DUPĂ UZINA FORD DE LA CRAIOVA Dacia Renault şi fabrica Pirelli din Slatina îşi suspendă activitatea

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Companii / 19 martie 2020

Dacia Renault şi fabrica Pirelli din Slatina îşi suspendă activitatea

Două companii din industria automotive din ţara noas­tră îşi suspendă activitatea în perioada stării de urgenţă instituită de preşedintele Klaus Iohannis pentru combatarea eficientă a epidemiei Covid-19: Dacia Renaul şi Pirelli.

Dacia Renault a decis să închidă porţile, începând de astăzi, până pe 5 aprilie, perioadă în care 13.500 de angajaţi vor fi în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi, conform contractului colectiv de muncă, cu 75% din salariu.

"Compania anticipează că activitatea comercială va fi reluată rapid după încheierea crizei sanitare. La momentul respectiv, vor fi implementate măsuri corespunzătoare, în acord cu partenerii sociali, ceea ce va permite companiei să răspundă cererii comerciale", se arată într-un comunicat de presă emis de Dacia Renault. Reprezentanţii companiei mai arată că angajaţii şi partenerii de business vor fi informaţi despre activităţile Groupe Renault România şi redemararea producţiei prin intermediul canalelor de comunicare ale firmei.

Ion Iordache, vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia, a declarat: ""Închiderea temporară a uzinei a fost decisă pentru a-i proteja pe angajaţi. E greu să îi protejăm pe muncitori în uzină, sunt multe spaţii comune în care intră în contact. Uzina avea suficiente comenzi, nu aceasta a fost problema. Vom avea discuţii zilnic cu administraţia uzinei pentru a vedea cum îi putem proteja pe angajaţi după 6 aprilie, când începe lucrul".

Uzina Dacia este cel mai mare angajator în industrie din România.

Producătorul de anvelope Pirelli a anunţat, ieri, suspendarea temorară a activităţii la uzina sa din România. Suspendarea activităţii este prevăzută pentru perioada 23-31 martie şi este cauzată de epidemia de coronavirus. Uzina de la Slatina are 4000 de angajaţi şi este nevoită să oprească producţia atât pentru protecţia angajaţilor săi, dar şi din cauza încetinirii comenzilor de pe piaţă.

""Reluarea activităţii de producţie se va face cu un număr căt mai redus de angajaţi, tocmai pentru a putea garanta standarde cât mai ridicate de protecţie a propriilor angajaţi, asigurând, în acelaşi timp, şi furnizarea produselor solicitate. Pirelli va monitoriza constant evoluţia situaţiei şi este pregătită să intervină cu măsuri suplimentare dacă va fi necesar", se arată într-un comunicat emis de companie.

Amintim că, în urmă cu două zile, compania Ford a anunţat că angajaţii fabricii de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de astăzi şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, după ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar producţia la principalele fabrici din Europa.

De suspendarea activităţii din indus­tria automotive din ţara noastră vor avea parte şi alte unităţi de producţie, cu precădere cele care colaborează cu marile constructori germani de automobile care au anunţat că îşi restrâng producţia. Concernul Volkswagen a anunţat recent că va închide mai multe fabrici din Germania, dar şi din alte state europene, pe fondur restrângerii activităţii cauzată şi de lipsa furnizării unor componente de către partenerii comerciali din China a companiei respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb