Efectele pachetului legislativ privind simplificarea procedurilor de obţinere a cetăţeniei şi dreptului de şedere în Federaţia Rusă (2023-2024)

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august

Efectele pachetului legislativ privind simplificarea procedurilor de obţinere a cetăţeniei şi dreptului de şedere în Federaţia Rusă (2023-2024)

English Version

- Legea din 28 aprilie 2023 ce reduce condiţiile de obţinere a cetăţeniei ruse: (Legea Federală nr. 127-FZ din 28 aprilie 2023 privind modificările aduse Legii federale "Despre cetăţenia Federaţiei Ruse");

- Decretul din mai 2023 pentru obţinerea în mod simplificat a cetăţeniei ruse de către mercenarii care luptă în forţele armate ruse: (Decretul Preşedintelui Federaţiei Ruse nr. 355 din 15 mai 2023 privind simplificarea procedurii de obţinere a cetăţeniei ruse pentru cetăţenii străini care au încheiat un contract cu forţele armate ale Federaţiei Ruse);

- Decretul din 18 decembrie 2023 prin care se simplifică dobândirea cetăţeniei ruse pentru cetăţenii din Belarus, Moldova şi Kazahstan (Decretul Preşedintelui Federaţiei Ruse nr. 789 din 18 decembrie 2023 privind simplificarea procedurii de obţinere a cetăţeniei ruse pentru cetăţenii din Belarus, Moldova şi Kazahstan);

- Decretul din 19 august 2024 privind acordarea dreptului de şedere în Rusia pentru cetăţenii altor state, care împărtăşesc valorile ruse şi din această cauză sunt în contradicţie cu politica statelor respective: (Decretul Preşedintelui Federaţiei Ruse nr. 619 din 19 august 2024 privind stabilirea procedurii simplificate de acordare a dreptului de şedere pentru cetăţenii străini care se opun ideologiilor occidentale neoliberale).

Adoptarea acestui Pachet Legislativ urmăreşte consolidarea unei strategii legislative şi politice care are mai multe obiective interconectate, legate de geopolitică, demografie şi securitate naţională.

1. Extinderea bazei demografice şi a forţei de muncă:

- Legea din 28 aprilie 2023 şi Decretul din 18 decembrie 2023 facilitează obţinerea cetăţeniei ruse pentru cetăţenii din Belarus, Moldova, Kazahstan şi alte state. Aceasta sugerează un efort de a atrage noi cetăţeni, în special din state cu legături istorice, culturale şi lingvistice cu Rusia. În contextul unei populaţii ruseşti în scădere şi îmbătrânite, aceste măsuri sunt menite să crească baza demografică şi să sprijine economia şi sistemul militar.

- Simplificarea procesului de obţinere a cetăţeniei pentru aceşti cetăţeni este un instrument de a încuraja imigraţia şi de a reţine persoanele care împărtăşesc valorile ruseşti şi sunt vorbitori de limbă rusă, asigurând astfel o integrare mai uşoară în societatea rusă.

2. Creşterea capacităţii militare şi a influenţei geopolitice:

- Decretul din mai 2023 care simplifică obţinerea cetăţeniei pentru mercenarii ce luptă în forţele armate ruse este o măsură destinată să atragă mai mulţi luptători străini în armata rusă, în special în contextul războiului din Ucraina şi al altor conflicte regionale. Aceasta contribuie la extinderea forţei militare ruse prin recrutarea de luptători care pot fi rapid integraţi în structurile militare.

- Oferind cetăţenie, Rusia îşi asigură loialitatea acestor combatanţi şi poate folosi această măsură ca o motivaţie suplimentară pentru a atrage mercenari din alte ţări, consolidând astfel resursele sale umane pentru operaţiunile militare externe.

3. Consolidarea bazei de sprijin ideologic şi strategic:

- Decretul din 19 august 2024 care oferă drept de şedere cetăţenilor străini care se opun ideologiilor occidentale reflectă un efort de a atrage indivizi care sunt ideologic aliniaţi cu Rusia. Aceasta întăreşte baza politică şi sprijinul intern şi poate fi, de asemenea, o mişcare de propagandă, poziţionând Rusia ca un bastion al conservatorismului şi anti-neoliberalismului.

- Această politică poate avea ca scop atragerea intelectualilor, activiştilor sau altor persoane influente din Occident sau din alte regiuni care se opun ideologiilor dominante în statele lor de origine, oferindu-le un refugiu în Rusia şi consolidând, astfel, legitimitatea internă a regimului Putin.

Aceste schimbări legislative sunt parte a unei strategii mai largi de răspuns provocărilor interne şi externe prin crearea unei populaţii loiale, ideologic aliniate şi pregătite să contribuie la interesele statului rus.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb