Electrica a înaintat recurs privind falimentul Oltchim

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 iunie 2019

Electrica a înaintat recurs privind falimentul Oltchim

Electrica (EL), unul dintre creditorii Oltchim, a înaintat recurs faţă de decizia Tribunalului Vâlcea din data de 8 mai privind demararea procedurii de faliment a combinatului petrochimic, se arată într-un raport al emitentului din Râmnicu Vâlcea remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La finele anului trecut, furnizorul şi distribuitorul de energie electrică a încasat 44,65 milioane de lei în urma insolvenţei Oltchim, cu mult sub suma de 227 milioane de lei, cât datora combinatul către Electrica, conform tabelului creditorilor societăţii din 2015.

Oltchim se găseşte în procedură de insolvenţă din luna ianuarie a anului 2013, consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL fiind numit administrator judiciar.

În decembrie 2018, Chimcomplex Borzeşti, societate controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a preluat pentru suma de 127 milioane de euro plus TVA o parte din activele Oltchim, în condiţiile în care administratorii emitentului scoseseră combinatul la vânzare pe bucăţi, respectiv pe nouă grupe de active.

Practic, Chimcomplex a achiziţionat integral cinci pachete de active (pachetele 1 - 5) şi unul parţial (pachetul 7), respectiv Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Pachetul Polioli, Pachetul Servicii pe teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC I. Activele includ: terenuri, clădiri, investiţii în curs de execuţie, drepturi de proprietate intelectuală şi alte bunuri mobile reprezentând în principal utilaje, echipamente, tehnologii şi orice alte bunuri similare necesare procesului de producţie.

Astfel, în momentul de faţă, activitatea Oltchim este transferată complet la Chimcomplex.

În luna ianuarie a acestui an, administratorii Oltchim au solicitat deschiderea procedurii de faliment pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, ca urmare a faptului că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22 aprilie 2019 şi, până la acea dată, programul fusese executat doar în parte, prin vânzarea platformei de la Râmnicu Vâlcea, pentru ca, în luna mai, instanţa să dispună începerea procedurii generale a falimentului combinatului.

Titlurile OLT au fost suspendate de la tranzacţionare de la BVB începând cu data de 23 aprilie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Toti cei vinovati sa plateasca cu puscaria.Este un joc murdar iar PSD este implicat.Din `89 încoace au distrus mereu economia tari dar de platit nu prea au platit.

    1. Sigur ca nu răspund! Câți ai văzut sa răspundă la noi pentru tot jaful făcut! Și cât s-a recuperat?

    Guvernanţii nu răspund pentru subminarea economiei naţionale! Statul a fost acţionar cu 54% la Oltchim şi nu răspunde în niciun fel pentru dispariţia unei mândrii a chimiei româneşti!

    1. Am și eu o întrebare: Oare acționarii Oltchim trebuiau să primească acțiuni de la cumpărătorii activelor ? Probabil că așa era normal Intr o societate "curata", nu e cazul și la noi, mai mult că sigur că sunt câteva persoane care au primit destul și sunt mulțumiți iar noi foști acționari nu putem recupera nimic din investiție. ASF_ ul doarme bine, pe salarii frumușele ,noi pierdem bănuții care trebuia să ne asigure un trai în zile mai grele....ce păcat!! Daca se merge pe același drum ,cred, că BVB o să dispară în scurt timp,odată cu el își vor pierde painica și sefuletii nepăsători. Că doar roata e rotunda! Mersi ptr tot!!!!

    Schimbați titlul! Citiți comunicatul Electrica!

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb