Educaţia iese, din nou, în stradă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 mai 2022

Nemulţumirile celor care activează în domeniul educaţiei sunt tot mai mari. Pe acest fond s-a ajuns, din nou, la proteste. Trei sindicate din sistemul de educaţie, care reprezintă aproximativ 300.000 de salariaţi, anunţă că vor organiza azi, începând cu ora 11.00, un pichet în Piaţa Victoriei, pentru a "atrage atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar şi superior" şi a situaţiei privind lipsa acută de personal nedidactic. La acţiunea la care şi-au anunţat participarea 500 de persoane vor participa şi angajaţi din palatele şi cluburile sportive şcolare, care vor protesta faţă de intenţia Ministerului Educaţiei de a transfera aceste instituţii, inclusiv resursa umană, în administrarea autorităţilor locale. Potrivit Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" şi Federaţiei Naţionale Sindicală "Alma Mater", angajaţi din sistemul de educaţie ies în stradă pentru a aminti Guvernului şi partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze încă de acum doi ani de prevederile legii salarizării unitare în sistemul bugetar: "Acţiunea urmăreşte să atragă atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar şi superior. (...) Reamintim reprezentanţilor Guvernului României şi partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020. În plus, personalul din învăţământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 şi H.G. nr. 569/2017".

Sindicaliştii din învăţământ atrag totodată atenţia asupra faptului că multe şcoli se confruntă "cu o lipsă acută de personal nedidactic", subliniind că această categorie de personal nu beneficiază de sporurile pentru condiţiile de muncă, iar orele lucrate peste program, din cauza lipsei de personal, nu sunt plătite suplimentar, în timp ce acordarea timpului liber corespunzător este imposibilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vrăjeală. Dacă liderii de sindicat ar urma interesele educației ar declanșa grevă generală și ar pune condiții nenegociabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb