Economia Statelor Unite s-a contractat în trimestrul 2 într-un ritm mai moderat decât se credea iniţial

G.D.
Internaţional / 26 august 2022

Economia Statelor Unite s-a contractat în trimestrul 2 într-un ritm mai moderat decât se credea iniţial

Economia Statelor Unite s-a contractat într-un ritm mai moderat decât se credea iniţial în trimestrul 2, deoarece cheltuielile consumatorilor au compensat o parte din frânarea provocată de încetinirea puternică a acumulării de stocuri, temperând temerile că economia este în curs de recesiune, transmite Reuters, conform News.ro.

Acest lucru este evidenţiat de detaliile raportului Departamentul de Comerţ publicat ieri, care arată că economia a crescut constant în ultimul trimestru, măsurată din perspectiva veniturilor.

Soliditatea factorilor economici fundamentali se potriveşte cu recentele date optimiste de pe piaţa muncii, vânzările cu amănuntul şi producţia industrială.

"Am avut o recuperare extraordinară, aceasta este o încetinire la mijlocul ciclului şi nu o recesiune. Ocuparea forţei de muncă este în continuare în creştere, ceea ce înseamnă, practic, producţia este în continuare în creştere, dar există aceste probleme ale lanţului de aprovizionare", a spus Brian Bethune, profesor de economie la Boston College.

Produsul intern brut a scăzut cu o rată anualizată de 0,6% în ultimul trimestru, a declarat guvernul în a doua estimare a PIB-ului. Aceasta a fost o revizuire în sens pozitiv faţă de ritmul de scădere estimat anterior la 0,9%.

Economia s-a contractat cu un ritm de 1,6% în primul trimestru.

Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau ca PIB-ul să fie revizuit uşor în sus pentru a arăta că producţia a scăzut cu 0,8%.

Cele două scăderi trimestriale consecutive ale PIB-ului îndeplinesc definiţia standard a unei recesiuni tehnice. Dar în cazul economiei SUA, contracţia PIB-ului este înşelătoare, având în vedere rolul important pe care îl au stocurile.

Întreruperea lanţului de aprovizionare a lăsat produse nefinisate pe podelele fabricilor sau la docurile de expediere. Aceste produse nu pot fi incluse în PIB până când nu intră în stocuri.

Stocurile au crescut cu 83,9 miliarde de dolari în ultimul trimestru, după ce au urcat cu un ritm de 188,5 miliarde dolari în primul trimestru. Au scăzut PIB-ul cu 1,83 puncte procentuale.

Cheltuielile consumatorilor au crescut cu un ritm de 1,5%, revizuit în sus de la rata raportată anterior de 1,0%. Lipsa unor produse şi preţurile mai mari rezultate au redus cheltuielile.

O măsură alternativă a creşterii, venitul intern brut sau GDI, a crescut cu o rată de 1,4% în trimestrul al doilea. GDI, care măsoară performanţa economiei din partea veniturilor, a crescut cu un ritm de 1,8% în primul trimestru. Indicatorul este calculat utilizând profiturile corporative, compensaţii şi datele privind veniturile proprietarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb