BACALAUREAT A doua "extragere"

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 11 iulie 2018

A doua "extragere"

Doritorii de diplomă de Bacalaureat au o a doua şansă chiar în această vară. Important ar fi ca aceştia să şi înveţe, nu doar să se prezinte, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori în a doua sesiune.

Desigur, în liceele în care în prima sesiune rata de promovabilitate a fost zero, nu mai puţin de 30 în toată ţara, nu există mari speranţe pentru a doua sesiune. Constanţa stă "cel mai bine" din acest punct de vedere, sunt şapte licee care au înregistrat promovabilitate zero: Colegiul Dobrogea din Castelu, Liceul Omnia, Liceul Tehnologic Ciobanu, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din localitatea Mihai Viteazul, Liceul Tehnologic din Nicolae Bălcescu, Liceul Tehnologic Deleni, Liceul Tehnologic din Lumina. În ultimii ani, cele mai slabe rezultate la examenul de bacalaureat au fost în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Teleorman.

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anteriori se pot înscrie pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se vineri 13 iulie. Examenul va începe în 27 iulie cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Primele rezultate vor fi afişate în 1 septembrie.

Potrivit calendarului de bacalaureat, în perioada 10 - 13 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen, iar în 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe. Probele scrise ale examenului încep în 20 august, cu Limba şi literatura română, 21 august - Limba şi literatura maternă, 22 august - proba obligatorie a profilului şi 23 august - proba la alegere a profilului şi specializării. Din 24 august încep probele orale ale examenului de bacalaureat. Astfel, în perioada 24 - 27 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 28 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august - evaluarea competenţelor digitale, iar în 30 - 31 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rata generală de promovare a examenului de bacalaureat după contestaţii, incluzând şi absolvenţii din promoţiile anterioare, este de 69,7%, în creştere de la 67,7%, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). În medie, după reevaluarea lucrărilor contestate, notele au fost modificate cu până la 0,5 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb