Ediţia a VI-a a burselor JTI pentru jurnalişti

Ana Bâtcă
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 27 mai 2005

Trei ziarişti din ţara noastră vor petrece opt săptămîni de training la instituţii de presă prestigioase din Statele Unite ale Americii, prin intermediul burselor JTI pentru jurnalişti. Fundaţia Freedom House, sub auspiciile Global Compact Romania, anunţă desfăşurarea ediţiei a şasea a acestui program de pregătire profesională avansată, finanţat de compania de tutun JT International.

Cristina Guseth, directorul Freedom House România, a declarat, ieri, în cadrul lansării burselor, că "investiţia în oameni îţi aduce nu numai o rapidă revenire financiară, ci şi recunoaştere şi credibilitate". Domnia sa a mai afirmat că, pe lîngă cele două sau trei stagii individuale de pregătire, programul cuprinde o săptămînă de familiarizare cu sistemul politic administrativ american, în cadrul căruia ziariştii români se vor întîlni cu reprezentanţi ai organizaţiilor guvernamentale, neguvernamentale şi media din SUA.

Pentru obţinerea acestor burse pot concura jurnaliştii specializaţi în domeniile economic, politic şi social care au o experienţă profesională de cel puţin trei ani şi nu depăşesc vîrsta de 35 de ani. Cîştigătorii vor fi desemnaţi în urma unui interviu, după ce, în prealabil, vor trece de etapa preselecţiei, pentru care vor fi depuse dosare conţinînd CV-ul, trei materiale de presă relevante, trei scrisori de recomandare, formularul de înscriere, precum şi o fotografie tip paşaport. Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 30 iulie 2005, urmînd ca numele cîştigătorilor să fie anunţate pînă la începutul lunii septembrie.

Încă din anul 1989, Fundaţia Freedom House derulează programe de burse pentru jurnalişti, de care au beneficiat peste 100 de reprezentanţi ai mass-media, care sunt, în prezent, lideri de opinie şi jurnalişti consacraţi din presa scrisă, radio şi televiziune. Începînd cu anul 2000, sprijinul financiar pentru desfăşurarea programului este oferit de JT International, prima companie privată din România care a semnat un parteneriat de colaborare în domeniul programelor sociale cu autorităţile locale - Primăria Sectorului 2 al Capitalei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb