Industria chimică din India se adaptează noilor provocări globale

Ziarul BURSA #Companii / 25 mai 2022

Industria chimică din India se adaptează noilor provocări globale

Industria chimică este una dintre cele mai importante contributoare la creşterea şi dezvoltarea oricărei economii. Atât de mult, încât dezvoltarea industrială a oricărei ţări se măsoară pe baza consumului de acid sulfuric, deoarece industria chimică acţionează ca şi coloană vertebrală în procesul de dezvoltare a naţiunii. Cererea de produse chimice de bază şi produse aferente acestora (petrochimice, îngrăşăminte, vopsele, lacuri, sticlă, parfumuri, articole de toaletă, produse farmaceutice etc.) constituie nu numai o parte semnificativă a economiei indiene, ci indică şi ritmul de creştere al economiei. Chimicalele reprezintă o parte crucială a vieţii noastre cotidiene actuale. Aproape tot ceea ce folosim astăzi are o anumită contribuţie de substanţe chimice. Produsele chimice sunt, de asemenea, folosite în producţia anumitor produse electronice.

"Vom aduce doar acele politici care sunt cerute de către industrie. Politicile care pot sprijini industriile chimice şi petrochimice. Vrem să aducem reforme care să sprijine industria autohtonă, să atragă investitori şi să promoveze ,,Fabricat în India" ", spune domnul Mansukh Mandaviya, Ministrul pentru produse Chimice şi Îngrăşăminte.

Primul efort de a produce produse chimice în mod ingenios în India a fost întreprins de Acharya Prafulla Chandra Ray în 1901, odată cu înfiinţarea Bengal Chemicals and Pharmaceuticals Works Ltd (acum Bengal Chemicals and Pharmaceuticals Ltd [BCPL]) în Kolkata. A fost prima companie care a fabricat produse chimice, medicamente, produse farmaceutice şi produse pentru casă de calitate în India. Astăzi, contribuţia sectorului chimic este de 7% din PIB-ul Indiei şi are peste 2 milioane de angajaţi. De fapt, creşterea industriei chimice din India este de aşteptat să se dubleze pentru a ajunge la 304 miliarde USD până în 2025, cu o rată anuală de creştere de 15-20 de procente. O investiţie de aproximativ 105 miliarde USD se aşteaptă în sector până în 2025. În iulie 2021, volumele de producţie de substanţe chimice cheie s-au situat la 909.310 de megatone, iar cele petrochimice la 1.867.351 de megatone. Se preconizează că sectorul de produse chimice de specialitate va atinge 40 de miliarde USD până în 2025. Cota Indiei pe piaţa globală a produselor chimice de specialitate a crescut la 4% de la 3% între anii fiscali 2015 şi 2021.

Acoperind peste 80.000 de produse comerciale, industria chimică din India este extrem de diversificată şi poate fi clasificată pe scară largă în produse chimice în vrac, produse chimice de specialitate, produse agrochimice, pertochimice, polimeri şi îngrăşăminte. India este al şaselea cel mai mare producător de produse chimice din lume şi al treilea în Asia. India ocupă locul 14 la exportul de produse chimice. Astăzi, India este lider în producţia de coloranţi şi contribuie cu 16%-18% la exporturile mondiale de coloranţi. Colorantul indian este exportat în peste 90 de ţări. India este al patrulea cel mai mare producător de produse agrochimice din lume şi produce peste 50% pesticide de calitate tehnică. Aproape 50% din produsele agrochimice sunt exportate din India către lume. India este cel mai mare producător şi exportator de ulei de ricin din lume şi este responsabilă pentru aproape 85-90 % din totalul exporturilor globale din acest segment.

Industria chimică din India se adaptează noilor provocări globale

Cererea de substanţe chimice organice şi anorganice este în creştere. Industria chimică indiană este sursa de materii prime pentru multe industrii ale utilizatorilor finali, cum ar fi prelucrarea alimentelor, îngrijirea personală şi îngrijirea la domiciliu; stimulează dezvoltarea diferitelor segmente de pe piaţa de produse chimice de specialitate din India.

Companiile de produse chimice de specialitate din India îşi extind capacităţile pentru a satisface cererea în creştere de pe partea internă şi din afara ţării. Încă o dată, pentru a oferi lumii un lanţ de aprovizionare sigur şi de încredere, sectorul chimic din India are oportunitatea de a creşte semnificativ. Produsele chimice de specialitate reprezintă 22% din piaţa totală a produselor chimice şi petrochimice din India.

Industria chimică din India se adaptează noilor provocări globale

India este unul dintre cei mai mari consumatori de petrochimice la nivel global. Cererea de produse petrochimice din India depăşeşte oferta datorită creşterii economice consistente. Produsele petrochimice sunt una dintre industriile cu cea mai rapidă creştere din economia indiană, deoarece susţine alte industrii în creştere, cum ar fi construcţiile, produsele farmaceutice.

Creşterea exporturilor de produse chimice şi creşterea industriei chimice din India a fost realizată datorită reformelor politicilor, precum a fost un stimulent legat de producţie in valoare de 26 de miliarde USD, pentru a sprijini diverse sectoare ale economiei şi a face din India un centru de producţie, făcând industria competitivă; utilizarea tehnologiilor ecologice cu zero poluare, reducerea la minimum a utilizării de substanţe chimice periculoase, stimulente pentru industrie în zone speciale economice, infrastructură industrială, standarde BIS(Biroul Indian de Standarde) pentru produse chimice şi petrochimice importate şi produse local, forţă de muncă calificată, scheme de cercetare şi dezvoltare şi promovare a exporturilor şi a autorităţii federale a taxelor. Guvernul a permis acordarea de licenţe industriale şi investiţii directe străine de 100% în sectorul chimic, pe cale automată, cu excepţia câtorva substanţe chimice periculoase. Intrările totale de investiţii străine directe în sectorul chimic (altele decât îngrăşămintele) au atins 19,09 miliarde USD între aprilie 2000 şi decembrie 2021.

India a stabilit patru regiuni de investiţii petroliere, chimice şi petrochimice ca regiuni de investiţii pentru petrol, produse chimice şi petrochimice, împreună cu serviciile asociate. Parcurile de plastic au fost şi ele înfiinţate pentru a facilita dezvoltarea tehnologiei şi ecosistemul propice pentru producerea de produse din plastic specializate.

Ministrul Comerţului şi Industriei, Piyush Goyal, într-un tweet recent, a numit "Legătura Indiei cu lumea" , referindu-se la substanţele chimice organice şi anorganice din India pentru a sublinia creşterea exporturilor cu 106%. Şi în ton cu prim-ministrul Narendra Modi care promovează o auto-sustenabilă Indie.

Exporturile de produse chimice indiene au înregistrat o creştere de 106% în 2021-22 faţă de 2013-14. Exporturile Indiei de produse chimice pentru 2021-22 au atins un record de 29,29 miliarde USD, în timp ce în 2013-2014 exporturile Indiei de produse chimice au fost de 14,21 miliarde USD. Creşterea exporturilor de produse chimice a fost realizată în urma unei creşteri a transporturilor de produse chimice organice, anorganice, agrochimice, coloranţi şi intermediari coloranţi, produse chimice de specialitate. Astăzi, industria chimică indiană a devenit un jucător global şi câştigă în schimburile externe prin abordarea "Fabricat în India". India exportă în peste 175 de ţări, iar destinaţiile de top sunt SUA, China şi noi pieţe au fost adăugate ca Turcia, Rusia şi ţările din Asia de Nord-Est (China, Hongkong, Japonia, Republica Coreea, Taiwan, Macao, Mongolia).

Exportul record este rezultatul eforturilor durabile din partea Departamentului de Comerţ, Industriei Indiane, Camerelor de Comerţ, exportatorilor indieni. De asemenea, diferite iniţiative luate de CHEMIXCIL şi misiunile indiene din străinătate.

Industria chimică din India se adaptează noilor provocări globale

Exportul indian de produse chimice organice şi anorganice în România este de aproximativ 20 de milioane USD în perioada exerciţiului financiar 2020-2021, iar pentru anul fiscal curent va fi de aproximativ 18 milioane USD. Există spaţiu pentru cooperare în acest sector, în special în produsele chimice şi îngrăşăminte legate de agricultură, petrochimie şi produse chimice industriale.

Ambasada Indiei în România prin Departartamentul Comercial oferă, sprijină dezvoltarea relaţiilor comerciale si ajută la identificarea de noi parteneri comerciali, producători de produse agricole, oferă consultanţă în stabilirea de parteneriate între companiile din India şi companiile din Romania.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb