DUPĂ INVESTIŢII DE PESTE 300 MILIOANE EURO, Daimler a extins producţia de cutii de viteze automate la fabrica din Sebeş

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii / 5 aprilie 2016

Daimler a extins producţia de cutii de viteze automate la fabrica din Sebeş

Vicepremierul Costin Borc: "Guvernul este dedicat ideii de reindustrializare a României"

Compania germană Daimler a extins producţia de cutii de viteze automate în ţara noastră, după investiţii totale de peste 300 de milioane de euro prin care a lansat cutia automată 9G-TRONIC în nouă trepte la fabrica din Sebeş (judeţul Alba).

Investiţia presupune crearea a 500 de noi locuri de muncă în cadrul filialei Star Assembly, noua incintă de producţie având o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi, echivalentul a zece terenuri de fotbal.

"Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze la Sebeş, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Ne dorim să ajungem la 2.300 de angajaţi în România şi vrem să extindem cât se poate de mult această fabrică de la Sebeş", a declarat, ieri, la inaugurarea producţiei, Markus Schafer, membru al Consiliului de Administraţie al diviziei Mercedes-Benz.

La eveniment au participat atât oficiali ai companiei germane, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale din ţara noastră.

Cu ocazia extinderii fabricii de la Sebeş, vicepremierul şi ministrul Economiei, Costin Borc, a declarat că Executivul din care face parte este "dedicat ideii de reindustrializare a ţării".

Totodată, oficialul a precizat că membrii Guvernului doresc să sprijine furnizorii români din domeniul auto şi că vor să "înţeleagă" barierele care stau în calea dezvoltării lor.

În prezent, compania Daimler are peste 1.800 de angajaţi în România, în cadrul filialelor sale, Star Transmission şi Star Assembly.

Star Transmission a fost înfiinţată în 2001 şi produce, la Cugir, roţi dinţate, arbori, precum şi componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie

Filiala Star Assembly a fost înfiinţată în 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte a început în acelaşi an. În anul 2014 a fost produsă prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu şapte trepte.

Anul trecut, Mercedes-Benz Cars a produs peste două milioane de autoturisme cu mărcile Mercedes-Benz şi Smart, reţeaua orientându-se către soluţiile de producţie cu tracţiune faţă, tracţiune spate, precum şi către realizarea de SUV-uri şi autoturisme sport.

Grupul Daimler, care cuprinde printre altele şi divizia Mercedes-Benz Cars, a vândut anul trecut aproximativ 2,9 milioane de autovehicule la nivel mondial, având în 2015 un număr total de circa 284.000 de angajaţi. Compania este listată la bursele din Frankfurt şi Stuttgart (sub simbolul DAI), iar în 2015 a avut o cifră de afaceri de aproape 150 de miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb