DUPĂ FUZIUNE Activele Yahoo nepreluate de Verizon vor fi redenumite Altaba

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 ianuarie 2017

Activele Yahoo nepreluate de Verizon vor fi redenumite Altaba

Compania de telecomunicaţii Verizon Communications este în proces de cumpărare a părţilor importante din Yahoo, însă compania originală nu va dispărea complet, informează Techcrunch.

Activele Yahoo care vor rămâne după fuziunea cu Verizon, mai exact o participaţie de 15% controlată de compania chineză de e-commerce Alibaba Group şi 35,5% de Yahoo Japan, vor funcţiona ca o societate de investiţii sub noul nume Altaba Inc.

Noua denumire reprezintă o combinaţie a cuvintelor "alternativ" şi "Alibaba", potrivit unei surse apropiate companiei, citată de The Washington Post.

Suzanne Philion, purtător de cuvânt al Yahoo, a afirmat: "Suntem încrezători în valoarea Yahoo şi vom continua să depunem eforturi pentru integrarea sa în Verizon".

Potrivit Bloomberg, Yahoo a fost de acord să-şi vândă proprietăţile sale web către Verizon într-o afacere evaluată la aproximativ 4,8 miliarde de dolari, deşi Yahoo a dezvăluit două atacuri cibernetice, în luna septembrie, respectiv decembrie 2016, în care, din peste un miliard de conturi de utilizatori au fost extrase date precum nume, parole, numere de telefon, întrebări de securitate, date de naştere şi adrese de e-mail de rezervă.

De asemenea, Marissa Mayer, CEO-ul companiei americane de tehnologie Yahoo, va renunţa la postul său din consiliul de directori după finalizarea tranzacţiei. Doar cinci membri ai consiliului de administraţie vor rămâne la Altaba: Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas McInerney şi Jeffrey Smith. Eric Brandt a fost numit preşedinte, luni, pentru a facilita tranziţia companiei Yahoo.

Marissa Mayer ar putea ocupa un rol în integrarea Yahoo la Verizon, însă poziţia ei nu a fost încă anunţată, precizează Techcrunch.

Alţi oficiali ai companiei americane, printre care David Filo, co-fondator al Yahoo, şi Maynard Webb, care a fost preşedintele companiei, intenţionează să plece după vânzarea serviciilor web către Verizon. Maynard Webb a fost numit preşedinte emerit.

Afacerea cu Verizon, care pune capăt istoriei de 21 de ani a Yahoo ca o companie independentă, trebuie aprobată de către autorităţile de reglementare şi este aşteptată să se finalizeze în primul trimestru al anului 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb