ZIARUL BURSA

11 iulie 2018
Ediţia din 19.10.2024
Masca pe figură: gaze!

Masca pe figură: gaze!

Adelina ToaderCompanii / 11 iulie 2018

Decizia de adoptare a legii offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, a stâr­nit controverse şi reacţii adverse în rândul clasei politice.

Legea offshore a fost adoptată, luni seară, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri. USR, PNL şi PMP nu au votat.

Actuala formă a legii va impune operatorilor să plătească impozite progresive pe venituri suplimentare, 50% din toată producţia va trebui tranzacţionată pe piaţa românească, iar sumele obţinute vor fi direcţionate spre parteneriatele public-private.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că legea adoptată de Camera Deputaţilor, într-o formă mult diferită de cea adoptată de Senat, va ajuta Ro­mânia să nu mai fie dependentă energetic de ruşi.

Europarlamentari cu locuri de muncă multiple

INCOMPATIBILI SAU NU? Europarlamentari cu locuri de muncă multiple

George MarinescuPolitică / 11 iulie 2018

Aproape 60% dintre membrii Parlamentului Uniunii Europene au mai multe activităţi externe 

Europarlamentarii aprobă bugetul european, bugetele multianuale, axele de dezvoltare şi de finanţare, precum şi programul economic al Comisiei de la Bruxelles. Pe lângă acestea, europarlamentarii aprobă şi modificările legislative propuse, verifică implementarea normelor europene de către statele membre, discută şi aprobă diferite rapoarte în legătură cu membrii UE sau cu ins­tituţiile europene.

O activitate laborioasă care nu ar mai lăsa timpul necesar unui europarlamentar ca să se ocupe şi de altceva sau să aibă încă un loc de muncă.

"Economia României este astfel construită încât deficitul comercial creşte odată cu ea"

DRAGOŞ CABAT, ANALIST ECONOMIC:  "Economia României este astfel construită încât deficitul comercial creşte odată cu ea"

Ramona RaduMacroeconomie / 11 iulie 2018

Cristian Pârvan, PIAROM: "Situaţia deficitului este alarmantă pe fondul structurii economice şi a faptului că noi consumăm produse din import mai mult decât ne permitem"  

Mihai Ionescu, ANEIR: "Exporturile continuă să crească, ceea ce înseamnă că economia autohtonă are, încă, rezerve substanţiale ca să-şi sporească prezenţa pe piaţa internaţională"

INS: "Deficitul comercial al României s-a adâncit cu 500 milioane euro în primele cinci luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017"

Deficitul comercial înregis­trat de ţara noastră în primele cinci luni ale acestui an s-a adâncit cu aproximativ jumătate de miliard de euro, comparativ cu perioada similară din 2017, arată datele publicate, ieri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

"Rezultatele financiare - reperul investitorilor, până la finalul anului"

BROKERII ANTICIPEAZĂ: "Rezultatele financiare - reperul investitorilor, până la finalul anului"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 11 iulie 2018

De la începutul lui 2018, BET-TR afişează o rentabilitate de 9,9%, cu mult peste avansul indicelui BET, care a urcat cu 1,4% 

Rezultatele financiare pe care urmează să le publice emitenţii importanţi listaţi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), respectiv cele pentru primul semestru al lui 2018 şi pentru cel de-al treilea trimestru, reprezintă reperul principal care va sta la baza deciziilor pe care le vor lua investitorii la BVB, în cea de-a doua parte a anului, sunt de părere brokerii activi în piaţa de capital consultaţi de Ziarul BURSA.

Inventatorii fotbalului visează la finală

CM RUSIA Inventatorii fotbalului visează la finală

D.N.Sport / 11 iulie 2018

Anglia întâlneşte, azi de la ora 21.00, Croaţia, în a doua semifinală a Campionatului Mondial din Rusia. Inventatorii fotbalului speră să prindă o nouă finală după 52 de ani, în timp ce croaţii se află în faţa unei posibile premiere.

Vacanţe diferite, în funcţie de regiuni

STUDIU COCKTAIL HOLIDAYS:  Vacanţe diferite, în funcţie de regiuni

A.T.Companii / 11 iulie 2018

Moldova preferă Grecia, Ardealul - Spania, sudul şi estul ţării - Turcia 

Vacanţele în insulele greceşti, în Antalya şi Bodrum din Turcia, Tenerife şi Mallorca din Spania, Split din Croaţia, cu zbor charter din Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca, sunt cele mai căutate pentru sezonul 2018, potrivit agenţiei de turism Cocktail Holidays.

ŞTIINŢĂ Ţesut cardiac scos la "imprimantă"

O.D.Companii / 11 iulie 2018

Realizările oamenilor de ştiinţă reuşesc uneori să-i şocheze chiar şi pe cei care urmăresc atent domeniul. Cercetătorii unui startup american au reuşit să genereze ţesut cardiac uman prin bioprintare.

Măsuri mai drastice în privinţa refugiaţilor

Măsuri mai drastice în privinţa refugiaţilor

O.D.Politică / 11 iulie 2018

Relativ diminuată, problema azilanţilor îi preocupă în continuare pe liderii europeni. Refugiaţilor nu ar mai trebui să li se permită să depună cereri de azil pe teritoriul Uniunii Europene (UE), a declarat ministrul de interne al Austriei, Herbert Kickl, susţinând că pe viitor solicitările vor trebui făcute în altă parte.

Viitorul statului social sau despre încurcata enigmă a mortului viu de sub scara fără trepte

Cornel CodiţăEditorial / 11 iulie 2018

Cornel Codiţă

Preşedintele Franţei s-a înfăţişat dinaintea camerelor reunite ale Parlamentului pentru a da seamă despre "starea naţiunii". Băţos şi plin de importanţa propriei persoane, respectiv a misiunii sale istorice, le-a mărturisit francezilor că lucurile nu merg chiar bine, că miraculoasele "Soluţii Macron" sunt minunate dar... nu se potrivesc, ori nu au reuşit să iasă din bancul de probe...! În orice caz, însă, Preşedintele veghează! Şi, mai ales, "nu cedează"!!! Preşedintele merge înainte şi vrea să dăruiască Franţei un nou "stat social" tocmai bun pentru secolul XXI. Tema are toate şansele să rămînă calul de bătaie preferat al ideologiilor etatiste sau hiper-etatiste, fie ele colorate în roşu, roz, brun sau albas-tru. Iar acest lucru este valabil nu doar în Franţa, ci mai peste tot, din America lui Trump, pînă în Rusia lui Putin şi din China lui Xi Jinping, tocmai în România lui alde-Dragnea. De aceea, merită să aruncăm o privire asupra subiectului.

A doua "extragere"

BACALAUREAT A doua "extragere"

O.D.Cultură / 11 iulie 2018

Doritorii de diplomă de Bacalaureat au o a doua şansă chiar în această vară. Important ar fi ca aceştia să şi înveţe, nu doar să se prezinte, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori în a doua sesiune.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Rulaj de numai 25 milioane lei

BVB Rulaj de numai 25 milioane lei

A.I.Piaţa de Capital / 11 iulie 2018

Opt dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au urcat, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, pe fondul unei valori tranzacţionate de 24,69 milioane de lei, sub valoarea medie înregistrată în acest an, de 45,6 milioane de lei.

Declin demografic constant

Miscellanea / 11 iulie 2018

O dramă, tăcută, se petrece în ţara noastră. Populaţia a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în mai, când s-au pierdut 5.623 locuitori, cu 63,5% mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut, această situaţie...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo