Economia SUA s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv, cu 0,9%, cel mai clar semn de recesiune

G.D.
Macroeconomie / 29 iulie 2022

Economia SUA s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv, cu 0,9%, cel mai clar semn de recesiune

Economia Statelor Unite s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv în perioada aprilie-iunie, cu 0,9%, confirmând o condiţie larg acceptată pentru o recesiune, a raportat ieri Biroul de Analiză Economică, transmite News.ro.

Produsul intern brut a scăzut cu 0,9% în ritm anualizat pentru perioada respectivă, conform estimării anticipate. Declinul urmează unei scăderi de 1,6% în primul trimestru şi a fost peste estimarea făcută de Dow Jones, privind un câştig de 0,3%.

Oficial, Biroul Naţional de Cercetare Economică declară recesiunile şi expansiunie şi probabil că nu va face o judecată asupra perioadei în cauză timp de mai multe luni, dacă nu mai mult.

Dar o a doua evoluţie trimestrială negativă a PIB-ului îndeplineşte aşteptările de lungă durată asupra recesiunii, în ciuda circumstanţelor neobişnuite ale declinului şi indiferent de ce decide NBER.

PIB-ul este cea mai largă măsură a economiei şi cuprinde nivelul total al bunurilor şi serviciilor produse în perioada respectivă.

"Nu suntem în recesiune, dar este clar că creşterea economiei încetineşte. Economia este aproape de de blocare, abia dacă înaintează", a spus Mark Zandi, economist şef la Moody's Analytics.

Pieţele au reacţionat puţin la ştiri, acţiunile de pe Wall Street evoluând uşor în scădere.

Randamentele obligaţiunilor de stat au scăzut în cea mai mare parte.

Un raport separat de ieri a arătat că disponibilizările rămân ridicate. Cererile iniţiale de şomaj au totalizat 256.000 pentru săptămâna încheiată pe 23 iulie, o scădere cu 5.000 faţă de nivelul revizuit în sus din săptămâna precedentă, dar mai mare decât estimarea Dow Jones, de 249.000, potrivit Departamentului Muncii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Asta desi cu doua-trei zile inainte, Biden se jura public ca SUA nu va intra in recesiune. Iar Yellen spunea acelasi lucru. Si totusi, ei aveau datele inainte de a fi publicate dar au mintit publicul american fara sa clipeasca. Asta trebuie sa va spuna totul despre cat de sigure sunt vaccinurile, cat de democratica este Ucraina, cat de onesta si morala este politica internationala americana. Mincinosii acestia sunt din nou prinsi asupra faptului si doar prostanacii mai cred ce le iese lor pe gura. Orice om inteligent ar trebui sa inteleaga contrariul din tot ceea ce spun oficialii americani.

    1. Ai dreptate!

      Daca vrei sa fii dezinformat,asculta i pe ei si englezi! 

      Recesiunea a inceput in Europa,numai bugetarii care primesc salariu de la sta t nu simt!

      Am inteles ca in Italia s au sistat investitiile firmelor si pf,iar in Ro ,s a inmuiat treaba! 

      Si dupa ce s-au publicat rezultatele continua sa sustina ca nu sunt in recesiune. Probabil vor sa schimbe definitia recesiunii, sa introduca 3 trimestre consecutive in loc de 2.

      Economia este in perfuzii si functioneaza doar pe infuzii de capital. Daca la o dobanda neutra de 2.5% esti deja in recesiune e clar ca ai o problema structurala. Oricum, povestea cresterii perpetue e doar in capul paradisiacilor. 

      Deci americanii au recesiune 0.9% si e dezastru, la mujicii le scade PIB-ul cu 8.4% si rubla "se intareste":-)..."succesuri", ascultati-l pe Putler cum sanctiunile il intaresc

      Ce-ți mai place sa rumegi la șlițul lui putin!

    Binenteles, in est totul este roz, China, Rusia chiar si Coreea de Nord raporteaza cresteri economice record, intariri de moneda si toti prostii merg pe vorba lui Kiril credinciosul "crede si nu cerceta"! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb