CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 - 9 IULIE Avans de 5% pentru Ropharma

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 11 iulie 2018

Avans de 5% pentru Ropharma

Marcând o creştere de 5,01%, faţă de moneda unică europenă, în intervalul 2 - 9 iulie, acţiunile lanţului de farmacii Ropharma Braşov (RPH) se situează pe poziţia a doua a topului creşterilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada menţionată.

Pe data de 28 iunie, compania a demarat un program de răscumpărare pentru un număr maxim de 51,126 milioane de acţiuni, reprezentând cel mult 10% din capitalul social al emitentului, la un preţ minim de 0,1 lei/unitate şi maxim de 2 lei/acţiune. Titlurile care vor fi achiziţionate prin operaţiunea de piaţă, care se va derula până la data de 17 mai 2019, vor fi alocate către angajaţii societăţii, informează emitentul.

Între 28 iunie şi 4 iulie, societatea şi-a răscumpărat 86.000 de acţiuni, la preţuri cuprinse între 0,282 lei/titlu şi 0,29 lei/unitate, pentru suma de 24.504 lei, conform ultimei raportări a emitentului la BVB.

Luni, 9 iulie, cotaţia RPH a urcat cu 2,07%, până la preţul de 0,296 lei, pe fondul unui volum de 4.990 de unităţi.

De precizat că performanţa acţiunilor emitentului iese în evidenţă şi în contextul în care cele mai multe titluri ale bursei noastre au avut parte de deprecieri ale cotaţiilor, în perioada 2 - 9 iulie, toţi indicii BVB avuţi în vedere înregistrând pierderi.

Pentru primele trei luni ale acestui an, compania a raportat un profit din activităţi continue de 1,66 milioane de lei, în creştere cu 50% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile din exploatare au urcat cu 7%, în primul trimestru din 2018, până la 91,34 milioane de lei, în timp ce cheltuielile din exploatare s-au majorat cu 6%, la finalul lunii martie a anului trecut, faţă de acelaşi interval de raportare din 2017, până la circa 89,39 milioane de lei.

Activele totale se situau, în primul trimestru al acestui an, la valoarea de 251,69 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de nivelul înregistrat la finalul primelor trei luni din 2017, în timp ce datoriile totale ale emitentului au urcat, în aceeaşi perioadă de raportare cu 8%, până la 104,7 milioane de lei.

Compania, ce este controlată de omul de afaceri Mihai Miron, are o valoare de piaţă la bursă de circa 151,3 milioane de lei.

Clasamentul rentabilităţilor de la BVB, în perioada 2 iulie - 9 iulie, este condus de acţiunile Dafora (DAFR), cu un avans de 5,52%, în raport cu moneda euro, podiumul acestei ierarhii fiind completat de titlurile Prefab (PREH), a căror creştere a fost de 4,16%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 1,89%, în raport cu moneda euro, în intervalul 2 - 9 iulie, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri ale bursei, a scăzut, în aceeaşi perioadă, cu 1,78%.

Din cadrul ambelor coşuri de acţiuni, cea mai bună evoluţie a fost marcată de titlurile OMV Petrom (SNP), a căror cotaţie a urcat, în intervalul menţionat, cu 1,75%, faţă de moneda europeană.

Pe data de 9 iulie, preţul acţiunii societăţii petroliere s-a apreciat cu 0,61%, pe fondul unui rulaj de circa 1,46 milioane de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 7 milioane de titluri.

Ponderea titlurilor societăţii petroliere în indicii BET şi BET-XT, este de 17,2%, respectiv 15,27%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a avut o scădere de 0,06%, în raport cu moneda euro, în intervalul 2 - 9 iulie.

Singurul emitent care s-a apreciat, în perioada menţionată, din cadrul indicelui financiar, este SIF Banat-Crişana (SIF1), a cărui cotaţie a urcat cu 0,04%, în raport cu moneda euro.

Luni, 9 iulie, preţul acţiunii SIF1 a scăzut cu 0,4%, în contextul unui volum de 14.508 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 44.411 de unităţi.

Ponderea titlurilor societăţii de investiţii financiare în indicele BET-FI este de 18,7%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 29 iunie - 6 iulie, este condus de titlurile OTP Euro Premium Return, care au urcat cu 0,69%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află OTP Global Mix, cu o creştere de 0,57%, în timp ce titlurile Raiffeisen Benefit, care s-au apreciat cu 0,5%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,1%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a urcat, în intervalul 2 - 9 iulie, cu 0,04%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,08%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 0,16%, în intervalul 2 iulie - 9 iulie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 11:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.600 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 114,6 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizari

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb