EDUCAŢIE Schimbare de planuri, Bacalaureatul începe în februarie

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Cultură / 11 septembrie 2017

Schimbare de planuri, Bacalaureatul începe în februarie

Examenul de Bacalaureat va debuta începând cu anul viitor în luna februarie. Elevii din anii terminali îşi pot schimba, în mod oficial, planurile pentru anul şcolar viitor, în condiţiile în care evaluarea competenţelor se va desfăşura începând cu 12 februarie. În educaţie cuvântul de ordine rămâne schimbare. Foarte greu se poate face un plan pe termen lung în aceste condiţii, în care fiecare ministru al Educaţiei ţine neapărat să îşi pună amprenta pe procesul de învăţământ. Cum înscrierea candidaţilor pentru bacalaureat se va efectua începând cu sfârşitul lunii ianuarie, este posibil ca numărul celor care se înscriu la prima sesiune să crească faţă de ultimii ani, deoarece corigenţele nu vor mai fi un impediment, dar, pe de altă parte, se poate ca procentul promovabilităţii să scadă şi să crească cel al absenţilor la probele scrise. O altă problemă este legată de condiţiile meteo, în ultimul deceniu în fiecare an, în diverse zone ale ţării, şcolile au fost închise în luna februarie din cauza viscolelor.

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, informează Ministerul Educaţiei. Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie). În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Urmează o pauză de patru luni, după care prima probă scrisă - Limba şi literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba şi literatura maternă - Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - se va desfăşura joi, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie - 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 25 mai. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va desfăşura în linii mari la fel ca anul acesta.

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat şi calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a: prima probă scrisă (limba şi literatura română) va avea loc în data de 11 iunie 2018, a doua probă scrisă (matematică) se va desfăşura în data de 13 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă) va fi organizată în 14 iunie. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb