Franklin Templeton nu va putea primi un comision suplimentar pentru urgentarea vânzării participaţiilor din portofoliu, aşa cum deciseseră acţionarii Fondului Proprietatea, pe 4 aprilie 2012, potrivit unui raport FP transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.
Conform raportului, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis, marţi, să nu avizeze modificările aduse contractului de administrare prin decizia AGA din aprilie 2012.
"Fondul a solicitat avizul CNVM în Aprilie 2012, însă după nouă luni, CNVM a comunicat decizia sa conţinând următoarele aspecte:
- structura onorariilor (onorarii fixe, onorarii de performanţă) stipulate în oferta finală depusă de FTIML în cadrul licitaţiei internaţionale pentru numirea societăţii de administrare a Fondului;
- onorariile prevăzute în Anexa nr. 2 din Contractul de Administrare nu au fost stabilite în conformitate cu Regulamentul de organizare a licitaţiei internaţionale pentru numirea societăţii de administrare a Fondului;
- acordarea de distribuţii suplimentare sub formă de dividende speciale nu respectă obiectivele propuse de FTIML în cursul licitaţiei internaţionale pentru numirea societăţii de administrare a Fondului", se arată în informarea transmisă de către FP.
Întrucât Contractul de Administrare şi actele adiţionale subsecvente sunt aprobate de acţionarii Fondului şi încheiate între Fond şi Administratorul Fondului, Administratorul Fondului va analiza cu atenţie paşii următori ce vor fi necesari şi va informa investitorii despre orice evenimente ulterioare importante, mai precizează Franklin Templeton.
La jumătatea lunii februarie, fondul american de hedging "Elliott Associates", a propus, prin firma "Manchester Securities", ca "Franklin Templeton" să vândă din activele FP iar banii obţinuţi să fie distribuiţi acţionarilor, administratorul Fondului urmând să încaseze un comision de 1,5% din suma obţinută în perioada 2012-2013, iar în 2014 acesta să scadă la 1%.
1. Bravo CNVM
(mesaj trimis de anonim în data de 25.01.2013, 00:29)
Felicitari CNVM-ului pentru decizia luata.
Observatiile sunt perfect adevarate.
Adica se castiga o licitatie in anumite conditii, care au facut ca FT sa fie declarat castigator in fata altor competitori, dupa care, cu ajutorul unui actionar se majoreaza comisioanele de administrare.
Pare logic ca se incalca conditiile pe baza carora a fost castigata licitatia.
1.1. what???? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.01.2013, 11:45)
Actionarii au puterea de decizie in orice companie privata. Fac ce vor ei! CNVM incalca niste principii aici.
1.2. incorect (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.01.2013, 14:14)
da, este incorect, neacordarea unui aviz, nu poate fi neaprobare...in rest actionarii decid, nu?