ZIARUL BURSA

25 mai 2022
Ediţia din 18.09.2024
Marinică Mîrzu şi Stefan Stuck

PREVĂZUTE ÎN PARTEA A DOUA A CONTRACTULUI DINTRE GDLES ŞI AUTORITĂŢI General Dynamics a început producţia transportoarelor Piranha V pentru statul român

A consemnat George MarinescuCompanii / 25 mai 2022

(Interviu cu Marinică Mîrzu, general manager GDELS România şi Stefan Stuck, director pentru afaceri şi servicii internaţionale pe Sud-Estul Europei, în cadrul GDELS) 

Reporter: Cum se derulează joint- venture-ul semnat de General Dynamics cu Uzina Mecanică Bucureşti pentru etapa a doua a contractului privind cele 227 de transportoare blindate Piranha V destinate Forţelor Terestre Române?

Ursula von der Leyen. Sursa foto: facebook / European Commission

URSULA VON DER LEYEN, PREŞEDINTELE COMISIEI EUROPENE: "Cooperarea globală este antidotul împotriva şantajului Rusiei"

V.R.Internaţional / 25 mai 2022

Von der Leyen: "Rusia îşi va găsi calea de întoarcere către Europa datorită poporului" 

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a denunţat ieri, în cea de-a doua zi a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, agresiunea rusă din Ucraina şi utilizarea de către Moscova a "foamei" pentru "a deţine controlul", anunţă WEF. Domnia sa a subliniat: "Cooperarea globală este antidotul împotriva şantajului Rusiei".

Promisiunea recunoscută e pe jumătate iertată

Cornel CodiţăEditorial / 25 mai 2022

Cornel Codiţă

...Sau cam aşa ceva? Acum, ce mai...am făcut-o....am făcut-o. Promisiunea, vreau să zic. Degeaba o mai dau la întors, trebuie să mă ţin de ea. Oamenii vor soluţii, peste probleme dau şi singuri. Ca dovadă, MAKE!

Sistemul bancar ucrainean a pierdut 253 de milioane de dolari

DIN CAUZA RĂZBOIULUI, ÎN PRIMELE PATRU LUNI DIN 2022 Sistemul bancar ucrainean a pierdut 253 de milioane de dolari

V.R.Bănci-Asigurări / 25 mai 2022

Sistemul bancar din Ucraina a raportat, pentru perioada ianuarie - aprilie 2022, pierderi nete de 7,4 miliarde de grivne (253 de milioane de dolari), în creştere faţă de cele de 0,16 miliarde grivne din primele trei luni din acest an, în contextul invadării ţării de către Rusia, arată datele publicate ieri de banca centrală, transmite Reuters.

"Asigurăm, practic, prin hotărârile de guvern de astăzi şi cele care vor urma miercuri, transmiterea primei cereri de finanţare în cadrul PNRR. Este vorba de suma de 3 miliarde de euro care, alături de suma deja asigurată de 3,7 miliarde euro prin prefinanţare, care ne creează premisele ca, până la finele anului, să putem să beneficiem de suma totală de zece miliarde de euro asiguraţi prin PNRR", a declarat premierul Nicolae Ciucă, la începerea şedinţei de guvern.

PESTE TREI MILIARDE EURO ZAC ÎN CONTURILE BNR Lipsa sistemelor de management şi control a blocat accesarea prefinanţării din PNRR

George MarinescuPolitică / 25 mai 2022

Autorităţile de la Bucureşti implicate în gestionarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se pregătesc ca, la finalul lunii mai, să depună prima cerere de finanţare la Comisia Europeană. În prealabil, a fost însă nevoie ca ieri Guvernul să aprobe o hotărâre prin care a modificat organigrama Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, unde vor fi angajate încă 536 de persoane, pentru a operaţionaliza sistemele de management şi control a proiectelor finanţate din PNRR.

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turis­mului

DANIEL CADARIU: "Necesarul de finanţare pentru Start-Up Nation 2022 este 2,2 miliarde lei"

GEORGE MARINESCUPolitică / 25 mai 2022

Prin program ar urma să fie înfiinţate 11.000 de firme, din care 1000 de către cetăţenii români din Diaspora Produsele realizate de noul business trebuie să fie inovative şi să aibă în acest sens un brevet de înregistrare 

Ediţia a treia a programului Start-Up Nation ar urma să fie lansată în cursul lunii iunie, dacă Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va fi gata cu platforma unde vor fi depuse aplicaţiile, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turis­mului, ieri, în cadrul dezbaterii "vorbIMM despre Start-up Nation 2022", organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 25 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 25 mai 2022

Macroeconomie / 25 mai 2022

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în luna mai 2022, pe fondul temperării din servicii şi industrie.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo