DUPĂ VOTUL DIN SENAT ÎN CAZUL ŞOVA, PNL cere alegeri anticipate

Alexandru Costea
Politică / 25 martie 2015

Actualizare 21:50 Verzii solicită demisia guvernului şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate

Partidul Verde solicită demisia Guvernului Ponta şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate, după "numeroasele derapaje ale actualei majorităţi politice".

Potrivit Verzilor, astăzi s-a făcut dovada, încă o dată, a protecţiei pe care o oferă PSD şi aliaţii săi politici pentru parlamentarii corupţi.

Verzii denunţă modul în care Senatul s-a pronunţat astăzi asupra cerererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova. Membrii comisiei de numărare a voturilor au decis să declare rezultatul ca fiind împotriva cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă, conform Regulamentului Senatului, care prevede că - pentru aprobarea cererii - este nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. Cu toate acestea, Constituţia prevede ca o astfel de hotărâre se adoptă cu jumătate plus unu din voturile celor prezenţi, şi nu din numărul total al senatorilor.

"Acesta este un viciu de procedură pe care membrii comisiei de numărare a voturilor trebuie, la rândul lor, să şi-l asume şi să îşi înainteze demisia. În acest caz considerăm imperativă sesizarea Curţii Constituţionale", transmit Verzii.

Potrivit acestora, "este evident că aşa-zisa reformă a actualei clase politice a fost doar o minciună electorală şi că reprezentanţii din Parlament fac zid împotriva cercetaţilor penali". Partidul Verde refuză să se alinieze acestor practice politice şi condamnă în mod ferm atitudinea politicienilor actuali cu privire la relaţia preferenţială pe care o au în raport cu justiţia.

(Elena Deacu)

---

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a transmis, azi, că, după votul din Senat în cazul lui Dan Şova, "PNL cere alegeri anticipate pentru a da ţării un nou Parlament, cu o nouă legitimitate şi un restart în relaţia dintre clasa politică şi cetăţeni, echivalent celui din noiembrie 2014", arată un comunicat remis azi redacţiei.

"Ceea ce s-a întâmplat, astăzi, este o sfidare a românilor, a justiţiei, a statului de drept. Astăzi, PSD şi Victor Ponta au orchestrat, în dispreţ total faţă de cetăţenii României, o piesă nouă, de natură procedurală, cu aceeaşi intenţie: blocarea justiţiei. E încă o lecţie prin care Victor Ponta ne arată că nu vom fi niciodată, nici noi, nici românii, egalii PSD", potrivit sursei citate.

"PNL cere alegeri anticipate pentru a da ţării un nou Parlament, cu o nouă legitimitate şi un restart în relaţia dintre clasa politică şi cetăţeni, echivalent celui din noiembrie 2014", a anunţat Alina Gorghiu.

Ea precizează că singura diferenţă între votul în cazul lui Şova şi Vâlcov este că "cel din urmă a ales o cale demnă".

"Prin votul senatorilor PSD, Victor Ponta aruncă în aer credibilitatea unei ţări întregi, pentru a nu pierde puterea, Palatul Victoria. Votul de astăzi confirmă ceea ce spunem de vreme îndelungată: PSD este umbrela corupţiei, iar Victor Ponta mânerul de care se agaţă toţi cei care au probleme cu legea. Aceasta este integritatea PSD: mimează, în interior, un statut drept, dar rămân aceiaşi adversari ai statului de drept", notează Gorghiu.

Copreşedintele liberal menţionează că pentru ca toţi să fim egali în faţa justiţiei, şi politicieni şi cetăţeni, singura soluţie este judecata românilor, în cadrul alegerilor anticipate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hai la parlament cu parul !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb