-uri top de stiri norvegiene si nici unul nu pomeneste nimic de asa ceva.

    Verificati-va si voi sursele stirilor inainte sa le publicati, altfel veti ajunge ziar cancan si libertatea. 

    1. Cum iti zice tie?

      Gigel? 

      Daca dupa tine Bloomberg si Zerohedge sunt surse de Can-Can si Libertatea, atunci bine iti zice Make ca esti Gigel.

      Zerohedge e blog cu articole de calitate mixta Bloomberg spune altceva decat make. .Spune ca au murit batrani cu o stare de sanatate atat de proasta care nu au putut suporta efecte secundare normale de vaccin

      The Norwegian Institute of Public Health judges that “for those with the most severe frailty, even relatively mild vaccine side effects can have serious consequences. For those who have a very short remaining life span anyway, the benefit of the vaccine may be marginal or irrelevant.”

      Acești bătrâni nu ar fi trebuit vaccinați deloc. Adică povestea asta nu tine, daca tot aveau comorbiditati și maxim 5 ani in plus de trăit, pentru ce drku i-au mai vaccinat?

      Adică riscurile medicale pentru un om foarte bătrân se știu până la urmă...nu descoperim acum apa caldă.

      Daca mureau 5 era alta poveste dar 23 e cam mult, adică cineva nu a evaluat corect riscurile pentru acești oameni. 

      daca ne folosim de standardul "comorbiditati " la vaccinare considerindu-le pe acestea drept cauza a mortii ,de ce nu folosim acelasi standard si la cei declarati morti covid dar care au murit din cauza acelorasi comorbiditati , lucru care se putea afla la autopsiile care nu au mai fost facute ,umflindu-se toate cifrele pentru a oferi o justificare conditiilor de inchisoare in care stam de aproape 1 an

      eu nu am sa-ti raspund cum a facut Make , ci mai simplu , [...Comentariu eliminat conform regulamentului...] !

      ca aia sa recunoasca faptul ca vaccinul are probleme? Sunt bani mari la mijloc, plus responsabilitatea pentru oamenii care au sustinut cu infumurare ca vaccinurile "nu au cum" sa aiba efecte secundare, si cine spune altceva e "decat un conspirationist".

      gigele, esti incompetent digital. Sau prost. Uite aici siteul agentiei norvegiene.

      legemiddelverket. no / nyheter 

      Fix pe link-ul tau scrie ca in Norvegia 400 de batrani mor pe saptamana in casele de batrani. Tot ceea ce stim este ca unele persoane care aveau in medie peste 85 de ani si comorbiditati severe au murit dupa vaccinare. Nu am citit inca ca s-ar fi dovedit ca au murit din cauza vaccinarii. Simptomele acuzate au fost banale . Asa ca am senzatia ca a ajuns si Make sa faca clickbait .

      dacă "cineva " nu a evaluat corect riscurile vaccinarii pt persoanele în vârstă, ce ne face să credem că pt noi ceilalți, că vârstă mă refer , au făcut o evaluare corectă pe termen mai lung ? Poate că acest lucru nu e întâmplător si nu tine de o evaluare incorectă ci de intenție, cineva spunea odată " văd diavolul ascuzându-se în spatele binelui . Acest lucru ar trebuii să ne dea de gandit si să punem la îndoială "buna intenție "a guvernanților , care in Romania au dovedit timp de 31 de ani de ce sunt în stare si să ne punem întrebări de bun simț. Cred că e cazul să ne trezim , până nu e prea tarziu

      Pe 'logica' ta, unul cu supradoza nu moare de la drog ci pentru ca are o stare de sanatate proasta care nu suporta droguri.

      Adevarul pe care trebuie sa-l afli este ca inainte de vaccin toti mor de covid, inclusiv aia care mor in accidente, dupa vaccinare toti mor de alte boli dar nu de covid.  

      Make , imi pare rau ca ti-am dat de lucru , dar sant sigur ca individul nu a inteles aluzia ta , ce rost are sa oferi caprei , choux a la creme ?

      inainte de vaccinare , spuneati ca cei in varsta si cu alte boli mureau de covid , acum dupa vaccinare mor de varsta inaintata si de alte boli . nu sintem mai prosti decat voi , dimpotriva !

      Nu Alex, mincinosule.

      Scrie asta: 

      "- The reports suggest that common adverse reactions to mRNA vaccines, such as fever and nausea, may have contributed to a fatal outcome in some frail patients, says Sigurd Hortemo, chief physician at the Norwegian Medicines Agency."

      Cum poti sa fii atat de mizerabil, Alex???? 

      Alex sau Gigel sunt expresiile dezechilibrului psihic. Am vazut minciuni, dezinformari, teorii ale conspiratiei la antivaccinisti. Minciuni pe banda rulanta. Negarea stiintei. Idioti de-a dreptul.

      Lor li se opuneau rational vaccinistii. Cu argumente, cu logica, cu date stiintifice.

      Dar nu, Alex si Gigel sunt opusul antivaccinistilor dar de partea vaccinistilor. Sunt la fel de .... fara cap ca antivaccinistii, neaga stiinta, dezinformeaza,.... ce mai ... vaccidioti. 

      Exact.

      Febra si senzatia de voma sunt reactii normale la vaccin. Corpul uman lupta impotriva bolilor ridicand temperatura. Vaccinul produce anticorpi , o infectie neletala. Cei pentru care asemenea simptome banale sunt mortale poate nu ar trebui sa de vaccineze, dar vorbuim de procente infime din populatie, comparat cu milioanele care sunt in pericol . Esenta e ca Eu ma voi vaccina duminica viitoare cu vaccinul de la Pfizer , fara absolut nicio grija . Si mai usor cu epitetele pe scari.  

      Febra si senzatia de voma sunt efecte secundare posibile la absolut orice vaccin , de la cel antigripal pana la febra tifoida sau tetanos. Nu este absolut nimic specific Covid sau Pfizer . Esti pur si simplu un agitator anti vaccinist.

      Atributul "infim" este discutabil. Cu siguranta este mai mult mai mic decat mortalitatea de 1-2%.

      Dar si daca reactiile alergice, socul anafilactic sau decesul apar la anumite categorii de cetateni, acestea trebuie sa se protejeze altfel si nu prin vaccinul de la Pfizer. Poate altele vor fi mai bine tolerate de organism. Si atunci renuntam si la porcaria de pasaport de vaccinare pentru ca nu exista un vaccin bine tolerat. 

      Infim e simplu de definit . Hai sa vedem cati s-au vaccinat si cati au murit dupa vaccin .

      Pt a testa vaccinu

      Infim este al dracului de complicat daca iti moare mama ta, Alex.

      Normal ca Bloomberg zice altceva decit mine, pentru ca eu nu zic nimic. Informatia publicata de BURSA, insa, este riguros corecta.

      Daca nu crezi ce publica BURSA, atunci n-ai decit sa pierzi vremea ca sa te documentezi de capul tau, dar cred ca, oricum, este degeaba, pentru ca tu nu ai fost in stare sa observi nici faptul ca nu eu scriu articolul.

      Np

      Dar dacă mureau erau trecuți la Covid și nu se ținea cont de faptul că oricum mureau de altele...

      Daca spunem că au murit din cauza vaccinului atunci trebuie sa acceptăm că oricum mureau din cauza altor boli, nu vaccinul le-a luat zilele 

      Cum facem?

    daca satan se slujeste de frica de moarte prin exemple concrete pentru a pune semnul fiarei pe oameni si d-zeu poate face acelasi lucru, s-a ridicat prin moarte prin moarte va cadea , cei mai fricosi cad primii

    1. N-am inteles nimic. Vrei sa spui ceva?

      Mai, daca vrei sa spui ceva, scrie inainte pe o hartie!

      citeste biblia si o sa intelegi

      vreau sa spun ca aceste morti ii poate face pe cei mai in virsta sa se teama mai mult de vaccin decit de virus , acum pricepi?

      Am citit-o. Ce era de inteles in ce-ai spus tu?

      Da, acum pricep ce spui.

      Dar ce legatura are ce spui acum cu ce ai spus despre Satan si Dumnezeu, nu pricep. 

      satan se slujeste de frica de moarte pentru a pune semnul fiarei prin vaccin , d-zeu se poate sluji si el de frica de moarte luindu-le viata celor care se vaccineaza, si asta cu siguranta se va intimpla , este scris , lovind astfel in lucrarea satanei ,slabind increderea im vaccinul salvator

      Prietene spune sincer ce fumezi?

      nu fumez si daca nu crezi ce am scris vaccineaza-te dar sa nu iti para rau ,este decizia personala a fiecaruia

    Cati batrani care au peste 75 de ani s-au vaccinat in lume? Cateva milioane bune, probabil. De ce numai Norvegia raporteaza morti in urma vaccinului? Cat despre expertii im sanatate publica care cer oprirea vaccinarii inteleg ca sunt chinezi. Astia de obicei nu vorbesc de capul lor. Si specialistii rusi cu ce se ocupa azi? Va ganditi oare ce se intampla in USA daca se intampla sa moara macar doi oameni din cauza vacccinului?

    1. Da, ne gandim. Se va spune ca s-au otravit cu ciuperci.

      Au existat decese si in alte tari, dar le-au negat legatura cu vaccinul. Ca asa-i in tenis.

      There is no indication the Pfizer-BioNTech vaccine against Covid-19 was responsible for the death of an elderly person in Switzerland just days after she received the jab, Swiss authorities said Wednesday. 

      Ai bagat-o bine cu chinezii si rusii. Adauga si peeeseeedeee si ai misiunea finalizata.

      Sunt 66 de decese raportate in S.U.A. la persoanele varstnice vaccinate anti covid. Cifrele si raportarea tipului de reactii aparute se pot vedea pe VAERS (Vaccine Adverse Reporting System).

    MULTUMIM , Bursa si Make , ca mai existati in aceasta cenzura mizerabila , nord koreeana ! jos presa mituita !

    1. Cu placere, no problem!

      Multumesc! 

      dacă "cineva " nu a evaluat corect riscurile vaccinarii pt persoanele în vârstă, ce ne face să credem că pt noi ceilalți, ca vârstă mă refer , au făcut o evaluare corectă pe termen mai lung ? Poate că acest lucru nu e întâmplător si nu tine de o evaluare incorectă ci de intenție, cineva spunea odată " văd diavolul ascuzându-se în spatele binelui . Acest lucru ar trebuii să ne dea de gandit si să punem la îndoială "buna intenție "a guvernanților , care in Romania au dovedit timp de 31 de ani de ce sunt în stare si să ne punem întrebări de bun simț. Cred că e cazul să ne trezim , până nu e prea tarziu

      Si eu ii multumesc ziarului Bursa ca publica aceasta stire. Btw, nu numai in Norvegia au murit varstnici post vaccin, dar si in SUA. Pe site-ul ronpaulinstitute apare o stire ca intr-un camin de batrani din Auburn, New York unde au inceput vaccinarile pe 22 Decembrie, au murit 24 din 240 vaccinati.

    Si uite asa se va relansa din nou discutia cu "consimtamantul informat"..

    Corporatia va spune: "nu stiu, nene, ati semnat o hartie ca sunteti de acord cu efectele adverse".  

    Pana sa apara aceasta "pandemie politica", in America, corporatiile Big Pharma plateau niste bani pentru astfel de experimente pe oameni, plus ca erau si niste asigurari de raspundere civila profesionala care acum au disparut ca prin minune. Oamenii cam sunt folositi pe post de cobai, asta e realitatea, nu ar trebui sa ne ascundem dupa deget. Una e sa spui publicului: "Bai nene, testam un vaccin pe oameni" si cu totul altceva e ca statul sa faca propaganda din bani publici in favoarea unor corporatii private pentru ca acestea sa testeze un vaccin pe oameni, incurajand vaccinarea.  

    1. Complimente d nul Cristian!Ati facut o evaluare f.logica si corecta a modului de implementare a vaccinarii in Romania!

    Părerea mea este ca nu se știe ! Îți faci vacccin și mori și puteai sa trăiești bine merci. Nici nu te înțepai nici nu aveai cheltuieli de înmormântare sau nu te vacccinezi și mori de la virus. Ca virusul in orice, caz exista și face victime printre prietenii tatălui meu, oameni unul și unul care nu au apucat sa se vaccineze ca i a răpus înainte sa apăra vacccinul ca dacă se vacccinau poate mureau mai repede nu stăteau 3 săptămâni la AtI in mizerie cu gândaci. Eu cred ca și la noi au murit din ăștia vaccinatii , dar au raportat ca au murit de la complicații ale amigdalelor și dureri menstruale. La noi dacă ai hepatita b dr zice sa te tratezi de herpes și dacă ai herpes îți zice ca ești in metastaze. Cum sa știm noi adevarul dacă autoritățile nu Raportează și presa nu scrie nimic ? Eu vreau sa ne aducă vacccinul din China !! Altfel ma duc eu acolo sa ma vacccineze ca ei au antidotul , ei au făcut Covidul și știu ce au pus in el! Restul sunt ca Joe Bidden, îl scoți cu păpușică de cauciuc din closet!

    De ce fostul director de la Pfizer , nu se vaccineaza si si-a vandut actiunile dupa lansarea vaccinului ? nici asta nu stie despre ce este vorba ? cercel cu dosare deasupra capului stie mai multe , de vorbeste ca un turbat sa ne vaccinam ?

    1. Si daca nu stii ce e aia, cauta pe Google.

    Acum vre-o 10 ani in urma, sau chiar mai de mult, mi-am zis:

    "Hai sa fac si eu un vaccin ANTIGRIPAL!" 

    Aveam in jur de 40 de ani. 

    NU am gasit vaccin antigripal romanesc/Cantacuzino, asa cum mi-as fi dorit! 

    Astfel ca am luat, din comert, unul frantuzesc, de la Pasteur (cu niste tulpini asiatice/malaeziene...). 

    Eram PERFECT SANATOASA!!!! 

    In urma vaccinului am contactat o gripa care ma tinut, 

    cu TEMPERATURA si dureri musculare, 

    mai bine de 2 SAPTAMANI !!!!!!!!! 

    Mai bine de 14 zile am fost NE-om. 

    Mai bine ma feresc atat cat pot, dar, 

    vaccin COVID, eu NU FAC ! 

    Salut. 

    E normal sa aiba si reactii adverse vaccinul, cu siguranta unii pot murii de la el , dar vor fi mai multi cei care au murit de covid decat cei care mor de la vaccin. Virusul este mai periculos decat vaccinul!

    1. e normal sa si mori ? despre asta este vorba , zabauc !

      In luna ianuarie în Norvegia au murit vreo 50-55 de la virus și 29 de la vaccin. Și asta la o rată de vaccinare foarte mica.

      Cred ca sunt terminati norvegienii. Au o rata de vaccinare mica , dar si rata de infectare e tot mica si totusi au murti morti.Ii omoara si virusul si vaccinul , ar trebui sa stea in carantina 5 ani ca ei nu au rezistenta sau sa umble cu izoletele.

    Vă rugăm puneți și link la sursa acestor știri...

    Imi pare bine ca s-au vaccinat inainte de a aparea stirea , Satan , catzu , johanis , pecum si "specialistii " cercel , arahat , fetita colonel , marinescu bahtalo , tuta mahler . pentru cercel ma bucur de doua ori, ca l-a facut si pe al doilea .

    1. Si eu ma bucur ca tu si cu prieteni tai nu l-ati facut . Va creste IQ -ul Romaniei dupa pandemie.

      sa va creasca voua , ca la cei din Norvegia !

    Aveti link ul original si sursa acestei stiri ???????????/ altfel e un fake news grosolan !!!!!!

    1. Stirea ca au murit un numar de persoane in varsta dupa vaccinare in Norvegia exista .

      Dar restul sunt o manipulare ordinara . “Expertii” sunt din Wuhan Iar efectele secundare au fost cele obisnuite la un vaccin , ceva febra si senzatia de voma .  

      efectele secundare au fost cele obisnuite la un vaccin , ceva febra si senzatie de voma , dupa care au murit ! cum poti trai asa prost ?

      tu nu intelegi ca atunci cand faci 40 de milioane de vaccinuri o parte vor muri pur si simplu de moarte naturala ?????????? E pura statistica.

      ...spuse Alex din Cacateii din Vale.

    Necrolog: și eu mă vaccinez! ????????a-ți prins ideea???

    1. S-au facut peste 40 de milioane de vaccinuri deja . Avem baza de date reala, nu prostii de la Chinezi, care vor sa-si vanda vaccinul lor care nici 50 % nu te apara .

      :))) m-ai facut sa rad pe bune.

      ai umor! 

    De peste 40 de ani! Spun ca nu mai au bani. Dar fac Injecții cu seringi trucate (v. Base, FL. Catz, unul a folosit tehnica Deep Face la filmarea vaccinarii) pentru a încasa comisioanele de la Pfizer! Sănătate pe bune nu aduc (eliminarea cancerului, bolilor, chiar a bătrâneții Intunecimile lor nu pot)! Excepțiile sunt putine!

    1. Poporul!

      Sufla din greu pe RTV! Dar el era aducatorul saraciei in Romania! In ultimii 30 de ani! Si inainte! Traise ca belferul in Paris ca sa nu fie cu Zoe C! Pazit de SECURITATE, nu urmarit! Adus pe umerii trupelor speciale din Stepa! Multi dintre cei vaccinati in Israel ajunsesera la ATI!

      Populatiei, The Cruiser, asa-zis aparator al Securitatii Nationale, cu oameni supersaraci (ce securitate nationala poti cere cand oamenii mor de foame pe drumuri, Ian sanatatea este la pamant, iar economia nu mai e? Fijnd supersaraci, iar sanatatea supunandu-I represiunii, cazul tanarului mort la 33 de ani, batut de gardieni pentru a fi inchis in spital, jafurile si crimele se tineau lant)consolida ideea ca, de fapt, corporatiile ar vrea bunastarea si sanatatea lumii! Facusera ele un vaccin contra cancerului!? Macar incercasera? Rezultatele erau minore! Crucisatorul fusese partas la bagarea in mornant a seniorului D. Tyn! Agentul parasutat in Ro pentru a aduce saracia si moartea sufla din greu: “de ce nu faceti voi, fraierilor, vaccinul pentru ca noi sa fim bogati, iar voi in mormant? Genocidul din ultimii 35 de ani, prin conditii proaste de viata si civilizatie, nu ajunge!”...

      Care a vandut cea mai mare Armada din Zona? Avea si el interese! Dupa ce se vaccinase cu o mana slaba, de femeie, dadea sfaturi acum?

      Fusese adăugată pe computer!

    Presa mega MINCINOASA ca fiind plătită regeste ca să ascundă adevărul despre acest așa zis virus produs în laborator și răspândit în întreaga lume tocmai ca să bage frica în oameni spre a se supune vaccinurile letale peste câțiva ani sau decenii sau boli letale prin modificarea codului genetic în generații întregi. Și atunci, tot mass-media, că și acum, va fi din nou cumpărată de către guvernul criminal, cu zeci poate chiar sute de milioane de euro ca să zică exact invers decât zic acum, adică, dacă acum toate comorbiditățile le trec la covid, atunci, peste decenii, când deodată oamenii vor murii pe capete tocmai datorită acestui vaccin, toată presa MITUITA ca să mintă și în continuare, v-a spune la tv că de fapt nu se moare din cauza VACCINULUI letal, ci din cauză, vezi Doamne, de ...comorbidități. Curat-Murdar !

    Eficiența vaccinului apare după O LUNA !

    1. si poarta sutana si canta la cap "vesnicaaa pomenireee" ?

    Oare și guvernanții împreună cu președintele se vaccinează cu același ser? Ar vrea să scape ei și oamenilor să le administreze Cianura de la Pfeizer... Așa zisul leac împotriva covidului! Vacinati-va voi și toți ce va susțin căci și așa trăiți cu sloganul,, De ce nu o muri lumea asta să scape de noi!? "Da...,, conducătorilor"... Vrem să scăpăm de voi... Dar dacă se poate... Mai duceți-vă unde a nins și nu s-a prins... Cu vaccinul vostru cu tot...! Nu sunteți buni nici de săpun!

    Adevarul este ca m ati pus pe ganduri.Cum pot sa ajung sa ma vacccinz in China? Cum ajung acolo?

    BINE CA S-A VACCINAT JOHANNIS!

    cea mai misto fraza din articol in lumina celor intamplate in Norvegia :

    "În concluzie, guvernul ar trebui să fie felicitat pentru încetineala sa în generalizarea vaccinării anti-covid. "  

    Asta suna foarte bine!

    :)  

    Ba prostilor ,prin vacinare mai avem o sansa .

    1. De 99% rata de supravietuire? Tu te-ai uitat vreodata la statisticile Covid sau frica ti-a luat mintile?

    ...

    ...

    Citește psalmul 75 oricine ai fi tu !

    1. acest mesaj a fost trimis de o alta persoana care mi-a folosit numele

      rog frumos acest comentator sa nu se mai foloseasca de identitatea "Vali" pentru a posta elucubratii biblice. 

      nu am nimic cu crestinismul, sunt un liber-cugetator care se plimba printre religii si stiinte ... dar sa nu-mi fie folosit numele cu aberatii unilaterale.

      Iti putem rezerva numele "Vali", daca ne trimiti o solicitare la Contact (vezi dreapta sus, pe site), dar, inevitabil, va trebui sa furnizezi o adresa de e-mail.

      inteleg.

      ok, da sunt multi Valentin, Valeriu si Vali si eu ar trebui s-o las mai moale cu egocentrismul 

      imi cer scuze celeilalte persoane ca am asumat ca fiind al meu acest nume 

      trebuie eu sa mai tai din coada vulpii cand vine vorba de ego-ul meu :) 

      de acum inainte voi posta cu "Ban.Cher.Vali" ... ca tot imi sunt dragi banii :)

      in felul asta nu voi mai monopoliza numele Vali.  

    California a pus pauza la vaccinarea cu Moderna din cauza unor reactii alergice SEVERE in doar 24 de ore.

    "Officials said fewer than 10 people needed medical attention over the span of 24 hours, but didn’t clarify what their allergic reactions were. “All appeared to be experiencing a possible severe allergic reaction during the standard observation period—a type of adverse event that the CDC reports some people have experienced when receiving a COVID-19 vaccine,” state health officials said in a news release." 

    1. Moderna este a lui bill gates .

    Cum vine Big Pharma cu zecile de milioane de dolari pentru guvernele corupte ale lumii, cum nu mai exista nicio corelatie intre mortile batranilor si efectele vaccinului! intr-o buna zi, toti acesti promotori ai vaccinului fortat (pasaportului vaccinului) vor fi deferiti unor justitii internationale pentru incalcarea Codului de la Nuremberg și tratamente ilegale fara consimtamantul pacientilor, dupa modelul nazistilor - CRIMINALI DE RAZBOI-de dupa 1945! Cetatenii sunt fortati la detinerea unui pasaport al vaccinului pentru a calatori! micuta lume primitiva, discriminatorie si RASISTA nu se dezmintea! ”Once a primitive, always a primitive!” era deviza conducatorilor de acum ce stabileau astfel de legi si instituiau LAGARUL , ce aveau sa fie priviti cu rusine de viitor!

    1. Cum vine Big Pharma cu zecile de milioane de dolari pentru guvernele corupte ale lumii, cum nu mai exista nicio corelatie intre mortile batranilor si efectele vaccinului! intr-o buna zi, toti acesti promotori ai vaccinului fortat (pasaportului vaccinului) vor fi deferiti unor justitii internationale pentru incalcarea Codului de la Nuremberg și tratamente ilegale fara consimtamantul pacientilor, dupa modelul nazistilor - CRIMINALI DE RAZBOI-de dupa 1945! Cetatenii sunt fortati la detinerea unui pasaport al vaccinului pentru a calatori! Micuta lume primitiva, discriminatorie si RASISTA nu se dezmintea! ”Once a primitive, always a primitive!” era deviza conducatorilor de acum ce stabileau astfel de legi si instituiau LAGARUL , ce aveau sa fie priviti cu rusine de viitor! LAGARUL PENTRU TOTI CETATENII LUMII, VISUL DICTATORILOR, ILUSTRAT DE DISTOPII PRECUM ”1984” și ”Minunata lume noua”! Barbarii din ”Masina timpului”, CANIBALII TEHNOLOGICI! Cu tehnologie aparent inalta!

      Uitativa la INS statistici

      Anul 2015Anul 2016Anul 2017Anul 2018Anul 2019 Anul 2020 

      262981 258896 262811 264317 259721 268.000 

      Si o sa vedeti care e problema.... pandemia nu se vede in statistici totale ... diferenta de 4-5000 fata de media ultimilor ani se inscrie intre 1 si 2%  

    a inceput sa iasa la iveala scopul acestei pandemii ( pe langa limitarea drepturilor si libertatii omului ) vaccinarea fiecarui guvid de cateva ori pe luna , sau taxa de smecher pentru soros , gates etc .

    ...

    1. Spunea pe A3 ca ar trimite afara din ora un student nevaccinat! Astfel de profesori care dau afara studenti fie VACCINATI, FIE NEVACCINATI (depinde de ce parte se situeaza), nu trebuie să faca parte din universități! PENTRU PROPAGANDA SIMILARA CU CEA A PROFESORILOR CE FACEAU SLUJ LU CEASCA (IN CAZUL DE FATA PROZELIT AL SERINGII)! Trebuie concediați PENTRU RASISM PRO SAU ANTICOVID! Rasismul nu trebuie sa EXISTE!

      Mai, baiete, du-te si invata cuvinte, neica! Vezi si tu ce inseamna rasism! Cum poti sa te dai in stamba, in public, cand esti atat de ignorant?!

      Racism is the belief that groups of humans possess different behavioral traits corresponding to physical appearance and can be divided based on the superiority of one race over another.[1][2][3][4] It may also mean prejudice, discrimination, or antagonism directed against other people because they are of a different race or ethnicity.[2][3] Modern variants of racism are often based in social perceptions of biological differences between peoples. These views can take the form of social actions, practices or beliefs, or political systems in which different races are ranked as inherently superior or inferior to each other, based on presumed shared inheritable traits, abilities, or qualities.[2][3][5]

      In terms of political systems (e.g., apartheid) that support the expression of prejudice or aversion in discriminatory practices or laws, racist ideology may include associated social aspects such as nativism, xenophobia, otherness, segregation, hierarchical ranking, and supremacism.” 

      Nevaccinatii devin o RASA! Ceva similar cu un negru care era dat afara dintr-un bar cu albi! Sau cu un PARIA! Nevaccinatul va fi dat afara din restaurante. din teatre, din avioane! Ca urmare, ei se vor organiza si vor lupta impotriva DISCRIMNARII, precum cei din BLM! Atitudinea profesorului e profund rasista! El trebuie dat afara de la universitate, precum s-a procedat cu aservitii lui Ceasca in 1989! E clar ca razboaiele viitoare se vor da intre sustinatorii Segregatiei intre vaccinati si nevaccinati si cei opusi lor! ”A good unvaccinated is a dead unvaccinated!” Nu-i asa, White Supremacist Being? Cu ce drept creezi Lagarul si sustii Segregatia!? E clar ca avea cineva dreptate pe acest forum ca se vor crea Teritorii pentru Vaccinati si pentru Nevaccinați, iar între ei vor exista războaie? PS: Pieleanu a făcut Gheorghiu Dej? Sau e activistul Noii Ordini Mondiale? Guvernele care sustin Segregatia vor cadea! Civilizatia tarilor civilizate e de spoiala! in ei zace gena ce ii determina in Primitivitatea Indepartata, nu Contemporana, sa le dea in cap celorlalti! KKK, your love, is not it? Situatia ca un Nevaccinat sad ea afara un student Vaccinat e la fel de grava, de rasista!

      Guvernele rasiste ale lumii vor fi puse la judecata! 

      pieleanu nu-i rasist , e pur si simplu prost , cate idiotenii am auzit de el , nici nu-l mai ascult . e un santajat de servicii . se baga in vorba aiurea si in 99 % spune o prostie .

      rasă1 sf [At: STAMATI, D. / Pl: ~se / E: fr race, ger Rasse] 1 Fiecare dintre grupurile biologice de populații, caracterizate prin culoarea părului, a pielii și prin alte particularități exterioare. 2 (Imp) Neam. 3 Grup de indivizi aparținând aceleiași specii de microorganisme, plante sau animale, cu caractere comune, constante, conservate ereditar, care se deosebesc de alte varietăți din aceeași specie prin anumite caractere specifice. 4 Fel (2). 5 Valoare. 6 (Îla) De ~ sel ect. 7 (Îal) De soi bun. 8 Specie.

      sursa: MDA2 (2010) 

      Este clar ca degeaba te-am trimis sa inveti cuvinte, ca pe tine nu te ajuta creierul si in loc sa inveti cuvintele romanesti din dictionarul limbii romane, tu inveti cuvintele romanesti din dictionarul limbii chineze, arabe sau engleze.

      Noroc ca iti dai numele, voi ocoli orice George Andrei voi intalni, da, am devenit racist cu the race George Andrei, pentru ca este o race de bou. 

      Spune ca ai facut la Stefan Gheorghiu!

      Sensurile metaforice ale cuvintelor iti scapa! Tu vii din stabilimente de lux, aghezmuit, apoi te apuci sa spui nastrusnicii pe sticla, ca unii trebuie sa traiasca bine, iar altii prost, ii dai lui Turcy 60% ca te suna, ce e de capul tau?! Bine ca am plecat din Romania, am scapat de activistii PCR ca tine, care tin tara in chingi si supersaracie, cu sondajele tale> cine da bani mai multi e primul in cifre! Daca stii engleza, m-as mira, e notiunea de ~otherness~, altii diferiti de tine, adica persoane ca nu se vor vaccina! Dandu-l afara pe studentul nevaccinat, ai facut-o pentru ca nu e ca tine! DECI E RASIST! Poate si lui e frica de tine, pentru ca esti vaccinat! Te-ai gandit? Dar vine totusi, pentru ca nu e rasist ca tine! Folosesti teorii formaliste invechite! Faci parte din rasa lui Cain, personajul biblic care i-a dat in cap lui Abel! Asta e! Daca nu stii engleza, treaba ta, ~invatati, invatati, invatati!~, a spus tovarasul Lenin la care te inchini... Iar la final, te-ai uitat in oglinda? E vorba despre tine? Nu? Acesti activisti de partid ca tine trebuie dati afara din universitati! Apartin de trecutul rasist al omenirii! RAZBOAIELE VOR APAREA DIN CAUZA UNOR OAMENI CA TINE, INTRE VACCINATI SI NEVACCINATI!  

      Demiurgul de la coltul strazii? De la alimentara din Piata Romana? Unde se dadeau ~opinci~ pe vremea lui Ceasca, pentru ca erau Bolshevik-kisseri ca tine?

      Nu poti nega ca esti rasist! Cum rasisti au fost politicienii fata de populatie! I-au tinut in saracie si lipsa de sanatate, sprijiniti de profitori ca tine! Nu e nevoie sa ma eviti, pentru ca nu ma intalnesti in USA!

      Bucurestiul tau! Cu foarte multi oameni buni! Dar tu dai cu bata in balta, deci ar fi un pericol sa ajung acolo! Guess what! Cain revived and could assure his own protection!

      By killing Abel again! But this time Abel will have extraordinary defense! And will survive! Pieleanu, rasistul Bucurestiului, si hoarda de politicieni pradatori ai Romaniei!

      Ha, ha, ha! Delir,...ce-i, mamicule, te-a vazut lumea ca esti prost si acum vrei sa stergi impresia, aratand ca, de fapt esti lunatic?!

      Te rog! Ne separa aproape 11, 000 de km distanta și secole de cultura si civilizatie! Ce spui tu ca e civilizatie e ”Ersatz”! Iar filosofia ta e de Inchizitie Spaniola! Bye, racist! Mi-e mila de cei pe care ii vei supune rasismului tau leninisto-stalinist, reductionist primar! Trebuie sa scriu in jurnalul meu: ”Rasismul bantuia inca Bucurestiul in anul pandemiei 2021, sociologi mercenari si mercantili, precum M.P., faceau legea, dadeau afara de la cursuri pe studentii nevaccinati, dupa ce vor fi fost vaccinati!” Afirmatie facuta in data de 19 ianuarie 2021 de MP! ”A fost odata ca niciodata!”.

      Te rog! Ne separa aproape 11, 000 de km distanta și secole de cultura si civilizatie! Ce spui tu ca e civilizatie e ”Ersatz”! Iar filosofia ta e de Inchizitie Spaniola! Bye, racist! Mi-e mila de cei pe care ii vei supune rasismului tau leninisto-stalinist, reductionist primar! Trebuie sa scriu in jurnalul meu: ”Rasismul bantuia inca Bucurestiul din anul pandemiei 2021, sociologi mercenari si mercantili, precum M.P., faceau legea, dadeau afara de la cursuri pe studentii nevaccinati, dupa ce vor fi fost vaccinati!” Afirmatie facuta in data de 19 ianuarie 2021 de MP! ”A fost odata ca niciodata!”. Maybe we will meet after ten years! Or never!

    Evident vaccinul covid 19 a fost creat pt sel ectia varstnicilor ,nu pentru imunizare.Compania Pfizer si Moderna sunt profilati pe castaguri de miliarde ,vaccinurile sunt pe actiuni,fac averi din moartea oamenilor,rusine sa va fie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb