După ieşirea din cursă a lui Joe Biden, democraţii au de ales între Kamala, Hillary şi Michelle

George Marinescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iulie

După ieşirea din cursă a lui Joe Biden, democraţii au de ales între Kamala, Hillary şi Michelle

English Version

Decizia lui Joe Biden (numit de conservatori Sleepy Joe) de a renunţa la candidatura pentru al doilea mandat de preşedinte al SUA, cu numai trei luni şi jumătate înaintea alegerilor prezidenţiale americane, se pare că i-a luat pe neaşteptate pe liderii Partidului Democrat, deşi o parte dintre aceştia cereau de luni bune ieşirea lui Biden din cursă. Puşi, duminică, în faţa faptului împlinit de Joe Biden, care printr-o scrisoare adresată cetăţenilor americani, a renunţat la cursa prezidenţială, liderii democraţi nu au ştiut cum să reacţioneze în momentul în care preşedintele în exerciţiu a afirmat, într-o altă postare oficială, că o sprijină pe Kamala Harris, vicepreşedintele SUA, pentru a deveni candidatul partidului său la alegerile din noiembrie. Dacă acesta este momentul ca Biden să lase locul său la candidatura pentru preşedinţia SUA unei femei, respectiv Kamala Harris, atunci aceasta ar putea avea şi alternative, cum ar fi Hillary Clinton sau Michelle Obama, după cum consideră mai mulţi lideri democraţi, în timp ce fostul preşedinte american Barack Obama a transmis că partidul trebuie să îşi aleagă un candidat care să aibă forţa necesară pentru a-l depăşi Donald Trump la alegerile prezidenţiale. Practic, cele trei doamne - Harris, Obama şi Clinton - ar fi opţiunile dintre care democraţii ar trebui să nominalizeze candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

În urma sprijinului pe care preşedintele Biden i l-a acordat, în mod public, Kamala Harris a vorbit, duminică, la telefon cu peste 100 de lideri democraţi, printre care s-au numărat şi foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton, precum şi cu fostul secretar de stat Hillary Clinton. Dacă Barack Obama nu şi-a exprimat public sprijinul pentru o eventuală candidatură a Kamalei Harris, familia Clinton ar fi de acord cu această opţiune, potrivit unor surse citate de CNN.

Numai că respectivul candidat va fi desemnat prin votul celor aproximativ 4700 de delegaţi la Convenţia Naţională Democrată, ce ar urma să aibă loc la Chicago începând din 19 august sau printr-un apel nominal virtual al acestora, ce ar urma să se desfăşoare la începutul lunii august. Regulile privind desemnarea noului candidat al partidului urmează să fie stabilite de Comitetul Democrat, care se întruneşte mâine.

În ceea ce priveşte delegaţii Partidului Democrat, potrivit mass-media americane avem de-a face cu două categorii. Din prima fac parte 3.949 de delegaţi, care au fost selectaţi prin diferite procese la nivel naţional. Aproximativ 99% dintre ei s-au angajat să voteze pentru Biden, pe baza performanţei sale la alegerile primare şi întâlnirile din întreaga ţară.

A doua categorie include aproximativ 750 de delegaţi, aşa numiţii delegaţi automat sau "superdelegaţi", numiţi astfel pe baza poziţiei pe care o deţin în Partidul Democrat. Aceşti delegaţi sunt liberi să voteze pentru candidatul ales de ei, dar în circumstanţe normale ei nu pot vota la primul tur de scrutin dacă voturile lor ar putea afecta rezultatele nominalizării (nu este clar dacă vor putea participa la acest prim tur de scrutin în acest caz, al nominalizării vicepreşedintelui Kamala Harris).

Cu toate acestea, după retragerea lui Joe Biden, numărul oficialilor democraţi şi ai donatorilor care o susţin pe Kamala Harris a crescut constant, printre ei numărându-se, potrivit CNN şi ABC, Congressional Black Caucus PAC, Bill şi Hillary Clinton, candidaţii democraţi la Senat, inclusiv Andy Kim din New Jersey, Angela Alsobrooks din Maryland şi senatorul în exerciţiu Tammy Baldwin din Wisconsin, Black Voters Matter, ultima organizaţie reuşind duminică seara într-o întâlnire pe Zoom să strângă 1,5 milioane dolari pentru campania prezidenţială.

Pentru o parte dintre donatorii importanţi pentru campania prezidenţială a lui Joe Biden, decizia preşedintelui american de ieşi din cursă şi de a o susţine pe Kamala Harris este cea corectă.

Dmitri Mehlhorn, un strateg politic democrat, consilier al mai multor sponsori, a declarat, potrivit CNN: "Kamala Harris este personificarea visului american, fiica unor imigranţi (...). Ea este, de asemenea, duritatea personificată: a crescut în oraşul meu natal, Oakland, California, iar ulterior a devenit procurorul principal al statului. (...) Abia aştept să ajut la alegerea preşedintelui Harris".

Cert este că, potrivit purtătorului de cuvânt al campaniei, Lauren Hitt, vicepreşedintele Kamala Harris a strâns 49,6 milioane de dolari în donaţii de la bază pentru campania ei, după ce preşedintele Joe Biden şi-a declarat susţinerea pentru aceasta. Mai mult, @BidenHQ, contul de răspuns rapid de pe reţeaua X pentru campania Biden-Harris, a fost redenumit oficial @KamalaHQ, ceea ce arată că echipa Biden s-a mutat rapid la noua sarcină pe care trebuie să o îndeplinească.

Ascensiunea lui Harris

Kamala Harris, fiica unor activişti politici din Berkeley, ce erau imigranţi din India şi Jamaica, a crescut în Oakland şi şi-a petrecut o mare parte a carierei politice în zona Bay din California. După ce a obţinut diploma de licenţiată în drept a Colegiului de Drept Hastings din cadrul Universităţii California, Harris a devenit procuror adjunct pentru regiunea Alameda, iar ulterior a lucrat cu procurorul districtual al oraşului San Francisco. În 2003, Kamala Harris a fost aleasă procuror districtual al oraşului San Francisco, iar în 2010 a devenit procuror general al Californiei, fiind prima femeie, prima persoană de culoare şi primul american de origine asiatică care a ajuns în funcţia respectivă.

În anul 2016, Harris a devenit senator al SUA, succedându-i în această demnitate fostei senatoare de California, Barbara Boxer. În calitate de senator, Harris s-a remarcat prin stilul inchizitorial pe care îl aborda la audierea oficialilor administraţiei Trump, precum şi al persoanelor nominalizate de Donald Trump pentru ocuparea unor funcţii publice de rang înalt, printre cei luaţi la întrebări de Kamala fiind procurorul general Jeff Sessions şi viitorul judecător al Curţii Supreme, Brett Kavanaugh.

Trei ani mai târziu, în ianuarie 2019, a intrat în alegerile primare prezidenţiale ale Partidului Democrat, fiind în anul următor unul dintre cei 12 candidaţi, printre care se număra şi Joe Biden, care şi-au dorit nominalizarea partidului pentru alegerile prezidenţiale. După nominalizarea sa drept candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din anul 2020, Joe Biden a spus la Convenţia partidului din luna august: "Am decis că Kamala Harris este cea mai bună persoană care să mă ajute să duc această luptă contra lui Trump şi Mike Pence şi apoi să conduc această naţiune începând cu ianuarie 2021".

Biden, împins de liderii democraţi să renunţe la candidatură

Decizia finală a lui Joe Biden de a părăsi cursa prezidenţială a fost luată în 48 de ore, deşi acest lucru era solicitat de unii lideri şi sponsori ai Partidului Democrat încă după dezbaterea pe care preşedintele în exerciţiu a avut-o cu Donald Trump în 27 iunie, şi în care Biden a avut mai multe răspunsuri incoerente. Peste numai câteva zile, în 2 iulie, Lloyd Doggett a fost primul lider democrat care i-a cerut lui Biden să se retragă din cursa prezidenţială, demers căruia i s-au alăturat şi alţi reprezentanţi ai Partidului Democrat. Solicitarea respectivă a fost respinsă de Joe Biden, care în 8 iulie a declarat că nu pleacă nicăieri şi a trimis o scrisoare liderilor democraţi în care a pledat pentru unitate. Cu toate acestea, două zile mai târziu, Nancy Pelosi, fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, a declarat că problema candidatului democrat la prezidenţiale nu este rezolvată, actorul George Clooney i-a cerut lui Biden să renunţe, solicitare reiterată şi de senatorul democrat Peter Welch.

Summitul NATO din 9-11 iulie de la Washington le-a oferit liderilor democraţi noi motive pentru ca să îi ceară lui Joe Biden să renunţe la candidatură. Printre acestea se numără momentul în care Biden l-a numit pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, drept preşedintele Putin, şi a numit-o Trump pe vicepreşedintele Kamala Harris.

Tentativa de asasinat la care a fost supus Donald Trump în 13 iulie a crescut şansele candidatului republican la ocuparea fotoliului de preşedinte al SUA, distanţa dintre el şi Biden, mărindu-se considerabil. În 17 iulie, Biden este testat pozitiv pentru Covid, îşi întrerupe Campania electoral şi intră în carantină, moment în care liderul democrat Adam Schiff îi solicită să predea altcuiva ştafeta, solicitare la care aderă mai mulţi congresmeni ai Partidului Democrat. A doua zi, după prezentarea unui interviu tv în care Joe Biden nu îşi amintea numele secretarului Apărării, Lloyd Austin, mai mulţi lideri democraţi, printre care 30 de congresmeni şi fostul preşedinte Barack Obama se exprimă în sensul retragerii candidaturii preşedintelui în funcţie, în timp ce principalii donatori pentru campania prezidenţială îşi suspend activitatea de donaţii.

În urma acestor contestări repetate, făcute şi cu sprijinul mass-media apropiată democraţilor, în 21 iulie Joe Biden decide să se retragă din cursa prezidenţială şi să susţină nominalizarea vicepreşedintelui Kamala Harris.

Decizia lui Biden nu a avut de-a face cu nicio problemă medicală, a declarat pentru CNN un înalt oficial de la Casa Albă, hotărârea fiind luată după ce preşedintele american a analizat împreună cu consilierii săi şi cu unii lideri democraţi datele din ultimele sondaje, care arătau că nu exista nicio şansă pentru un nou mandat al acestuia în funcţie de preşedinte al SUA.

Potrivit sursei citate, pe lângă membrii familiei sale, Joe Biden s-a consultat cu un număr foarte mic de asistenţi apropiaţi cu privire la decizia de retragere din cursa prezidenţială. Unii dintre consilieri, printre care se numără şi consilierul în comunicare Anita Dunn, au aflat de decizie abia cu câteva minute înainte de postarea ei pe contul oficial de pe reţeaua X, potrivit unor surse citate de CNN.

Liderii lumii respectă decizia lui Biden

Liderii din întreaga lume au apreciat curajul lui Biden de a renunţa la candidatură cu doar 4 luni înainte de alegeri. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulţumit lui Biden pentru "sprijinul său neclintit" în apărarea ţării sale în urma războiului declanşat ilegal de Federaţia Rusă, iar preşedintele israelian Isaac Herzog i-a mulţumit şefului Administraţiei americane pentru "prietenia şi sprijinul ferm pentru poporul israelian" şi l-a descris drept "un adevărat aliat al poporului evreu". Premierul Benjamin Netanyahu, care astăzi ar urma să se întâlnească la Washington cu Joe Biden, a spus că îi mulţumeşte acestuia pentru tot ce a făcut pentru Israel şi a precizat că ţara sa va fi cel mai puternic aliat al Statelor Unite în Orientul Mijlociu indiferent de cine va fi ales preşedinte american în noiembrie. Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant i-a mulţumit lui Biden pentru "sprijinul său ferm, mai ales în timpul războiului, sprijin de nepreţuit".

Prim-ministrul Donald Tusk a declarat că preşedintele american Joe Biden a luat în ultimii ani decizii dificile "mulţumită cărora Polonia, America şi lumea sunt mai sigure, iar democraţia mai puternică", iar premierul nipon Fumio Kishida a afirmat că se abţine să comenteze decizia lui Biden, dar consideră că aceasta a avut temei dorinţa preşedintelui de a găsi cea mai bună soluţie politică în actualul context.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a menţionat că ţara sa va continua să coopereze cu SUA pentru dezvoltarea în continuare a alianţei strategice dintre cele două state, în timp ce preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a caracterizat decizia lui Biden drept una care dă prioritate familiei şi sănătăţii, sănătate care nu i-ar mai fi permis liderului SUA "să-şi asume frâiele puterii, cu atât mai puţin candidatura la preşedinţie".

Cancelarul german Olaf Scholz a precizat că liderul de la Casa Albă a avut realizări "pentru ţara sa, pentru Europa, pentru lume", în timp ce premierul spaniol Pedro Sanchez a scris pe reţeaua X că datorită lui Joe Biden "SUA au depăşit criza economică de după pandemie şi asaltul grav asupra Capitoliului şi au fost exemplare în sprijinul acordat Ucrainei în faţa agresiunii ruse".

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a spus că decizia lui Biden nu a surprins Federaţia Rusă, dar a ţinut să critice susţinerea pe care preşedintele american în exerciţiu a arătat-o pentru nominalizarea Kamalei Harris. Dimitri Peskov a precizat: "Nu putem evalua potenţiala candidatură a lui Harris (...) pentru că până acum contribuţia ei la relaţiile noastre nu a fost semnificativă. Retorica ei a fost mai degrabă neprietenoasă faţă de ţara noastră".

XTB: Piaţa de capital reacţionează la retragerea lui Biden din cursa prezidenţială

2024 va rămâne în istorie ca anul dramelor politice, ultimul episod din această "sagă" fiind retragerea lui Joe Biden din cursa pentru preşedinţia SUA, aspect care a început deja să producă efecte în piaţă, arată analiştii XTB, companie de tranzacţionare pe bursele internaţionale. Evenimentul a făcut ca sondajele de la începutul săptămânii să arate o creştere a susţinerii pentru Kamala Harris, actualul vicepreşedinte al lui Biden. Proiecţiile arată că ea ar putea câştiga 40% din voturi, conform platformei PredictIt, chiar dacă nu a fost încă declarată oficial candidată democrată. Nominalizarea reprezintă, în sine, o creştere de 13 puncte procentuale.

Totuşi, Donald Trump are încă un avans considerabil, proiecţiile indicând faptul că fostul preşedinte al SUA ar câştiga 60% din voturi, conform PredictIt, chiar dacă a înregistrat o scădere de 3 puncte procentuale după retragerea lui Biden.

Efectul "Harris" a determinat o creştere a indicilor bursieri americani la începutul săptămânii, după o scădere bruscă la sfârşitul săptămânii trecute. Bitcoin a scăzut cu peste 150 de dolari de la deschiderea târzie de duminică, dolarul american este în general mai slab, iar randamentul obligaţiunilor de trezorerie americane pe 10 ani a scăzut cu 2 puncte de bază, punctează analiştii XTB.

Opinia Cititorului ( 54 )

  1. Kamala a plecat de jos. La 29 de ani a devenit amanta lui Willie Brown, primarul din San Francisco, care avea 60 de ani si era insurat. Totul este documentat in presa americana si in carti de memorii.

    Brown i-a facut cadouri scumpe (BMW) și a sustinut-o pentru diferite pozitii cu influenta la nivelul statului California. Brown a declarat ca a ajutat-o sa ocupe functia de procuror districtual in SF. 

    Dupa ce s-au despartit, in 1995, Brown a continuat sa-i sustina cariera. Asa a ajuns Kamala procuror general al statului California in 2010. Cand si-a anunta candidatura pentru Senat, in 2016, Kamala a fost sustinuta din nou de Brown, care l-a sunat pe contracandidatul potential, Antonio Villaraigosa, si i-a cerut sa renunte.

    "Joe Biden’s endorsement of Kamala is his fu*k you to all who pushed him out", a scris unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Democrat, avocatul John Morgan, pe Twitter.  

    1. Este o femeie inteligenta si capabila, incomparabila cu afemeiatul si libidinosul batran

      o negresa saraca vs un playboy miliardar, cine avea mau multe sanse in viata?

      Hai ca m-ai dat gata cu "o negresa saraca". Ia vezi unde a crescut si ce scoli a urmat Kamala si apoi comenteaza.

      Toate 3 ar fi alegeri bune pentru functia de presedinte .

      Sa nu uitam ca Michelle a fost o personalitate cu mult caracter ,care prin comportamentul ei a fost un real ajutor in spatele presedintelui Obama . 

      Sa nu mai vorbim de Hillary , despre care se afirma ca l-a influentat decisiv pe Bill Clinton in a deveni presedinte si ulterior pe parcursul presedintiei. 

      Sa nu uitam ca femeile sunt fiinte mai dispuse de a crea o existenta sigura , in mai multa armonie pentru oameni . Iar pacea , lume fara razboaie , este prima conditie a existentei unei asemenea lumi. 

      Sigur , ele trebuie sa aiba consilieri cu multa experienta langa ele , pentru a putea rezolva , poate cele mai complexe situatii in care trebuie sa decida cineva pe planeta Pamant . 

      Insa trebuie sa avem la fel de multa incredere si in Dl. Donald Trump , care fiecare discurs al sau incepe cu promisiunea ferma de a restabili pacea in fiecare zona cu razboi si in a detensiona situatiile care pot duce la lupte cu pierderea de vieti de oameni nevinovati . 

      In rest sa lasam poporul american sa aleaga persoana potrivita pentru functia de presedinte .

      Sa speram ca va face alegerea potrivita pentru noi toti . 

      Toate 3 ar fi alegeri bune pentru functia de presedinte .

      Sa nu uitam ca Michelle a fost o personalitate cu mult caracter ,care prin comportamentul ei a fost un real ajutor in spatele presedintelui Obama . 

      Sa nu mai vorbim de Hillary , despre care se afirma ca l-a influentat decisiv pe Bill Clinton in a deveni presedinte si ulterior pe parcursul presedintiei. 

      Sa nu uitam ca femeile sunt fiinte mai dispuse de a crea o existenta sigura , in mai multa armonie pentru oameni . Iar pacea , lume fara razboaie , este prima conditie a existentei unei asemenea lumi. 

      Sigur , ele trebuie sa aiba consilieri cu multa experienta langa ele , pentru a putea rezolva , poate cele mai complexe situatii in care trebuie sa decida cineva pe planeta Pamant . 

      Insa trebuie sa avem la fel de multa incredere si in Dl. Donald Trump , care fiecare discurs al sau incepe cu promisiunea ferma de a restabili pacea in fiecare zona cu razboi si in a detensiona situatiile care pot duce la lupte cu pierderea de vieti de oameni nevinovati . 

      In rest sa lasam poporul american sa aleaga persoana potrivita pentru functia de presedinte .

      Sa speram ca va face alegerea potrivita pentru noi toti . 

    combinatia corecta din viitor este : Kamala si Hillary (e indiferent cine e main leader si cine e vice) + Powell la FED in continuare.

    SUA condusa de 2 femei si un barbat, asadar.  

    in continuare ramane riscul ca Trump sa castige (sansele chiar sunt 50-50% democrati republicani). 

    e recomandabila in continuare neutralizarea lui - a doua oara fara erori.  

    Ban.Cher.Vali 

    1. Trump NU va aduce pacea in Europa.

      Dimpotriva.  

      Dupa aparenta "linistire" a Ucrainei, pozitia pro-Rusia a trumpului va deschide reaparitia si exacerbarea conflictelor catre tari mult mai europene decat Ucraina. In asta consta satanismul lui Trump - pe termen mediu-lung va extinde razboiul catre Europa, nu il va inchide (motive: fluxurile de bani generate catre SUA).  

       

      Alegerea lui Trump e letala pentru UE si Europa (UE isi inchide ciclul de existenta in 2029). In opinia mea, ii sade mai bine mort, pentru pacea Lumii !  

       

      Va exacerba, de asemenea, conflictele si catre Orientul Mijlociu si catre Asia (in numele unor vanzari astronomice a industriei SUA de armament) 

       

      Sa va temeti de cel care vine cu pacea in gura dar cu " revenge and retribution" (sloganul campaniei lui Trump) in suflet si minte.  

      E ascuns, e de-al satanei.  

      Lucreaza pe mai multe planuri.  

       

      Don't let yourself trumped by satan !  

      Ban.Cher.Vali 

      Mama Omida Ban.Cher.Vali n-are nici o rusine sa ghiceasca in cafea, dupa ce a dat in carti gresit.

      plictisitor.

      ceva argumente ai ? ca mistourile tale expirate sunt foarte ieftine, de-a dreptul gratuite.  

      ai ceva in cap, argumente ai? sau doar gunoaie volatile si atacuri?  

      la mine argumentele sunt moneda forte, restul e gunoi 

      Ban.Cher.Vali 

      e bună asta, meriți o bere!

      banchrrul instiga la inca o incercare de asasinare a lui trump si comentariu tot in picioare ramane..

      ce exemplu de ipocrizie ... sa fi bancher si sa aplauzi psdisti si socialistii americii. 

      argumente? pfff, prea greu.

      Cine se aseamna , se aduna. Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti. etc.

      Idolii lui Trump: Putin si Kim Jong-un. Atat. Pacifistii mondiali. Sau.. nebunii planetei? 

      orice e mai bine decat dictatura fascista, si posibil razboi civil

      comunistii de stil nou jubileaza

      Se vede ca n-ai trait in comunism

      Bravo!

      Da, neobolsevici!

      neobolsevici is aia care va dau apartamente pe gratis cu dobanda zero

      Da, pentru ca iau subventii de la uie! Ca guvernul actual in linie cu politica de la cientru. Bolsheviks!

      sunt deja cozi la apartamente gratis in Bucuresti pentru votantii aur

      ... vali! ... parca zicei ca te retragi?! ... sau nu ti-au ajuns 250k? ... pe unde mai dai interviuri? ...

    Nici astia nu au crescut nimic. In umbra socialistilor nu cresc decat nevestele, amantele su rudele apropiate. Este ridicol ca o tara cu peste 300 milioane de oameni sa nu poata produce decat "elite" de familie. La englezi macat e mascata de vorbatia despre traditie si prostimea accepta.

    1. Mai bine votati-l pe daddy's boy Trump, nascut cu lingurita de aur in gura.

      Nu e pacat sa te nasti bogat, nu e virtute sa te nasti sarac. Comentariile de genul asta denota o minte pervertita si perversa. Competitia ar trebui sa fie despre valoarea celor care se prezinta spre a fi votati, despre promisiunile lor si despre credibilitatea ca promisiunile vor fi aduse la indeplinire. Si la ei, si la noi

      o nu doar voiam sa scot in evidenta de unde a pornit in viata fiecare candidat.

      Trump a mostenit in anii 80 vreo 400 mil $, echivalent in ziua de azi cu aprox 5,5 mld $. 

      Kamala Harris a mostenit zero. 

      Astazi , ambii sunt candidati la presidentia US.

      ...

    mai nou …. femei cu “oua”… si barbati cu “scoici”….

    s c c r e t 

    1. o sa aiba o surpriza Trump cu tentativele lui de "grab 'em by the pussy"

    A tunat și le-a adunat. Pe toate cele 3 specimene.

    Una va fi aleasă de cei care bagă banul gros. 

    Probabil Kabala, o combinație între Monica Macovei și Codruța Kovesi. Sinistru.

    Asta dacă nu le vine mintea la cap democraților și donatorilor și să aleagă un om serios cu țiglele pe acoperiș. 

    1. Spune-m ca esti infractor scapat neprins fara sa-mi spui ca esti infractor scapat neprins…

      Buei, minionule #inkoveshitwetrust, iti place si Beria, nu?

      amenintari tipic nazi

      Ce amenintari, puiutule? Tie iti plac tirani din astia bolesvici. ce se ghideaza dupa lozinca: Nu exista nevinovati ci doar neinvestigati suficient!

    evolutie americana , s-au intors la matriarhat , cu aceleasi rezultate ca in comuna primitiva

    Kamala Harris impusca trei iepuri politici dintr-un singur foc .Cumuleaza votantii lui Biden , voturile celor indecisi care acum au o alternativa si daca numeste un vicepresedinte, ce acopera un numar mare de votanti din partidul Republican ce nu il doresc Presedinte pe deja vizibilul prieten al lui Kim ,Xi si Putin ,cistiga cu mare usurinta alegerile .”Bunicutul Biden a plecat .„Bunicutul” Trump nu mai poate pleca ceea ce il va face perdantul in alegeri .Asa cum v-am tot zis o data cu plecarea lui Biden Trump isi pierde jucariile electorale .Trump fara Biden nu exista politic .Trump nu poate gestiona situatia creeata de atentatul soldat cu glontul ce i-a zgiriat urechea si nici nu poate scapa de trecutele ziceri ce il apropie de situatia cognitiva actuala a lui Biden .Confunziile facute de-a lungul timpului ii vor aduce pierderea alegerilor .Harris defileaza usor dupa ce doar unul dintrte „batrinei ” a renutat .Trump este chiar mai batrin decit Biden in momentul cistigarii alegerilor trecute . In aceasta situatie nici macar fanii inraiti ai lui Trump nu il mai voteaza .Este vorba despre America .Cei doi „batrinei ” trebuie sa ramina in urma .Au avut mandatul lor Jocul politic facut de J.R.Biden este unul exceptional .Daca pina la sfirsitul mandatului reuseste sa opreasca fie si temporar razboaiele va oferi doamnei Harris cistigarea la pas a alegerilor .Promisiunile lui Trump dispar mai ales dupa ce Trump este deja purtatorul imaginii usor imbatrinite prin preluarea pozitiei de virsta a lui Biden .Cel„ Batrin” este acum Trump .Intre timp Harris se inconjoara doar de tineri politicieni sau simpatizanti spre a contrasta cu Trump si ideile invechite ale acestuia .Un joc extraordinar .Peste sute de ani se va studia .Trump pare acum anacronic timpurilor pe care le traim .Biden a inteles .J.R.Biden trebuia sa renunte spre a ramine in Istoria Americii si indirect in istoria lumii Presedintele ce a renuntat la nominalizarea Partidului .A pus mai presus America ceea ce Trump , care continua jocul , nu face .Am oferit Americii viitorul ne spune J.R.Biden tuturor .Dublura nu poate fi aidoma originalului .Greseala este iertata dar Trump nu avea nevoie de o dublura in acest film semi poltic si social .Harris ocupa cu rapiditate intreaga scena politica americana .Cetatateanul american devine peste noapte intelept . Trump a ramas „bunicutul” iubit de toti dar nevotat de nimeni .J.R.Biden a jucat exceptional .Cit este inca Presedinte j.R.biden va face pace in Israel cel putin pina la anul si ii va impune lui Putin conditii de pace acceptabile .Trump nu mai are obiectul muncii .Jucariile i-au fost luate .Harris va cistiga cu multe puncte procentuale alegerile in fata lui Trump cel devenit peste noapte„ bunicul” politicilor din SUA .Deja parea „ adormitul” la ultima conventie Republicana .Alegerea Vicepresedintelui si prietenia exprimata pe fata cu XI si Kim sau Putin il fac pierzator .Harris ii ride in nas si il scoate automat din joc .Exceptional acest Biden .

    1. Da , asta e solutia, Biden-Kamala sa faca un acord de pace in israel si cu rusii. Astfel fanfaronada lui Trump ca face pace in 24 de ore numai cu un telefon, demna de aventurile baronului Munchausen, va fi anulata.

      ... esop?! ... cata credibilitate o sa ai prin septembrie? ... " j.R.biden va face pace in Israel cel putin pina la anul si ii va impune lui Putin conditii de pace acceptabile" ... "Trump nu mai are obiectul muncii" ... lol ...

      ... si cine va respecta pacea senilului biden?! ... sau a ilegitim-ului zele? ... herris care impusca iepuri?!?! ... amice!!! esti prea preprogramat ... cred ca pana si zele s-a prins ...

      e singura cale spre castigarea alegerilor. toata lumea asta asteapta, terminarea razboaielor. dc senilul de Biden nu face asta, trebuia facuta demult nu sa ajungem pana aici, va castiga Trump.

      ... as vrea sa iti dau dreptate!!! ... kamala e o diversiune ... deja donatorii se retrag ...

      ... prerea me e sa lasati democratia sa castige ... pentru ca scapati de elementele radicale ... si din parlament (sen/reps) ... si din societate ... ce poa sa faca trump?! ... fara voi?!? ...

    May I throw up?

    1. preferabil cu vant din fata

      Ai patit-o nu, te pricepi :))

    Trump e tatal autoritar, reguli reguli si iar reguli, iti mai si trage una peste cap daca nu te supui. Mereu incruntat, lege si ordine, retribution and revenge, samd.

    Kamala harris e mama buna, care te prinde ca ai mancat toata ciocolata, te cearta , dar o pufneste pana la urma rasul cand vede ce mutra speriata faci. 

    Am avut o profesoara de matematica cam ca si Kamala Harris, venea la ora, era haos, tabla nestearsa, nimeni in banca lui si striga la noi bai... nu stiu ce! dar cand ne vedea cum ne-am oprit si ne uitam la ea spericati(test??) o pufnea rasul si gata. Dar, avea respect, culmea, pentru o perioada eram cuminti. Apoi , am avut un profesor de fizica si director de scoala, cam ca Trump, autoritar , ne tinea numai in note de 2. Ocupatia noastra in pauza de dinainte de ora, lipirea dinamometrelor cu guma, si dezumflarea rotilor de la bicicleta profesotului. Normal ca urma circ si test si iar o ploaie de note mici. Dar, de frica, o periaoda era liniste. 

    Fiecare va alege dupa cum e el, cei incruntati trump, cei care rad canta si danseaza ca si kamala harris , vor alege kamala.

    De altfel trump i-a si dat porecla la kamala harris, laughing Kamala. :)) asa si? O sa vedem cine rade la urma. 

    Azi a pus Trump pe twitter Lyin' Kamala Harris, the Biden appointed... n-are nici o sansa impotriva a fine and brilliant YOUNG MAN named Donald J Trump. Se duce cu capul si asta.

    GO TRUMP !!!

    1. du-te Trump, si lasa pe altii mai tineri. cine e sle epy n ow?

    Mai păstrați baterii și pentru alegerile din România ,roboteii lu tata!!

    Mai sunt candidați dizidenți

    Colectie de Dorinele,

    dar democratii chiar nu au nici un candidat

    valoros si credibil ??!! 

    Poate vor aplica si ei rotativa dupa modelul autohton, ca la noi functioneaza excelent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb