Inaugurat oficial ieri, Orange Digital Center România oferă programe gratuite de educaţie digitală pentru aproximativ 2.000 de beneficiari. Fundaţia Orange a inaugurat un hub amplu de educaţie digitală destinat adolescenţilor pasionaţi de tehnologie, tinerilor aflaţi la început de drum profesional sau adulţilor care îşi doresc o reconversie profesională cu ajutorul abilităţilor digitale. Având o finanţare de peste 800.000 de euro din partea Grupului Orange, centrul face parte dintr-o reţea de centre digitale care se implică în reducerea decalajului digital în Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Acest hub se adaugă portofoliului de centre existente, care au fost deschise în alte ţări, printre care Belgia, Polonia, Spania, Moldova şi Franţa, precum şi în Africa şi Orientul Mijlociu. Cu un total de 21 de centre, acesta este un pas înainte în direcţia atingerii obiectivului Grupului de a ajunge la 25 de centre până în 2025. Obiectivul principal este să se reducă decalajul digital prin iniţiative în 3 paşi: 1. Dezvoltarea reţelei proprii, creşterea acoperirii şi oferirea de acces la internet pentru cât mai multe persoane; 2. Facilitarea accesului la telefoane şi dispozitive la preţuri avantajoase, accesibile tuturor categoriilor sociale; 3. Dezvoltarea programelor de incluziune digitală, precum reţeaua Orange Digital Centers.
Elizabeth Tchoungui, Vicepreşedinte Executiv CSR Orange Group a declarat cu ocazia inaugurării hub-ului: "Conectivitatea este parte integrantă din viaţa noastră de zi cu zi, iar incluziunea digitală se află în centrul strategiei < < Lead the Future > >. În calitate de operator responsabil, angajamentul nostru este de a reduce decalajul digital şi de a oferi mijloacele de care au nevoie pentru a acţiona şi pentru a realiza mai mult tuturor celor care au dorinţa sau motivaţia necesare. Pentru aceasta, construim o reţea solidă, prioritatea noastră în Europa, dar la fel de important oferim acces facil şi instruire digitală pentru cât mai multe persoane, indiferent de vârstă, statut social sau nivel de educaţie". Liudmila Climoc, CEO Orange România, a afirmat la rândul său: "În cei 26 de ani de prezenţă pe piaţa din România, Orange a investit constant în dezvoltarea reţelelor, pentru a creşte acoperirea şi pentru a oferi acces la internet unui număr cât mai mare de persoane. Reţeaua Orange conectează în prezent 1 din 2 români, în timp ce sute de localităţi sunt acoperite anual cu fibră. Accesul la internet este doar un pas pentru reducerea decalajului digital. Centrul nostru este locul unde persoanele care doresc o schimbare în bine #PentruMâine pot învaţă gratuit cum să folosească resursele digitale şi accesul la internet". Hub-ul este gândit ca un "Atelier de şanse" pentru viitor, un spaţiu educaţional dotat cu echipamente tehnologice moderne, care să faciliteze procesul de învăţare pe tot parcursul vieţii. Sub umbrela hub-ului se află: Şcoala de Coding - ce reuneşte programele de dezvoltare a competenţelor digitale, dar şi programe cu tradiţie, precum Solidarity FabLab şi competiţia de educaţie digitală SuperCoders. Curricula cuprinde, în prezent, 28 de cursuri gratuite, de scurtă şi lungă durată: Google workspace, Graphic & video design, Programare frontend development, Data analytics & Business intelligence, Robotic process automation, Bazele eCommerce, dar şi Prelucrarea lemnului, Confecţii metalice, Operare laser, Design botanic sau Descoperire vocaţională.
În acelaşi timp, pentru a continua demersurile de incluziune socială a persoanelor cu deficienţe senzoriale, în cadrul centrului vor fi susţinute, cu tehnologie specială, două cursuri dedicate persoanelor cu deficienţe de vedere, dezvoltate cu ajutorul partenerilor AMAIS şi Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană. Cu o capacitate de aproximativ 2.000 de beneficiari anual, programele de formare sunt deschise publicului larg, însă vor avea prioritate persoanele aflate în situaţii dificile.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2023, 00:14)
Foarte frumos ca gest, foarte bine ca necesitate, DAR deja se exagereaza. ORI - DIGITALIZAREA trebuie sa fie un ajutor, nu o dictatura, IA un prieten, nu un stapan/un pericol!