DUPĂ DEMISIA MINIŞTRILOR EUROSCEPTICI Theresa May nu va organiza referendum pentru acordul de Brexit

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 iulie 2018

Theresa May nu va organiza referendum pentru acordul de Brexit

Preşedintele Consiliului European a lansat ideea "no Brexit"

Londra nu va organiza un referendum pentru acordul final de Brexit şi nici nu va amâna data ieşirii din blocul european, potrivit declaraţiilor prim-minis­trului britanic Theresa May, după demisia celor doi mi­niştri eurosceptici din Cabinetul său.

Amintim că, duminică, la numai câteva zile după ce Theresa May a obţinut acordul Guvernului pentru strategia de Brexit, fostul ministru pentru Brexit, David Davis, a demisionat. O zi mai târziu, ministrul de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, şi-a anunţat demisia. Ambii miniştrii au considerat prea "prietenos" noul plan al lui May privind relaţiile cu UE după ieşirea din blocul comunitar.

După cele două demisii, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a lansat ideea potrivit căreia Brexitul ar putea fi anulat ("no Brexit"). Într-un mesaj pe reţeaua de socializare Tweeter, aces­ta a spus: "Politicienii vin şi pleacă, însă problemele pe care ei le-au creat oamenilor ră­mân. Pot doar să regret că ideea de Brexit nu a plecat odată cu Davis şi Johnson. Dar... cine ştie?".

Tusk, fost premier polonez, supraveghează negocierile cu Londra pentru ieşirea din UE şi este extrem de critic în privinţa Brexit. În opinia sa, UE ar saluta eventuala răzgândire a britanicilor, respectiv ideea de a rămâne în Uniunea Europeană.

Tusk a subliniat: "Deranjul provocat de Brexit este cea mai mare problemă din istoria relaţiilor UE-Regatul Unit şi este încă departe de a fi rezolvat, cu sau fără domnul Davis. Din păcate, ideea de Brexit nu a plecat odată cu David Davis".

Printre propunerile pe care guvernul de la Londra le trimite la Bruxelles în vederea realizării unui acord, se numără introducerea unei zone de liber schimb şi un nou model vamal cu cei 27 de membri UE, astfel încât să fie menţinut un comerţ "fără fricţiuni" între părţi.

Davis a considerat că planul lui May slăbeşte poziţia de negociere a Marii Britanii în relaţia cu UE şi i-a scris premierului că "interesul naţional cere un ministru pentru Brexit ferm, nu un consilier reticent".

Marea Britanie are în plan să părăsească Uniunea Europeană în 29 martie 2019.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb