Ecaterina Andronescu vrea şcoli cu tablă inteligentă şi elevi cu tablete

M.I.
Macroeconomie / 18 ianuarie 2019

Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, intenţionează dotarea şcolilor cu o tablă inteligentă şi a elevilor cu tablete, spunând că acesta ar fi un pas spre creşterea performanţei. Ministerul se află acum la faza de redactare a acestui proiect, care va fi finanţat cu fonduri europene. Ecaterina Andronescu a declarat vineri, la Constanţa, că astfel se va face un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne.

"Sper să reuşim să ducem proiectul acesta la bun sfârşit. Este un pas spre creşterea performanţei, cred eu, pentru o generaţie care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Deci noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiet. Deci un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie să facem pentru că ei sunt generaţia revoluţiei informaţiei şi bioinginerie", a explicat Ecaterina Andronescu, conform News.ro.

Ea a mai spus că această investiţie se va face cu bani europeni, în prezent ministerul aflându-se la faza de redactare a proiectului.

"Este cu bani europeni Acum suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme pentru că este vorba de o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnaziu şi licee în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă. Probabil câteva luni de zile", a mai afirmat ministrul.

Ecaterina Andronescu a participat vineri, la sărbătorirea Centenarului Colegiului Naţional Mihai Eminescu din municipiul Constanţa. Cu acest prilej a fost dezvelită o placă aniversară şi a avut loc un spectacol Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", Constanţa.

De asemenea, vineri după amiază, ministrul Educaţiei Naţionale va avea întâlniri cu conducerea Universităţii Ovidius din Constanţa.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. La noi este nevoie de cineva care sa bage invatatura in capul elevilor pentru ca ei au alte preocupari.

    Ne tot invartim in jurul cozii - profesori, programa, table, tablete, manuale dar ne scapa esentialul - cheful de a invata al elevilor. Le-am creat o multitudine de drepturi dar am omis obligatiile. Toti sunt premianti si sponzorizati de primarii iar mijloacele de tranport in comun sunt pline de elevi care stau pe scaune si de batrani care calatoresc in picioare. Le dam de toate mai putin educatie si bun simt. 

    1. Ca sa aiba cheful de a invata ar trebui zburati afara din invatamant cam 60% din actualii asa zis "pedagogi" ; dumneata tovarase (tovarasa) ai tupeu maxim sa pretinzi respect si invatatura de la elevi, cand o mare parte din invatatori/pedagogi abia iau nota de trecere la examenele de titularizare ??!!!?? In ce fel de lume traiti ?

      Sau in invatamantul superior, o puzderie de noi universitati noi aparute ca ciupercile dupa ploaie , pentru salariile nemasurate ale tovarasilor "profesori" ?!!!? 

      Afara cu profesorii speculanti din invatamant, sa ramana doar cei cu har si care respecta demnitatea elevilor si proprei profesii, prea des calcata in picioare de semidocti ! 

      Dumneata, anonime ce ai comentat, habar nu ai de invatamantul din Finlanda, de pilda, centrat pe interesele elevilor, ale pietii muncii ! 

      Elevii sa invete pentru EI , nu pentru toanele asa zisilor pedagogi de 2 bani, ramasi in trecut...

      Sau homeschooling-ul e cea mai buna solutie , din ce in ce mai des ! 

      Ce vorbesti?

      Ai fost in vreo scoala ca sa vezi cum stau lucrurile? 

      Ai fost cumva profesor ca sa poti spune cum a evoluat interesul elevilor fata de invatatura de-a lungul ultimilor zece ani sau mai mult? 

      Cum poti sa spui ca o mare parte a profesorilor "abia iau note de trecere"? Iti prezinta mas-media cativa profesori suplinitori care rateaza examenele si dumneata tov. generalizezi fara sa cunosti de fapt situatia reala. 

      Ti-o spun foarte clar, ca actualele generatii de elevi sunt tot mai putin interesate de cunoatere, sunt tot mai obraznice, mai oportunite si mai certarete. Vaneaza notele si nu cunostintele si aproape ca se "trag de sireturi" cu profesorii. Nu au respecti si nici educatie, dar au multe pretentii de la altii si foarte putine de la ei insisi. Le lipsesc "cei 7 ani de acasa" si vina principala pentru asta o au parintii (acorda prea multa atentie banilor si prea putina copiilor). Este suficient sa stai langa o scoala in pauza si sa asculti ce vocabular au ca sa realizezi care le este nivelul de "bun simt" Iar la liceu, este dezastru. Sunt pline curtile de seringi.  

      Pentru puzderia de facultati de 2 bani nu sunt de vina profesorii ci cei care le-au acreditat si le tolereaza!!!! 

      Ai un fix cu toanele profesorilor. 

      Profesorii sunt obligatii sa predea materia in conformitate cu programa scolara, programa care NU ESTE FACUTA DE EI. La capitolul programa este mult de lucru si de imbunatatit (dar de ea nu ai pomenit nimic, culmea!).

      Da sigur, invatamantul din Finlanda este genial numai ca medaliile la toate olimpiadele de matematica, fizica, informatica si chimie le iau elevii romani si nu cei finlandezi (dar invatamantul lor este stralucitor, ca si tine dealtfel). Elevul finlandez, ca i cel german sau olandez etc. este disciplinat (pentru ca asa a fost invatat in sanul familiei). Elevul roman este mistocar, indisciplinat, vorbaret si neatent la ore. Profesorii trebuie sa fac ordine mai intai si abia apoi sa isi predea materia si iarasi sa faca ordine si tot asa decurg orele (pt ca elevii nostri au toate drepturile posibile si nicio obligatie). Mergi in scoli ca sa te convingi cum stau lucrurile (de licee nu mai pomenesc). 

    A rezolvat cu toaletele din fundul cutii?????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb