ECOURILE SCRISORII CPBR Van Groningen şi Zamfir "croşetează": unul pe dos, altul pe faţă

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 iulie 2016

Daniel Cătălin Zamfir (Sursa foto: Facebook)

Daniel Cătălin Zamfir (Sursa foto: Facebook)

Cristi Danileţ: "Perfecţionarea magistraţilor trebuie să fie continuă, iar specializări în domeniul bancar nu avem"

Horaţius Dumbravă: "Acest îndemn cum că ne pun la dispoziţie specialişti nu îşi are rostul"

------

Actualizare 17:00 GCCC: Demersul CPBR reprezintă o tentativă de imixtiune în actul justiţiei

Membrii Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) au luat act de recentele demersuri ale Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), demersuri concretizate în scrisoarea adresată de către Steven van Groningen, Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Naţional al Magistraturii şi celor 15 Curţi de Apel, precizând că demersul CPBR reprezintă o tentativă de imixtiune în actul justiţiei.

Potrivit reprezentanţilor GCCC, Consiliul Patronatelor Bancare încearcă să influenţeze justiţia prin invitarea magistraţilor la programe de "pregătire" în domeniul bancar. De asemenea, GCCC apreciază, prin intermediul unei scrisori deschise, că demersurile preşedintelui CPBR ilustrează atitudinea inadecvată faţă de magistraţi, consideraţi insuficient instruiţi pentru a judeca dosarele în care sunt implicate persoanele împrumutate la bănci.

Redăm din scrisoarea GCCC: "Scrisoarea domnului Van Groningen este, din punctul nostru de vedere, o culme a presiunilor pe care sistemul bancar din România le face sistematic asupra tuturor instituţiilor statului, de ani de zile, pentru protejarea intereselor bancare, pentru continuarea abuzurilor fără echivalent în alte ţări pe care băncile le practică asupra debitorilor, şi mai ales asupra împrumutaţilor în franci elveţieni (CHF). De ani de zile asistăm la un lobby deosebit de agresiv al sistemului bancar împotriva oricărei legi sau iniţiative menite să aducă normalitate şi echilibru în relaţia client-bancă. Scrisoarea domnului Van Groningen, prin care acesta denigrează justiţia, magistraţii şi actul de justiţie, spunând că magistraţii se pronunţă contra legii, prin care sugerează că judecătorii ar trebui să «ia lecţii» despre cum să judece un caz, creând impresia că aceştia sunt influenţabili, ni se pare un demers regretabil şi insultător. Nu cunoaştem cazuri în care persoane sau alte instituţii, cu excepţia celor bancare, să încerce să «instruiască» judecătorii asupra modului în care aceştia trebuie să-şi exercite profesia. Nu dorim să credem că justiţia română ar putea da curs unor asemenea demersuri şi invitaţii pentru instruire, deşi în trecut BNR a susţinut seminarii cu magistraţii, fără că din partea consumatorilor să fie invitate asociaţii de protecţie a acestora sau avocaţi. Aceste seminarii au ridicat mari semne de întrebare, fiindcă "profesorii" magistraţilor au fost, în acelaşi timp, şi reprezentanţii sistemului bancar, în condiţiile în care băncile sunt parte în procese.

Nu negăm că este benefic pentru magistraţii care judecă astfel de speţe să fie cât mai informaţi în privinţa domeniului în care se situează cauza respectivă, însă considerăm că, în acest caz, scopul este acela de influenţare a magistraţilor în detrimentul clienţilor şi de intervenţie în actul de justiţie. Aceste informaţii detaliate ar putea fi oferite de către experţi abilităţi, neimplicaţi în aceste cauze şi nepărtinitori, şi nu de către bancheri care sunt parte în procese. De asemenea, pentru echilibru, s-ar impune şi participarea asociaţiilor de protecţie a consumatorilor şi/sau a avocaţilor clienţilor.

Contractele de credit în CHF constituie o sursă uriaşă de profit pentru băncile care s-au folosit de acest tip de credit. După cum se ştie, CHF este o moneda de refugiu şi se apreciază în perioadele de criză, fluctuaţiile de curs transformând creditul ipotecar dintr-un produs financiar stabil (fiindcă a fost accesat pentru perioade de 25-35 de ani), într-un produs financiar speculativ, un instrument cu risc valutar ridicat pentru consumator, contrazicându-se însăşi natură creditului ipotecar. Asupra acestui risc valutar extrem de ridicat niciun consumator nu a fost informat, dimpotrivă, această moneda i s-a prezentat că fiind una sigură şi stabilă, moneda unei ţări cu o economie prosperă. Băncile au acordat creditele în franci elveţieni uzând de practici înşelătoare. Cu foarte puţine excepţii, împrumutaţii nu au primit franci elveţieni ci lei sau euro, francul elveţian fiind doar moneda scriptică a contractului, la cursul căreia se indexează ratele lunare de plata. Băncile nu au dispus de moneda CHF, neavând fizic moneda respectivă la acordarea creditelor. Ele au oferit lei sau euro clienţilor, încasând un venit suplimentar din schimbul valutar, moneda CHF fiind doar menţionată în contracte şi virtual, în conturile în care se face rambursarea creditelor. Nici în prezent băncile nu au rezerve de CHF, tranzacţia din lei în CHF fiind doar virtuală, la cursul zilei afişat de banca, un curs cu 2-3% mai scump decât cel oficial al BNR.

Considerăm că scopul urmărit de către CPBR prin vocea domnului Van Groningen este de unificare a practicii judiciare în favoarea băncilor, mai ales în contextul în care, în aceeaşi dată la care scrisoarea în cauza a fost transmisă CSM, Tribunalul Dolj a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie câteva întrebări preliminare privind un proces pe îngheţare curs CHF/LEU.

De asemenea, ne ridicăm semne de întrebare asupra reprezentativităţii Consiliului Patronatelor Bancare din România, având în vedere că acesta are în componentă doar 5 bănci din aproape 40 câte operează pe teritoriul României.

În lumina celor arătate mai sus, încheiem cu speranţa că justiţia română îşi va spune cuvântul, respingând astfel de intervenţii şi încercări de influenţare a magistraţilor şi a actului de justiţie. Împrumutaţii în franci elveţieni îşi pun toată încrederea în justiţie şi independenţa acesteia, fiind convinşi că dreptatea este de partea lor şi că instanţele vor judecă în spiritul şi în litera legii."

(G.F.)

------

Deputatul Daniel Zamfir a reacţionat ieri, public, la scrisoarea Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), trimiţând două sesizări, una ministrului Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu şi cealaltă preşedintelui CSM, Mircea Aron.

Politicianul susţine: "Aşa-zisul «apel» transmis de domnul van Groningen către Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiţiei, Institutul Naţional al Magistraturii şi celor 15 preşedinţi ai Curţilor de Apel conform căruia unele instanţe se pronunţă împotriva legii, încălcând în acest fel drepturile legitime care afectează activitatea instituţiilor de credit prin deciziile lor, constituie un atac fără precedent la ordinea constituţională".

Dacă CPBR a preferat să nu ofere presei această scrisoare, reprezentanţii Patronatului confirmându-ne că nu au transmis presei documentul, Daniel Zamfir a postat cele două scrisori pe o reţea de socializare.

În expunerea transmisă reprezentanţilor justiţiei, Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) a adus critici dure la adresa deciziilor din instanţe adoptate în favoarea clienţilor bancari. Documentul citat arată că, prin adoptarea anumitor decizii, "instanţele procedează la o restricţionare a circulaţiei capitalurilor, ceea ce contravine legislaţiei comunitare europene, care trebuie aplicată cu prioritate faţă de dreptul intern".

De asemenea, bancherii propun să ofere lecţii reprezentanţilor justiţiei, punând la dispoziţie "specialişti" din bănci, ca să-i "familiarizeze" pe reprezentanţii puterii judecătoreşti cu activitatea bancară. În scrisoare se arată: "Ne exprimăm disponibilitatea de a vă pune la dispoziţie, în cadrul programelor de pregătire, specialişti din diverse zone de activitate ale instituţiilor de credit, cu scopul de a familiariza reprezentanţii puterii judecătoreşti cu specificul şi particularităţile produselor financiar bancare şi a activităţii bancare în general (inclusiv din perspectiva mecanismelor prin care băncile obţin sursele de finanţare pentru acordarea împrumuturilor în valută)".

Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, judecător şi formator la Institutul Naţional al Magistraturii (INM), ne-a declarat: "În urmă cu 15 ani, ONG-urile şi jurnaliştii ne învăţau cum e cu libertatea de exprimare. Dacă nu am fi făcut traininguri împreună, şi acum am fi avut jurnalişti condamnaţi la închisoare.

De pregătirea magistraţilor se ocupă INM, care apelează la specialişti din diverse domenii. Nu e o ruşine să nu ştim cum să aplicăm o lege, ci este o ruşine să nu recunoaştem acest lucru. Eu cred că perfecţionarea magistraţilor trebuie să fie continuă, iar specializări în domeniul bancar nu avem. Reprezentanţi ai băncilor au mai organizat traininguri cu magistraţii şi îmi amintesc că avocaţii au cerut şi ei să fie prezenţi. Drept pentru care CSM a decis, anul trecut, să fie invitaţi şi ei, aşa încât să nu poată fi acuzat nimeni că influenţează magistraţii. Cât timp e vorba de pregătire profesională, orice ajutor e bine-venit".

Pe de altă parte, Horaţius Dumbravă, judecător, membru CSM, a declarat pentru Ştirile Pro Tv: "Au mai fost astfel de solicitări, dar nu într-o formă atât de categorică. Dacă am chema băncile la astfel de pregătiri profesionale, ceea ce mi se pare exagerat, ar trebui să chemăm şi asociaţiile pentru protecţia consumatorilor. Acest îndemn cum că ne pun la dispoziţie specialişti nu îşi are rostul".

Daniel Zamfir susţine că declaraţiile semnate de Steven van Groningen, preşedinte CPBR şi CEO al Raiffeisen Bank, sunt surprinzătoare şi revoltătoare: "Sunt declaraţiile unui bancher, cetăţean străin, care pune la îndoială deciziile instanţelor româneşti, lucru de neacceptat într-un stat democratic în care o astfel de imixtiune în activitatea instanţelor de judecată trebuie sancţionată".

În opinia deputatului Zamfir, afirmaţiile domnului van Groningen reprezintă o formă de presiunea asupra instanţelor de judecată care au pe rol sute de procese între persoane fizice care au încheiat cu băncile din România contracte de împrumut în valută.

Politicianul susţine: "Acest apel al domnului van Groningen vine în contextul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se pronunţe într-o speţă extrem de importantă în legătură cu îngheţarea cursului. Nu este deloc întâmplătoare reacţia domnului van Groningen care cere practic judecătorilor să aplice o practică unitară în materia litigiilor privind rambursarea creditelor în valută, viitoarea decizie a Înaltei Curţi urmând să fie favorabilă băncilor".

Daniel Zamfir apreciază că ministrul Afacerilor Externe trebuie să ia atitudine cu privire la scrisoarea CPBR şi, dacă e cazul, să sancţioneze un astfel de derapaj.

Într-o altă scrisoare adresată preşedintelui CSM pe aceeaşi speţă, politicianul liberal spune: "În apelul transmis de către domnul van Groningen (...) sunt criticate deciziile judecătoreşti care, în opinia reprezentanţilor băncilor, au fost pronunţate împotriva legii, încălcând în acest fel drepturi legitime care afectează activitatea instituţiilor de credit. (...) Având în vedere că de-a lungul timpului au existat situaţii în care CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu o serie de declaraţii publice ale unor lideri politici sau ale altor persoane, care au vizat activitatea sistemului judiciar, fiind interpretate ca o imixtiune în actul de justiţie, vă rog să precizaţi cum catalogaţi recentele declaraţii ale lui Steven van Groningen şi, totodată, dacă în cazul de faţă aceste declaraţii sunt de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar".

Din Consiliul Patronatelor Bancare fac parte 5 bănci: Raiffeisen Bank, Bancpost, Unicredit, BCR şi ING Bank.

Opinia Cititorului ( 115 )

  1. PLICI ! Danilet le da o decisiva lui Zamfir si pilosului de zboara ape in toate directiile si asta e doar printre primele ! Postacii grupului sunt asteptati astazi la primele ore pentru a lua in primire scripturile de injuraturi la adresa lui Danilet. Se vor face ore suplimentare, prezenta e obligatorie !

    In rest cred ca Lazar Comanescu a ras de a cazut sub masa cand a vazut scrisoarea domnului "Stancu".  

    1. Trebuie sa se grăbească sa îi influen... scoleasca pana în toamna ca altfel bancherii sunt terminați.

      Fac seminarii degeaba și pierd și procesele pe denominare.

      A devenit un obicei de altfel.  

      Dupa ultimele analize in piata baietii astia cu cate trei casoaie sau cu apartamente de lux, care facc specula imobiliara, sunt cam terminati inca de pe acum, nu mai trebuie asteptat pana la toamna :))))) Pana la toamna isi pierd interesul "bajetii" treicasari si nu mai sar cu banu', contul de la ING Bank al "luptatorilor" contra-banci ramane curat ca farfuria dupa Fairy si bancherii scapa din nou :)))

      Hehe

      Lui Isarescu îi e frica sa mai trimită subalternii sa învețe judecătorii cum se face treaba ca poate rămâne fără imunitate și condițiile în penitenciare sunt sub cele ccu care el e obișnuit.

      Poate se baga Steven intre doua maratoane ca tot e ideea lui. 

      Vezi ca asta cu imunitatea e cu dus si-ntors. Daca se incep arestarile in scandalul "Filiera Bulgara" la toamna discutati conversia doar cu Birchall.

      Iar ai consumat etnobotanice, articolul este despre imixtiunea bancherilor în justiție nu despre angajatorii tai.

      Încă ceva 

      Te rog scrie corect ca nu înțeleg mesajul 

      Unii au 3 case fac specula apoi apartamente ...????  

      Culca-te mai bine și scrie mâine la prânz când te trezești.  

      Ce postac ești tu dacă nu ești în stare sa scrii?

      :)))))))

      e postac bancar 

      Ar trebui sa meargă la Sinaia sa se scoleasca la lampa lui Isarescu.

      :))) 

      Prietene, daca esti analfabet, n-am ce-ti face! Ce postac esti tu daca nu esti in stare nici macar sa citesti, daramite sa scrii?

      "baietii astia cu cate trei casoaie SAU cu apartamente de lux"

      Ti-am evidentiat ca sa vezi cat mai bine ce carente ai. Pacat de tine, dar fii fericit, pe tine te vor da afara "bajetii" printre ultimii. Voi analfabetii veti fi tinuti mai mult cand se va ramane fara bani ca voi sunteti mai ieftini, in caz de nevoie voi acceptati si o tuiculita, ca tot s-au copt corcodusele.  

      :))))))))))))

      iar el e postac GCCC 

      S-a enervat postacul bancar?

      Seminarii de control al frustrărilor se țin mai nou la Sinaia. 

      Piata (formata din bancheri) cere de când cu Dip, 

      denominare, 

      pierderi de imunități  

      și renunțarea la sistemul rezervelor fracționate. 

      Inscrie-te și vezi cum e. 

      Fii zen.

      Bafta! 

      Boss, esti prea mic si prea insignifiant ca sa ma enervez cu tine. Stai chill, bea un paharel de apa, ca pe caldurile astea nu merge altceva, ca daca se adevereste ce se aude in piata ca la Prima Casa nu vor mai intra din vara asta decat aia cu venituri de peste 6000 lei, nu va vad prea bine nici pe voi si nici pe Zamfurica.

      Presupunerea e mama eșecului.

      Inclusiv în activitatea de postac bancar. 

      Poate ne cunoaștem, poate nu ,dar nu presupune. 

      Sfat gratis de la un bătrân anonim. 

      Dar ai dreptate cu prima casă.  

      Cam gata cu împrumuturile riscante aruncate pe spatele statului. 

      Or sa se joace puțin băncile cu credite de nevoi personale pentru 30 la suta avans dar nu oricine își va permite .Nu la preturile de acum de pe piața.  

      Și asa e corect,nu crezi?

      "Imprumuturile riscante" au o performanta de 99,6%, stiu ca va doare asta de va rupe. Tocmai"inteleptii" aia cu avansuri pe credite de consum, de genul Robu cu avans pe 2 credite simultane, urla acum sa vina statul sa ii scape. Pentru speculantii de chirii din grupul vostru e mana cereasca daca dispare PC, dar pe timp scurt, vezi ca la 4.1 cam am facut o sinteze vis-a-vis de cum vor arata lucrurile:)))))

      Ai deptate cu presupunerile, nu credeam ca o sa dau dreptate unui postac platit de niste speculanti escroci, dar uite ca o fac. Cel mai misto a incasat-o sefu' tau, al' mare cu par la plisc, care vindea oamenilor niste presupuneri pe post de certitudini. Acum se vede clar cam cat sunt dispuse bancile sa negocieze cu "eroii":)))) 

      Iar faci presupuneri.

      Dobânzile au minime istorice. 

      Rata de default creste cu creșterea Robor. 

      Vezi ca bancherii tocmai au recunoscut ca vor creste dobânzile.  

      Postezi cu temele nefăcute.  

      p.s.

      Postacul plătit de escroci sunt eu, sau era autoironie?  

      Ce e distractiv la tantalaii ca tine, genul Necula, Dan, Cristofurakis, Melinte, Covaci, Anton, Carje, Robu, Voevozeanu etc, e ca de ce v-ati ferit n-ati scapat :-) . Bancile pierd si ele cu darea in plata dar smecherasii de voi care va gandeati "dar de ce sa platesc eu chirie, sunt prost, mai bine platesc rate si macar casa ramane a mea" dati in plata cotetele in care va puiti prostia si ajungeti de fapt niste oameni care au platit chirie ca sa stea in apartament.

      Plus ca ti-ai dat avans nunta, tantalaule :-) nici macar la nivelul unui chirias nu esti.  

      Iar acum chiui ca un tantalau ce esti ca ai castigat la loterie dand in plata si o sa stai cu chirie si n-o sa poti aduna bani pentru o locuinta a ta. Si o sa te rogi de bancile pe care le injuri acum ca sa iti dea imprumut ca sa iti cumperi o casa ca te-ai saturat sa stai cu copilul prin chirii si o sa mori de rusine ca nu ii lasi nici macar o coliba. Tantalailor :-) 

      Postacul platit de escroci esti tu, incepi sa te prinzi. Asta cu rata de default pe Prima Casa e o fumigena parte din propaganda mincinoasa a GCCC prin care incercati sa speriati vreo 2-3 slabi de ingeri. S-a vazut ce bine v-a reusit in ultimele luni cand vanzarile pe Prima Casa au crescut cu 150%. Din pacate pentru voi faza cu directionatul tinerilor catre speculantii de chirii care va finanteaza nu o sa mearga nici daca ii dati cu Motor UP. E o idee buna, dar s-a cam prins lumea, ce sa-i faci? Vezi, sa-i spui sefului tau, sa-i transmita lui Zamfir ca e pe dinafara rau de tot cu planurile lui Prima Casa la ANL. El cica vrea ca cei care nu mai pot plati la Prima Casa sa devina chiriasi la ANL, ANL-ul cumparand apartamentele respective. In conformitate cu planul locativ al Romaniei, proaspat elaborat zilele astea, locuintele ANL nu vor mai putea fi cumparate, masura urmand sa intre in vigoare pana in anul 2020. Faceti-va voi temele ca rad si curcile de prostiile spuse de voi.

      Cu alte cuvinte, daca nu se vor mai vinde ANL-urile, aia care se iau dupa ineptiile lui Zamfir raman chiriasi pe viata.

      Imi place felul in care gandesc astia. Aia tineri sa stea in chirie, daca nu au salarii de 5-6000 lei. NU conteaza ca sunt tineri profesori, ingineri, preoti sau medici.

      La polul opus " sa vina statul" sa ii scape de rate pe aia cu cate 3 case, dar si 3 clase, lucru vazut din felul in care scriu pe aici. Statu' sa vina sa le scape "amaratilor" alora cele 3 case pentru ca sa ii poata lua pe tinerii profesori sau medici chiriasi :)))) Ma mira faptul ca indivizii nu vad absurdul situatiei, chiar daca sunt platiti sa nu-l vada.  

      postacos unul care a reusit sa stranga 3000 sau 4000 de euro dupa ce a platit luna de luna chirie facturi si uitilitati ti se pare mai riscant la imprumut decat unul care s a dus cu degetu in mana la banca si a luat credit de consum pentru avans si acum guita ca il sufoca ratele?

      Asta cu prima casa e minciuna.cresc avansurile ca sa ii intoarca pe aia care nu au mai prins fonduri impotriva alora cu probleme.

      O sa vina salvati copiii sa spuna ca nu mai au tinereii case si ca nevestele tinere nu mai fac copii in chirie. 

      O sa scoata aia dela Romania curata cativa tinerici in strada sa zbiere ca vor case daca si au luat tara inapoi si gata. 

      In primavara banchereii o sa se roage sa dea credite cand o sa vada ca au scazur preturile si ca nu mai iau nimic pe casele date in plata.

      Pe timpul lui Ceausescu tinarul medic sau preot statea cu chirie la Icral nu cumpara casa si masina din primul an de casnicie ca acuma. 

      Haha

      Esti chiar penibil cu specula .Indiferent de subiect iti faci programul.

      Acum este vorba daca mai este nevoie ca un magistrat sa studieze la Drept sau la ASE .Sau poate la Agronomie dar sa faca un doctorat sau macar un master laBNR (sau la Dragasani ) 

      Intelegi?

      Discuta macar pe subiectul artcolului. 

      Vad ca te-a enervat deja .

      Datori pe viata la ANAF și fără apartament vor rămâne cu siguranță mulțumită minunatelor dobânzi variabile , care vor creste .

      Asta cu creșterea dobânzilor o spune ARB ul. 

      Zamfir încearcă sa salveze niște familii cu legea lui. 

      Omul vede pericolul și oferă o soluție.

      Bancile în afară de mărirea dobânzilor și rescadentari pe 3 generații nu văd sa facă ceva. 

      Rata neperformantelor va creste odată cu creșterea ROBOR.

      Mîi de familii vor pierde casele și vor rămâne datori pe viata la ANAF. 

      Și totul pentru a fi subvenționate bancile. 

      Soluția lui Zamfir e una umana. 

      Bancile oferă doar soluția finala.

      E jenant dar altceva nu știe, săracul.

      Singura specula e făcută de bancheri pe spatele celor care vor un cămin.  

      Dobânzi mici sa își permită toată lumea la început și apoi hop se dubleaza rata . 

      Oamenii pierd totul ,banca își recuperează banii de la noi . 

      Am mai văzut filmul ăsta cu CHF. 

      Dobanda fixa,moneda stabila....toațe minciunile frumos ambalate sa păcălească .

      Cine face specula aici?  

      E nervos postacul bancar,ai reușit sa-l scoți din minți .

      Am citit toate opiniile și nu a fost în stare sa scrie măcar o propoziție coerenta și adevărată.  

      În rest, 

      Absolut corecta poziția lui Zamfir. 

      Se vede de la o posta încercarea de influențare a Justiției dar judecătorii nu se mai sperie demult de bancheri sau BNR. 

      Vremurile când Isarescu rezolva cu o ieșire la tv sau un telefon sunt apuse. 

      În toamna ICCJ o sa-i liniștească definitiv pe bancheri.În afară de manevre oculte,manipulări și amenințări bancherii nu au nimic. 

      Și s-a văzut la contestațiile darii in plata. 

      Nici măcar nu au plătit taxa de timbru și acum le sunt respinse contestațiile pe banda rulanta. 

      Mai lasa elucubratii su pt altii ,,inteligentule,, si vezi ca banditii din banci au furat de au nenorocit ,la propriu, familii dar ru idiotule o tii ca si toti ceilalti idioti numai despre casoaie.

      Idiotule cand cineva te inseala tu neavand toate datele problemei nu inseamna ca esti tantalau, pesemne ca faci parte din categoria hotilor si nenorocitilor fara scrupule.

      Gogule, baga mare ca te penalizeaza Sefu' de la BNR. Ori suntem postaci bancari ori nu mai suntem.

      Daca nu aivtoate datele problemei nu inseamna deloc ca te-a inselat cineva, asa cum le place cersetorilor de banisori de la buget si de scutiri sa se planga, ci ca esti tantalau. Tantalaule :-) de cisnadie.

      :))))))) Penibilule mai rulezi mult placa asta cu nervii? Iar v-a dat Necula scripturi slabe?

      Postacule, daca dai mesaje la minut nu reusesti decat sa te faci de ras :))))) Ar fi misto sa taca toata lumea si sa-si faca speculantul de pe Remetea linistit banisorii, nu? Aud ca Mitache si-a scos la inchiriat apartamentul de pe Camil Ressu. Daca era atat de amarat de ce nu da in plata casa in care sta acum si nu se muta pe Camil Ressu? Ah, am inteles, e bine sa iti intre 400 de euro pe luna in cont, plus ce mai aduni din pomeni de la stat. Ba baetzi, lasati vrajeala ca nu va mai crede nimeni.

      Fumigene! ROBOR a tot fluctuat din 2009 incoace. Rata de neperformante a ramas tot 0,6%. Solutia lui Zamfir e una umana pentru specula imobiliara de chirii. Pentru cativa talhari de gen Danalache sau Hadarean care i-au bagat mezanplasul in buzunar, Zamfir taie accesul la orice fel de credit pentru mii de tineri.

      Tanarul profesor sau medic nu mai traieste ca pe "timpul lui Ceausescu" dintr-un motiv foarte simplu postacule: nu mai suntem pe timpul lui Ceausescu!

      Daca tot il regreti pe nea Nicu ce zici sa lasi tu internetul, ca pe timpul ala nu exista. Fii comunist pana la capat, nu umbla cu jumatati de masura. 

      Robor a scăzut în aceasta perioada de aia nu prea sunt neperformante.

      O tot dai cu fluctuații . 

      Sute de mii de oameni au luat credit prima casa ,fiind cu gradul de îndatorare aproape de maxim. 

      Creșterea Robor duce la supraindatorare și în câteva luni la default.

      Nu mai minți pe aici ,ca nu e locul propice. 

      Minciuni aruncati voi, repet, propaganda voastra furibunda s-a vazut cat de "eficienta" este in ultimele luni cand numarul de credite PC a crescut cu 150%:)))Stiu ca asteptati cu sufletul la gura o explozie a ROBOR, dar din pacate pentru voi aveti de asteptat mult si bine.

      Mai incearca si alte sperietori ca asta deja e redundanta, daca nu canta pe la alte mese sau baga si tu din alea cu "creditarea trebuie sa se opreasca pentru ca pe vremea lui Ceausescu tinerii nu-si luau case", asa cum spunea postacul de la 1.20 :))))))).

      Intre timp a iesit Stanimir si a calmat lumea. Avansul va creste pentru clienti in functie de varsta. Adica ai peste 35 de ani vor plati 30%, aia de 27 de ani 5 sau 10%, asa ca si "minunea" asta a durat doar cateva ore pentru voi. Publicul pe care il tintiti pentru bagarea in chirie la "baietii" vostri, va avea in continuare acces la credite :-) 

      Cam slabă activitatea postacilor chf azi. Credeam că e de la caniculă dar cică sunt mobilizaţi toţi pe pagina lui Cartianu să-l înjure pe ală pentru că a îndrăznit să se lege de onoarea domnului deputat şi a ilustrei sale soţii. Vă jucaţi cu focul băieţi dacă începeţi să spurcaţi jurnaliştii cu ştate vechi, poate încep să îşi bage nasul pe unde nu vrea Zamfir şi află de exemplu ca offshore-ul Maytal & Mayan Limited are ca singură activitate economică un credit paravan acordat lui Zamfir în 2016, scadent în 2017. Poate îşi bagă un pic condeiul şi în scandalul Filiera Bulgară. Am momente în care mi-e milă de voi când văd cât de inepţi sunteţi.

      minciuna, cartianu nu a spus nimic recent

      "Grigore Cartianu a distribuit postarea publicată de Stoica Ionel.

      11 iulie la 21:45 ·  

      [...] 

      *

      Acum 2 zille postacila, chiar nu va e RUSINE sa mintiti in halul asta sau daca va primiti banu' lasati la o parte orice fel legatura cu fiintele vertebrate?! 

      Redactia Bursa a considerat normal sa cenzureze postarea scrisa de catre Grigore Cartianu, pentru a nu se putea demonstra minciuna postacului GCCC, vomata la pozitia 1.39.

      "Grigore Cartianu a distribuit postarea publicată de Stoica Ionel. 

      11 iulie la 21:45 ·  

      Totul se explică: [...] Oana Stancu-Zamfir nu mănâncă [...], ci o face pe bani frumoși. Vreo 7.000 de euro pe lună. Sau, cine știe, poate că-i și place.

      Soțiorul deputat aduce acasă de 6 ori mai puțini bani. [...]" 

      Salamul e pe,sfârșite și nu știi dacă m-ai primești altul? :)))))'

      Pfffuuuu, tie chiar nu iti e rusine sa iesi in lume asa analfabet, bai? Prin clasa a-V-a inveti la gramatica exact cand se scrie "mai" sau "m-ai". Faptul ca tu nu stii acest "mic detaliu" imi demonstreaza ca tu nu ai ajuns mai departe de clasa a-IV-a.

      Un comentator foarte onorabil de pe Bursa a fost mai rapid decât prostănacii aceia de ziariști de la Adevărul.

       

      Comentariu de la artiicolul "O lectie costisitoare de etica 

      " 4.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.7 ) 

      (mesaj trimis de anonim , in data de 07.07.2016, ora 17:08) 

       

      Fii atent aici. 

       

      Declaratie de avere Zamfir PNL: 

      7 terenuri, 2 case, 4 masini, cash 40 mii lei, datorii 250 de mii de euro 

      (acum aflam si salariul Oanei Stancu de la A3, are 80 000 euro in 2015) 

       

      Declaratie de avere Busoi PNL: 

      9 terenuri, 4 case, bijuterii 50000 euro, cash cca 2 milioane euro, datorii 200 de mii euro 

      Acum, avem cazul Zamfir, un speculator cu terenuri care are foarte putine active financiare. Si il avem pe Busoi cu 2 milioane cash (nu cash, investiti in diferite produse financiare)." 

      Busoi coleg cu Zamfir la PNL, sa nu uitam asta. Totusi, Busoi cred ca a pus pe bune cam tot ce are in declaratia de avere. Daca te uiti in cea a lui Zamfir zici ca e facuta in bataie de joc. O mare parte dintre cei 250.000 de euro sunt cica "imprumuturi" de pe la diverse offshore-uri. Daca te uiti in istoria acelor offshore-uri, vei vedea ca singura lor activitate economico-financiara, EVER, a fost aceea de-al credita pe Zamfir:))))) E clar, nu? Plus ca nu cred ca Zamfir a trecut in declaratia de avere banetul sifonat prin "filiera bulgara".

    Ce deobicei când instanțele dau dreptate clienților " procedează la o restricţionare a circulaţiei capitalurilor, ceea ce contravine legislaţiei comunitare europene, care trebuie aplicată cu prioritate faţă de dreptul intern".

    Pai domnilor bancheri dacă nu ați aflat în Franța pentru vânzarea de credite în CHF 

    Niște omologi de ai dumneavoastră sunt puși sub acuzare penala.  

    Poate ar trebui aplicate și pe la noi ceva masuri ca în Franța ca tot e inima Europei.

    Seminariile de la Sinaia s-au răsuflat iar acum judecătorii își fac treaba neinfluenrati de subalternii domnului Isarescu. 

    1. Corect, seminariile pe la Sinaia s-au rasuflat. Acum sunt la moda gratarele pe la Targu Mures si serile de schimb de experiente din Herastrau, de pe la casele speculantilor imobiliari. Ca sa nu mai punem la socoteala si sentintele "la bucata" de la Tribunalul Dolj :)))))

      Cate directive sunt pro condumator si nu se aplica ca nu e lege in tara sau OG?

      Multumim lobby bancar.

    Cu cat bancherii sunt mai jegosi, cu atat pierd mai mult. E de rasu'-plansu'.

    1. Comedie cu Steven.

      Ce n-ar da bancherii sa influențeze justiția.

      Oare au buget pentru asta ? 

      Daca GCCC-ul are buget sa influenteze justitia, clar au si bancherii !

      Pe vremea comisionului de risc se auzea de niște judecători cărora li s-ar fi eliminat din contracte ,așa la inițiativa băncii,comisionul de risc.

      Încercarea ăsta cum s-o numi? 

      Ce vremuri tulburi prin 2010-2011.

      Justiția a căpătat încrederea populației de atunci și pe buna dreptate. 

      Scoate la lumina modul de lucru al strainilor timp de 26 de ani in toate domeniile.

      Daca nu era Zamfir sa spuna uite ce fac straini si ce vor in vremuri mai tulburi nici nu sti ce pateai si cum te lovea bratul justitiei cu dreptatea in mana.

      Franta, Islanda sunt modele de urmat si la noi. Bancheri nu se pot ascunde acum nici in gaura de sarpe. 

      Articol frumos!

      Bravo ! 

      intrebarea este ce mileu crosetat iese?Si ce relevanta are mustaria lu domnu Groningen din Moment ce BCR, lider de piata in Romania este inmatriculata la Chisinau...

      Unde scrie ca numai Zamfir are dreptul sa trimita scrisori catre institutiile statului, sa moblizeze asa zise grupuri de consumatori si armate de postaci sa trimita mesaje lacrimogene sau sa ameninte, dupa caz si sa angajeze firme de call center care sa trimita automatizat mesaje celor din Parlament?

      Acesti oameni sunt cu piepturile dezgolite in fata gloantelor bancherilor.

      Mergi in justitie unul milionar in euro celalalt cersetor calcat pe trecere de pieton. E de vina pietonul ca s-a miscat prea repede sau a fugit sau nu s-a vazut semnul de trecere.

      Teo Peter e dovada. 

      Pana acum au mers pe natural, pe perdea, acum cred ca au bagat zahar in must de fierbe asa tare.

      Mustarie da semne ca nu se adapteaza la piata are produse contrafacute si scumpe pe deasupra. 

      Ferrari de China nici o data nu valoreaza cat unul original!

      -:))))])))))))))) 

      Boule, o dai acum in lacrimogene eroice? :))))) Banditii de care zici tu ca "vin cu piepturile dezgolite" sunt plini de bani si de case. Ii cotizeaza lui Zamfir ca sa dea legi pentru ei, iar Zamfir spala banii luati de la speculanti prin offshore-ul Maytal&Maytan Limited, daca tot vrei sa ai toate datele problemei. Hai ca te-ai facut de ras, cred ca nu-ti iei plata pe postarea asta, ca pentru penibilitate nu cred ca primit bonus.

      A aparut in Panama Papers?

      1% din imprutanti nu neg ca pot sa fie cu bani si ma bucur ca au ca trebuie sa aiba pentru avocati buni restul nu au bani cunosc personal cativa care abia o trag de la o luna la alta. 

    O, dar ce surpriza! Populistul deputat Zamfur ii zice directorului CPRB "domnul Steven van Groeningen" si nu van Groh ca in postarile de asmutire a analfabetilor?

    Ha, ha, te pomenesti ca de fapt Nicu Nichifor, Dan Dacul sau Dan Cristian e de fapt acelasi Zamcur cu teama de justitie si dreptate. Deci atata infantilism si cameleonism doar la un deputat PNL poti gasi. 

    Ca sa nu mai zic ca trebuie sa fi destul de prost ca sa crezi ca van Groh e austriac. Bine, sclavilor lui li se pare destept pe tru ca ei sunt la nivelul Steve si von in loc de van asa cum injuraturile pen 

    tru Iscalescu sunt cu si despre risc seismic sau sistematic. Secta de la Cizmarie :-)))) te puicesc musteatza!

    1. Daca se adevereste ce se aude prin piata, cum ca bancherii vor schimba in vara asta regulile pentru Prima Casa din cauza lui Zamfir si nu vor mai avea acces decat cei cu venituri de peste 6000 lei, nu ii fericesc pe baietii veseli din GCCC, chiar daca ei bat acum din pinteni. Ei uita ca in piata nu sunt numai speculanti de chirii ca Hadarean, Stanescu sau Stoleru, ci si vanzatori de locuinte, clienti care doresc o locuinta si oameni care nu vor sa li se injumatateasca preturile la locuinte. Iar astia din urma sunt mai multi decat primii si tare imi e ca daca se unesc astia prin toamna/iarna marele sef paros, pe la anul asta, o sa cerseasca prin fata Fortificatiilor:)))))

      Plus ca, Hada tata, eu nu m-as bucura ca-mi vin chiriasi pe care sa-i joci cum vrei tu ca nu mai au optiuni, unii dintre ei pot deveni curiosi daca ti-ai ignifugat cele TREI case cand vor afla ca din cauza unora ca tine au ramas ei in chirie... 

    " Daca Cpbr ...."

    Cpbr de ce ne lucrati pe la spate? Transparenta de ce nu doriti? 

    Bursa de ce nu ati pus scrisoarea in pdf? 

    Ceea ce a facut milionarul Steven e grav! Exista precedent de asa ceva in tarile dezvoltate? 

    Domnul zamfir a procedat corect. 

    Nu e intamplatoare scrieoarea daca Iccj trebuie sa se pronunte pe curs la data semnari. Iccj cred ca e obligata sa sanctioneze cu milioane de euro declaratia sefului Cpbr. 

    Horatius Dubrava cea mai buna declaratie din tot articolul. 

    Din Cpbr fac parte niste banci obosite, razcoapte si foarte arogante. 

    Raiffaisen unul si-a dat foc in incinta ei, si-a inchis punctul de lucru din Rusia decat sa isi plateasca mai slab pe Steven. 

    Bancpost banca greceasca si cu asta am spus tot. 

    Unicredit actiunile lor vorbesc de la sine sunt in cadere abrupta, Tiriac a parasit banca. 

    Bcr e campioana Npl in tara. 

    Ing cel mai mare ajutor de stat primit de o banca vreodata in criza sa nu falimenteze. 

    Ma bucur ca restul bancilor din Arb nu au semnat aceasta scrisoare in special Bt si Cec. Bt are foarte mare grija de imaginea ei in sens pozitiv pentru care o felicit. 

    Bursa luati un interviu domnului Steven pe aceasta problema. Puteti cere o parere si la toti sefi de banca din Cpbr, chiar si din Arb. 

    Bnr ce punct de vedere are? E a treia zi si nu s-au exprimat pe acest subiect.

    Articolul e frumos !

    Rămas în CSM după ce a fost demis prin voturile a peste 1200 de magistrați, Vasilică Danileț e specializat în bolșevism.

    Puțin lobby bancar nu strică, abia pare și el mai ancorat în realitate în ochii gibonuților. 

    1. Scoala de dezinformare si intoxicare Antena3 KGB. Oana Stanciu, tu esti sau l-ai scos la comentat pe deputatul PNL Daniel Stanciu?

      Aceeași CCR care a păcălit românii cu o erată ilegală publicată în M.O. a șmecherit și voturile magistraților.

      În cadrul procedurii, 1.126 de judecători au votat pentru revocarea lui Danileţ, iar 324 au votat împotrivă sau s-au abţinut,

      Infractorii mincinoși sunt mai tot timpul aceiași. Adevărul poate fi spus de către oricine altcineva. 

      Atata doar ca plecarea din CSM nu sexface prin vot al magistratilor, fie ei si un miliard de votanti pentru plecare. Si nici prin petitii online cum isi inchipuie cizmarii fonfaniti. Pur si simplu votul respectiv nu are valoare legala, dar cum sa pricepi asa ceva daca tu nu intelegi un contract.

      E ca si cum 3 miliarde de vrabii ar vota,demiterea lui Putin si a lui Obama. Ti se pare ca e obligatorie pentru ca exista 3 miliarde de voturi ? Ei, asa e si cu votul magistratilor dar antena3 kgb si Daniel Stancu nu v-au zis asta ca nu se potriveste cu interesele lor. 

      Da, cam așa.

      Poziția din CSM fost dobândită prin vot, nu prin numire directă de către Securitatea ceaușistă. 

      Orice persoană decentă, cu oarece veleități în domeniul dreptății și onoarei, n-ar fi contestat votul magistraților, ci și-ar fi depus demisia în secunda aflării rezultatelor. 

      Nu e cazul, nu-i bai, dar pe Vasilică Dănileț îl știe toată țara.

      Și-l va ține minte. :)) 

      Tu ce nu pricepi din fraza: nu are valoare juridica. votul. Dati test de analfabetism la recrutarea de catre deputatul PNL Daniel Stancu sau cum v-ati strans atatia saracuti cu duhul?

      Cred ca (...) dacă iti rupi degetele Dementule. Ce se va întâmpla daca nu o sa mai poti posta aici sub plăcutul tau anonimat? Iti imaginezi cat de greu iti va fi? Dar daca saitul acesta se modernizeaza si vei mai putea sa scri numai daca te loghezi? Spre deosebire de altii te vad de fapt amuzant. Si sunt dea dreptul fascinat de cat de punctual esti. Cum apare articolul cum esti primul scriitor. Te felicit. E clar ca ai ceva la caput ! Dar nu e de bine!

      Primele postari, una pro, una contra, sunt scrise la 00:23. La articolele de ieri si alaltaieri pe acelasi subiect primele comentarii sunt ale postacilor chf, cu injuraturile de rigoare, deci, prima minciuna!

      Ar fi ca lumea sa nu mai scrie nimeni nimic despre "amaratii" cu mai multe sau despre aia care plang ca "nu mai fac fata ratelor" dar se plimba prin Seattle, nu? :)))) Am mai spus, pacat ca site-ul asta nu permite publicarea de foto si print-screenuri. Dar poate se modernizeaza cum ziceai tu si o sa permita postarea de imagini ;)

      Stiiiiiu, la "caput" are toata lumea care nu e de acord cu voi. Eu, Stoica de la Adevarul care a scris despre veniturile doamnei Stancu-Zamfir, aia de la FLUX 24, aia de la Digi, cam oricine nu e de acord cu voi sau se prinde de schemele de furt din spatele grupului vostru are "ceva la caput" :)))))) E invechita baieti, invechita faza rau de tot!  

      Sunt foarte invechite, in fapt textile tale de postac neobosit. Iti dau astia din BNR, Redbull sau te tin cu posirca dinaia ieftina de la hypermarket? dar ar fi foarte interesant sa vedem un articol facut de tine sau alti acoliti ai BNR si intregii caracatite de banci, pe tema dezvaluirii schemelor de furt. Asta ar fi foarte interesant. Sa vedem cine fura in fapt, dar mai important, cat de mult? Deci am gasit un consens. Tot la fel de interesant ar fi atunci asa cum spune cineva mai jos, sa va si pregatiti de minunatul sejur, care va asteapta! Acum tu sa nu tesuperi, o sa primesti mai putin, pentru ca tu dar ai primit o mica parte din "marele jaf" [...]

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Deci vei fi gonflabila lor acolo !:)

      Acelasi lucru este valabil si pentru tine, postacule anonim. Niciun site nu este suficient de modern sau capabil incat sa reuseasca sa blocheze anonimitatea.

      Rugam webmasterul Bursa sa permita publicare de linkuri pentru ca postacii GCCC sa fie directionati usor catre paginile idolilor lor Mircea Badea, Mihai Gadea sau Oana Stancu-Zamfir.

      De aceea postezi tu doar aici :)

      Rugam rugam cu. Sa nu rugam. Doar asa vor putea dragii cititori sa vada mai usor si alte articole cu marsaviile bancherilor! :)

      Camatarilor

      7.14 si 7.15, vezi ca esti platit pe comentariu nu si pe spam.

      Vezi ca daca Zamfir isi mascheaza banii primiti de la Hadarean, Covaci, Bejan, Stanescu, Nedoini sau alti speculanti imobiliari sub forma unui "credit" obtinut de la un offshore numit Maytal & Mayan Limited, asta inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata, articolul 322 cod penal. Deci, s-ar putea sa plece domnia sa prin vreun sejur minunat :)))

      Oooo postacul stie legile penale........nu am ce spune. inseamna ca sti ce o sa te astepte da? Bravo!!!!! Ma bucur pentru tine. Si sti cum e vorba aia: LA multi ani cu executare! Sa-ti fie, si la mai mare!

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Ooo, postacul e analfabet, nu am ce spune. Bravo!!! Mi-e SCARBA de tine! Si stii cum e vorba aia: HAI SICTIR SPECULANT NENOROCIT!!!

    Interesante idei la domnu' Steve ăsta, sper să ia condeiul la modul cel mai serios, dar in bibliotecile din Jilava, Rahova sau Balta Albă, are speranța că îi vor prisosi personal calitățile de instructor. Iar pe Cizmărescu il vreau coautor, su decan la prelegeri, tot in ținută cu dungi verticale, evident.

    1. Daca Isarescu ajunge la Rahova o sa fie in companie selecta. Alaturi de dom' profesor Voiculescu, condamnat la 10 de parnaie, ala care o plateste cu 7000 euro pe luna pe sotia moralistului Zamfir! :))))

      Foarte bine, nu-i prost cine cere....

      Sistemul securist condamnă slugile ale căror fapte scapă în presă, cu pedepse ușoare, iar dușmanii sistemului securist sunt pedepsiți exemplar.

      Securiștii grei pot face orice, au imunitate. 

      Corect, cea ma imare imunitate o au ei, cei din BNR care desigur sunt sat in stat!!!!!!

      Stat in stat !!! Nu "sat" in stat, ma derbedeu' dracului! Vai de capul si de viata voastra de boschetari analfabeti!

    cât de curând vremea în care toți ticăloșii ăștia de cămătari

    1. Click pe "trimite raspuns" dai dupa ce scrii ce ai de scris tantalache :)))))))))))))))))) Butonul ala albastru nu e acolo ca sa te joci tu cu el. "A-i" inteles? :)))))))

      Hahaha

    Cât de curând vine vremea, când la acești ticăloși cămătari și javrele care-i protejează le vine sfârșitul. Da, ce să facă postacul cămătarilor de unde m-ai primeste el salam?))))))Da lasă postacule că i-ți dăm noi.

    1. Curand o sa vina vremea cand o sa iti dai seama ca esti analfabet. :))))) Bai, tie chiar iti place sa te faci de ras in mod repetat, esti masochist cumva? :))))) In ultimele 2 propozitii 3 greseli pentru care ramai corigent la gramatica in clasa a-V-a :)))))))))))))).

      Iliuta nu mai zici nimic tati? Te-ai suparat? Hai fratioare ca n-am mai ras de multa vreme, nu mai vrei sa ne impartasesti din intelepciunea ta? :))))))

      Primul spune : E un lucru intelept da faci acest lucru. Al doilea zice: Ba e o imbecilitate. Cine e cel care spune adevarul?

      Bancile ce o sa manance seminte?

      CorIgent, nu corEgent, analfabet (...) ! Ba, cum dracu' de supravietuiti voi in lume asa prosti? Daca ar fi dupa mine v-as inchide dracu' intr-un catun numai al vostru, plin de (...) ca si voi, sa va spargeti capetele intre voi acolo si sa nu mai infestati societatea cu mizeria voastra subumana.

      In esenta...ala care stie sa-l scrie corect ;)

    Greseala: "vor judeca in ..." (ultimul rand)

    Articolul a fost share-uit. 

    1. Fireste ca esti de acord cu aia care iti platesc salariul de postac!

      Ghertoiul bancherilor se dezlantuie pe acest sait zilnic, isi vomita veninul ieftin injectat de parintii lui (BNR-istii) ce ii mai arunca cate o gogoasa cu putin zahar sa se simta iubit Si se simte iubit si se multumeste in numele marelui fuhrer. Exista si astfel de oameni care stiu sa fie vasali sistemului bancar care nenoroceste familii si distruge integritatea celor pa care I-au ademenit. Astfel e bine sa constientizeze fiecare ce implica semnarea unui contract cu banca!

      Pocaitule iar esti obraznic?

      Despre cine vorbiti? Omul platit de beneristi? Asta nu este Roman. E un gunoi aservit! Nu il mai bagati in seama!

      Asta nu e Roman, dar cine o fi? Stolojan? Dar despre gunoaiele platite din specula imobiliara nu ai nimic de zis? Sau sunt colegii si sefii tai?

      e oanta

      Sau poate Teodorescu, ca prea stie multe :D

      Deloc

    Bun și documentat articol. Bravo!

    Timpul va proba calitatea persoanelor evocate. Iar subiectul creditelor în valut se apropie de punctul culminant... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb