Celebrul Dracula, care a făcut pentru turismul autohton mai mult decât toţi miniştrii turismului, are şi un festival de film, care a ajuns la o cifră rotundă în ceea ce priveşte numărul ediţiilor. O serie de evenimente speciale vor avea loc cu prilejul ediţiei aniversare, cea de-a zecea, a Dracula Film Festival Braşov, ce se desfăşoară în perioada 12-16 noiembrie, printre acestea numărându-se cine-concertul Nosferatu, vernisajul expoziţiei Postmodern Gothic Art şi o lansare de carte - Zombies în secolul XXI. Astfel, într-un eveniment artistic special, 6 muzicieni spanioli, 15 instrumente şi un sistem de sunet quadrafonic vor nuanţa live, printr-o inedită dimensiune audio adăugată, percepţia spectatorilor asupra capodoperei din 1922 a lui F.W. Murnau, Nosferatu, în cadrul ediţiei aniversare. De asemenea, expoziţia Postmodern Gothic Art a reputatului artistului italian Giorgio Finamore, care explorează vizual complicata relaţie om-maşină din perspectiva controversatelor noastre interacţiuni cu multiversul digital şi a unor posibile viitoruri sumbre, va putea fi vizionată, la Kron Art, până la sfârşitul lunii, iar publicul va avea inclusiv posibilitatea de a-şi cumpăra exponatele favorite. Tot în cadrul Festivalului va fi lansată cartea "Zombies în secolul XXI", (editura Eikon), în care pe parcursul a aproximativ 900 de pagini, a câtorva zeci de interviuri şi sute de analize de filme, Ioan Big, Director al Festivalului Internaţional de Film Fantastic Dracula, explorează modul în care cumulul de frici moderne îşi găsesc reflectarea în diversele forme de expresie ale Pop culture prin intermediul acestor creature. Nu în ultimul rând, organizatorii Festivalului au pregătit o "seară românească", în 14 noiembrie, când vor fi proiectate în premieră la Braşov peliculele "Capra cu trei iezi", a lui Victor Canache, şi "Katharina", a cineastului bistriţean Florian Zapra. Potrivit organizatorilor:
"La ceas aniversar, în această a 10-a ediţie a Dracula Film Festival, titlul de Conte Dracula va fi oferit, în premieră, unei personalităţi din industria cinematografică românească, Vlad Păunescu, unul dintre cei mai respectaţi cineaşti şi producători din întreaga Europă, fondator cu 30 de ani în urmă al studioului Castel Film şi responsabil până în clipa de faţă de materializarea a peste 350 de filme artistice, printre care numeroase producţii din spectrul cinefanteziei, indiferent că ne gândim la SF, Horror, Thriller, Actioner sau Fantasy. În calitate de director general al studioului şi de producător, Vlad Păunescu s-a ocupat de toate aspectele de planificare, pregătire şi derulare a producţiei pentru sute de filme de gen, coproducţii internaţionale, dintre care e suficient să amintim SF-ul Oblivion, premiat cu medalia de aur la WorldFest Houston în 1994, Beowulf, fantasy-ul cu Christopher Lambert şi Rhona Mitra, Dark Prince: The True Story of Dracula (2000) sau Dying of the Light (2014), thriller-ul cu Nicolas Cage şi Anton Yelchin".
Dracula Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin cofinanţat de Primăria Municipiului Braşov şi Centrul Naţional al Cinematografiei.