După eşecul proiectului pentru sănătate, republicanii se concentrează pe reforma fiscală

Alexandra Cismaru
Internaţional / 25 martie 2017

După eşecul proiectului pentru sănătate, republicanii se concentrează pe reforma fiscală

După ce nu au reuşit să înlocuiască legea Obamacare, republicanii din Congresul american s-au orientat rapid, vineri, către următoarea prioritate a preşedintelui Donald Trump, reformarea sistemului fiscal, dar planul lor a divizat deja comunitatea de afaceri, relatează Reuters.

Neînţelegerile din rândul republicanilor au fost principalul motiv al eşecului stângenitor al proiectului pentru sănătate şi probleme similare au fost evidente de luni de zile în planul fiscal, mai ales în ceea ce priveşte folosirea codului fiscal pentru stimularea exporturilor.

Preşedintele comitelului pentru fiscalitate din Camera Reprezentanţilor, Kevin Brady, a recunoscut că moartea proiectului care ar fi înlocuit Obamacare ar putea face mai dificilă reforma fiscală.

"Asta a făcut dintr-o provocare mare una şi mai mare. Dar nu este insurmontabilă", a declarat Brady la televiziunea Fox News, după ce preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, a anulat votul pentru proiectul de lege care ar fi înlocuit sistemul de asigurări de sănătate Obamacare.

Brady a spus însă că el şi Ryan sunt implicaţi total în reforma fiscală.

Camera Reprezentanţilor intenţionează să înceapă să lucreze la reforma fiscală în această primăvară şi să aprobe legislaţia înainte de vacanţa de vară a Congresului, de la sfârşitul lunii iulie.

"Vom lucra cu administraţia pentru a face acest lucru", a precizat Brady.

Poziţia lui Trump faţă de cea mai problematică propunere din reforma fiscală, o taxă de ajustare la graniţă care ar reduce taxele pe exporturi dar le-ar majora pentru importuri, nu este clară.

Secretarul pentru Trezorerie Steven Mnuchin a spus vineri că reforma fiscală este în multe privinţe mult mai simplă decât reforma din sănătate.

"Suntem capabili să reproiectăm codul fiscal şi cred că există un sprijin foarte puternic", a afirmat Mnuchin la un eveniment organizat de site-ul de ştiri Axios.

Reforma fiscală este un obiectv politic atât de complex încât Congresele şi preşedinţii nu au avut soluţii după 1986, ultimul an când a fost abordată, de către fostul preşedinte Ronald Reagan.

Codul fiscal prevede puţine subvenţii şi are multe ambiguităţi, care sunt apărate de beneficiari, cum ar fi deducerea dobânzilor pentru ipoteci.

Comisia pentru fiscalitate condusă de Brady lucrează de la jumătatea lui 2016 la un plan care ar reduce impozitul pe profit de la 35% la 20%, ar elimina taxarea profiturilor din străinătate ale multinaţionalelor şi ar reduce alte taxe pentru companii şi investitori.

Planul a divizat lumea afacerilor, determinând indstriile dependente de importuri să avertizeze că vor creşte preţurile pentru bunurile de consum, de la îmbrăcăminte şi electronice la benzină.

Brady a spus că taxa de ajustare la graniţă va face parte din reforma fiscală, care va include însă o perioadă de tranziţie de cinci ani pentru industriile cu cele mai mari importuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb