ZIARUL BURSA

28 iunie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Desen de MAKE

Instanţa pune cruce reformei lui Marcu: despăgubiri de milioane de lei pentru persoanele concediate de şeful ASF

George MarinescuPiaţa de Capital / 28 iunie 2023

Reformarea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) prin transformarea instituţiei într-una suplă, eficientă, aşa cum anunţa în anul 2020 preşedintele Nicu Marcu, pare să intre într-o fundătură. Sau mai bine zis s-a lovit de zidul legii invocat de Curtea de Apel Bucureşti care a decis definitiv ca o parte dintre cei concediaţi de actualul şef al ASF să fie reangajaţi în funcţiile deţinute în cadrul instituţiei şi să primească despăgubiri de milioane lei constând în plata salariilor actualizate cu rata inflaţiei, de la data demiterii lor până la data reangajării.

Investitorii individuali au subscris aproape integral tranşa lor din oferta Hidroelectrica

Investitorii individuali au subscris aproape integral tranşa lor din oferta Hidroelectrica

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 28 iunie 2023

Mâine este ultima zi în care se poate beneficia de discount-ul de 3% din preţ  

În cazul foarte probabil al suprasubscrierii, există posibilitatea măririi tranşei de retail până la 20% din întreaga ofertă

Micii investitori au subscris aproape integral tranşa care le este destinată din oferta Hidroelectrica, conform datelor unei case de brokeraj.

"România are nevoie de o politică de dezvoltare a industriei care să impună şi să valorifice offset-ul ca bază a transferului de tehnologie în ambele sensuri"

"România are nevoie de o politică de dezvoltare a industriei care să impună şi să valorifice offset-ul ca bază a transferului de tehnologie în ambele sensuri"

Macroeconomie / 28 iunie 2023

Interviu cu Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), membru al Consiliului de Administraţie al Grupului UZINSIDER 

Reporter: În ultima perioadă se discută tot mai des în spaţiul public despre necesitatea unui program dedicat producţiei autohtone de tehnică militară. Are nevoie România de un astfel de program?

Doru Bulată

"Decât în instanţă să ne confruntăm, mai bine la CSALB să ne împăcăm!"

Bănci-Asigurări / 28 iunie 2023

(Doru Bulată, consilierul Preşedintelui Exim Banca Românească, într-un interviu realizat de Irina Chiţu, analist financiar şi manager Finzoom.ro) 

"Un client educat este căutat de toate băncile, pentru că ştie şi înţelege produsele şi serviciile bancare, le foloseşte şi, în acelaşi timp, le recomandă şi altora"

"Nivelul ratelor lunare să nu depăşească 20-25% din venituri; Primele, bonusurile sau dividendele, care sunt temporare, trebuie excluse din calcul"

"Când vedem o restanţă la un client, luăm în calcul amânarea ratelor, refinanţarea sau chiar suspendarea dobânzii"

Încurajăm România să-şi accelereze activitatea în următoarele şase luni asupra celor două etape legate de investiţiile în energie care nu sunt încă îndeplinite. (...) Comisia vă este alături", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, potrivit comunicatului de presă al instituţiei de la Bruxelles. (Sursa foto: European Commission)

CE suspendă aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR

I.GHE.Macroeconomie / 28 iunie 2023

Lipsa contractelor pentru construirea unei capacităţi de electrolizoare noi de cel puţin 100 megawaţi şi neîncheierea unor contracte pentru proiecte de cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz şi încălzire centralizată, a dus la activarea, de către Comisia Europeană, a procedurii de suspendare a plăţii cererii nr. 2 de plată din PNRR către autorităţile centrale de la Bucureşti.

BRI: "Băncile vor suferi pierderi asemănătoare cu cele din 2008, dacă inflaţia nu este controlată"

BRI: "Băncile vor suferi pierderi asemănătoare cu cele din 2008, dacă inflaţia nu este controlată"

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 28 iunie 2023

Experţii avertizează că falimentele bancare apărute în contextul inflaţiei ridicate au crescut riscul de recesiune, conform Business Insider  

Criza bancară de la începutul acestui an nu s-a încheiat şi este posibil ca băncile să sufere pierderi asemănătoare cu cele din 2008, dacă Rezerva Federală nu va controla inflaţia, potrivit Băncii Reglementelor Internaţionale (BRI), scrie Business Insider.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 28 iunie 2023

MACRO NEWSLETTER 28 iunie 2023

Macroeconomie / 28 iunie 2023

Creditul acordat rezidenţilor din Polonia şi-a temperat scăderea anuală în luna mai 2023, până la 0,8%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un declin de 0,4% în luna anterioară.

Creşteri pe linie pentru indici

BVB Creşteri pe linie pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 28 iunie 2023

Tranzacţii de 47 milioane lei, sub media zilnică a anului 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi cu aprecieri uşoare în pieţele europene până la ora 18:30.

Euro, impulsionat de decidenţii BCE

Euro, impulsionat de decidenţii BCE

V.R.Internaţional / 28 iunie 2023

Moneda unică europeană (euro) a crescut ieri, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, investitorii fiind atenţi la discursurile decidenţilor Băncii Centrale Europene în cadrul forumului anual al BCE de la Sintra, Portugalia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo