DUPĂ O ORĂ DE TRANZACŢIONARE Capitalizare de 18 milioane lei pentru Star Residence Invest

A.I.
Piaţa de Capital / 19 martie 2021

Capitalizare de 18 milioane lei pentru Star Residence Invest

Tranzacţii de aproape patru milioane de lei, cele mai mari de la BVB

Acţiunile Star Residence Invest (REIT), prima companie din ţara noastră de tip REIT (Real Estate Investment Trust) listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se tranzacţionau la preţul de 0,376 lei după o oră de la deschiderea sesiunii bursiere, ceea ce conferă emitentului o valoare de piaţă de aproape 18,07 milioane de lei, cu 72% peste cea la care a fost închis plasamentul privat de la finele anului trecut.

Compania a debutat astăzi pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al BVB, iar după o oră de tranzacţionare valoarea schimburilor cu titlurile REIT se ridica la circa 3,97 milioane de lei, cea mai mare de la BVB.

În luna decembrie a anului trecut, Star Residence Invest a derulat o ofertă secundară de vânzare de acţiuni, printr-un plasament privat în cadrul căruia a atras 8,1 milioane lei de la investitori, fiind subscrise 37,2 milioane de acţiuni, la un preţ de 0,218 lei/ titlu. Astfel, investitorii care au participat în cadrul plasamentului deţineau cumulat 77,64% din acţiunile STAR, iar dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), fondatorul şi acţionarul majoritar al companiei de la acea dată, şi-a redus participaţia la Star Residence Invest la 22,36%. Între acţionarii companiei se găsesc BRK Financial Group (BRK) cu 24,97% din acţiunile REIT (înainte de listare) şi Fondul închis de investiţii STK Emergent, ce deţinea 23,87% din companie (înainte de listare), conform memorandum-ului emitentului publicat pe site-ul BVB.

Compania are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de cinci ani, care asigură un randament brut de 11%/an.

Star Residence Invest este un SPV (Special Purpose Vehicle) ce funcţionează pe baza unor strategii şi principii similare cu ale REIT-urilor din străinătate şi are drept scop strângerea de capital în vederea achiziţionării de imobile rezidenţiale, pretabile închirierii, îndeosebi în principalele centre universitare ale României, precum Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara sau Constanţa.

BRK Financial Group a intermediat plasamentul privat şi, totodată, admiterea la tranzacţionare a Star Residence Invest.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Am si eu o garsoniera in Popesti Leordeni, am nevoie de un broker pentru un plasament privat pe bursa.

    1. Trebuie sa ai si o parcare ????

      Trebuie sa faci un raport de evaluare a imobilului .(glumesc..) încearcă sa faci o casuta poștală cum sa întâmplat în SUA....!!

      BRK fosta broker Cluj stie retata succesului garantat.

    Am de vanzare bordei fara ferestre, doar cu acoperisul deasupra pamantului. Pozitie superba la naiba in praznic, vedere minunata catre pasunea comunala. Proprietate unica, merita vazuta, evaluata in plasament primar la 2 miliarde de lei noi, dupa listare ca exploda garantat la 16 miliarde. Profitati acum!

    la reit nu se intimpla nimic? nu are ce sa se intimple. cumpara reit sau sau fa un depozit la banca pe un an de zile. peste un an compara randamentul. cam acelasi, insa la reit poate fi si negativ.

    Vedeti ce bonusuri au managerii acestui reit chiar si dupa 10 ani.

    Unde mai vindea IMP asa apartamente la preturile astea? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb