Gala BURSA 2024
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei, videoconferinţa "Electromobilitatea - condiţie esenţială pentru o Europă verde”, în data de 18 aprilie 2021, începând cu ora 10:00.
Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.
•Stadiul implementării obiectivelor europene în domeniul electromobilităţii;
•Strategia naţională pentru electromobilitate şi combustibili verzi/alternativi;
•Soluţii pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare;
•Status quo-ul electromobilităţii - ca soluţie pentru reducerea poluării urbane;
•Modalitatea de taxare a energiei electrice versus pierderile bugetare din accize;
•Cadrul legal pentru serviciile de încărcare şi uniformizarea sistemelor de plată;
•Impactul electromobilităţii în infrastructura energetică;
•Potenţialul României în atragerea investitorilor în domeniu;
•Soluţii pentru stocare şi bateriile uzate;
•Măsuri pentru motivarea trecerii de la motoare cu ardere internă la motoare electrice;
•Încurajarea investiţiilor în proiecte de cercetare, dezvoltare şi inovare în domeniul electromobilităţii;
•Decarbonarea transportului de mărfuri şi a celui urban - precondiţii esenţiale pentru atingerea ţintelor de reducere a emisiilor de carbon.
Oana-Marciana Özmen •“Ne dorim autobuze care să emită cât mai puţine emisii de carbon”
Deputat, Comisia pentru industrii şi servicii, Camera Deputaţilor
Electromobilitatea reprezintă un domeniu în care ţara noastră se află abia la început, dacă ţinem cont de faptul că la sfârşitul anului 2019 pe întreg teritoriul naţional existau doar 344 de staţii de încărcare electrică, a afirmat deputatul Oana-Marciana Özmen (USR PLUS), membru al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor. "La nivelul Comisiei pentru industrii şi servicii suntem direct interesaţi să abordăm această problemă a electromobilităţii din perspectiva legislaţiei. În aceste condiţii trebuie să avem o serie de măsuri pe care Executivul trebuie să le ia, dar şi la nivel de Legislativ e nevoie de reglementări care să stimuleze interesul antreprenorilor care vor să investească în domeniul electromobilităţii. Numai că eu nu aş vedea această decarbonare numai din perspectiva maşinilor care ar trebui să devină neapărat prietenoase cu mediul. Aş merge mai departe şi aş spune că aceste soluţii eficiente energetic ar trebui să privească atât partea de iluminat, cât şi eficientizarea clădirilor din punct de vedere energetic."
Daniel Zamfir •“Lipsa infrastructurii pentru autovehiculele electrice - marea noastră problemă”
Vice-preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din cadrul Senatului
Marea problemă pe care o avem este lipsa infrastructurii pentru autovehiculele electrice, este de părere Daniel Cătălin Zamfir, vicepreşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din cadrul Senatului. Printre altele, domnia sa subliniază: "Şi în ceea ce priveşte programul rabla pentru automobile, şi la rabla pentru electrocasnice ne mişcăm foarte greu, este nevoie de o mult mai mare eficienţă a autorităţilor pentru deblocarea acestui mecanism. Oamenii nu pot fi încurajaţi să îşi cumpere autovehicule electrice doar pentru că există această subvenţie. Având autonomia în general mica, te gândelti la ce posibilităţi sunt pentru alimentare, iar aici stăm extrem de prost". Daniel Zamfir spune că există legislaţie în domeniu, dar că implementarea ei este extrem de greoaie: "Legislaţia o avem, importantă este implementarea ei".
Frank Hajdinjak •“Avem circa 1.000 de puncte de încărcare în România, din care 25% sunt rapide”
Vice-preşedinte, Centrul Român al Energiei
Electromobilitatea este unul dintre subiectele cheie ale momentului, atât în România cât şi în Europa, a afirmat Frank Hajdinjak, vicepreşedintele Centrului Român al Energiei (CRE). Acesta precizează că România are în jur de 1.000 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice, din care 25% sunt staţii de încărcare rapide. Acesta a precizat: "Observăm o efervescenţă în ceea ce priveşte adoptarea tehnologiilor noi, a energiei curate şi cred că evoluţia electromobilităţii este un pilon cheie în proiectul în proiectul european de tranziţie către o economie cu emisii reduse de carbon. (...) Este foarte important şi să avem ca sursă de energie electricitate verde pentru că altfel balanţa autovehiculelor electrice nu va fi bună. Electromobilitatea însă nu este un concept nou, dar mă bucur că inclusiv România face paşi înspre dezvoltarea sectorului de electromobilitate, infrastructura de staţii de încărcare se extinde, numărul de autovehicule electrice este în creştere şi deşi mai este mult de lucru suntem pe drumul cel bun."
Andrei Carabelea •“Sperăm ca în următorii patru ani să avem peste 300 de staţii de încărcare electrică”
Primarul Municipiului Piatra Neamţ
Municipiul Piatra Neamţ face paşi consistenţi şi considerabili în cee ace priveşte stimularea electromobilităţii, a declarat Andrei Carabelea, primarul municipiului. Domnia sa a precizat: "Vrem ca în următorii patru ani să avem peste 300 de staţii de încărcare, astfel încât să avem în zona fiecărei asociaţii de proprietari o staţie de încărcare. Consider că doar în acest fel putem stimula şi încuraja populaţia să utilizeze vehicule electrice. De asemenea, suntem în plină implementare a şapte proiecte care vizează modernizarea mobilităţii urbane şi în special în zona de mobilitate verde. Vom achiziţiona 41 de autobuze electrice care vor asigura un transport ecologic decent la nivel de municipiu Piatra Neamţ şi ulterior vom dori să extindem acest proiect la nivel de zonă metropolitan. Totodată, suntem în plin proces de implementare a unui proiect de modernizare a staţiilor de aşteptare, peste 80 de staţii ultramoderne, ultrainteligente vor asigura condiţii mai bune de aşteptare pentru călătorii din Piatra Neamţ."
Daniel Pintilie •“Strategia energetică ar trebui să aibă în vedere nevoia tot mai mare de servicii electrice”
CEO, WATTO
O strategie energetică pe care să se bazeze România ar trebui să aibă în vedere nevoia din ce în ce mai mare de servicii electrice, fie că vorbim despre servicii de încărcare, fie despre nevoia generală de energie electrică pentru marii consumatori, afirmă Daniel Pintilie, CEO al WATTO, care menţionează: "Ţara noastră nu este pregătită să facă faţă unei cereri mari de energie electrică, care va veni automat cu creşterea numărului de maşini electrice. De aceea, autorităţile ar trebui să vină cu strategii în domeniu". WATTO este un start-up infiinţat în 2019, care dezvoltă o reţea de încărcare ultrarapidă de până la 350 kW pentru maşini electrice personale şi comerciale, iar în contextul mai sus menţionat, compania are în plan să dezvolte un nou concept.
Mihai Mardale •“Ne propunem să ajutăm tranziţia energetică a transportului public şi privat”
Head of E-Mobility, Enel X
Zona de mobilitate electrică reprezintă un pilon strategic în cadrul Enel X, companie ce îşi propune să ajute tranziţia energetică a transportului public şi privat, a spus Mihai Mardale, Head of E-Mobility în cadrul Enel X. Reprezentantul Enel X a explicat: "Facem asta prin oferirea soluţiilor complete de mobilitate electrică, care să acopere toate nevoile potenţialilor clienţi, fie că vorbim de persoane fizice, flote sau companii care îşi doresc să ofere servicii de mobilitate electrică la rândul lor. În acest sens, Enel X România are în plan crearea unei reţele naţionale de staţii de încărcare (n.r. a vehiculelor electrice), iar astăzi are peste 140 de puncte de încărcare în toată ţara, instalate atât în spaţiile publice cât şi în cele private".
Cristian Matei •“Vrem să introducem transport public hibrid în Turda, Câmpia Turzii şi încă 18 localităţi”
Primarul Municipiului Turda
Municipiul Turda îşi propune să atragă fonduri din actualul exerciţiu financiar European pentru a introduce, într-o zonă periurbană, transport public hibrid, a declarat Cristian Matei, Primarul Municipiului. Domnia sa a detaliat: "Vrem ca în actualul exerciţiu financiar european în care am intrat să abordăm o zonă de mobilitate urbană aferentă Turda, Câmpia Turzii şi încă 18 localităţi, o zonă peri urbană în care să realizăm un transport public, nu în totalitatea electric pentru că distanţele dintre localităţi sunt destul de mari şi ar presupune prea multe staţii de încărcare intermediare, ci hibrid, care să asigure depoluarea. În plus, această zonă periurbană este destul de deficitară la acest capitol, Turda fiind un pol de dezvoltare în cazul acestei zone vom avea o autobază în Municipiul Turda şi deja am început să lucrăm la fişele de proiect".
Cosmin Vajkovszki •“Ne concentrăm pe o prezenţă cât mai activă pe piaţa locală”
Managing Director, LAPP România
LAPP România, parte a grupului german LAPP, furnizor de cabluri, conductori şi accesorii pentru cabluri, se va concentra, în perioada următoare, pe o prezenţă cât mai activă a companiei pe piaţa locală, în special prin soluţii personalizate pentru diverse aplicaţii, infrastructură de telecomunicaţii şi proiecte de energie verde, potrivit domnului Cosmin Vajkovszki, Managing Director al LAPP România. Reprezentantul companiei menţionează că aceasta are în portofoliu opt branduri care cuprind cabluri de forţă şi comandă, sisteme de transmitere de date, sisteme pentru tehnologia Ethernet, fibră optică, conectori, sisteme de fixare şi etanşare, sisteme de protecţie pentru lanţuri portcablu, sisteme de etichetare; incluzând şi soluţii personalizate de cabluri, lanţuri portcabluri şi cabluri premufate.
Conf. dr. ing. ec. Florin Nemţanu •“Trebuie să gândim soluţii care să ne ducă spre o economie circulară”
Prodecan Facultatea de Transporturi, Universitatea Politehnica Bucureşti
Mobility as a service reprezintă un concept care este necesar a fi introdus atunci când vorbim despre electromobilitate, susţine Florin Nemţanu, prodecanul Facultăţii de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB). "La momentul acesta tot ce înseamnă sistem de transport este gândit izolat, prin prisma fiecărui sistem de transport: transportul rutier, transportul feroviar, transportul aerian. Nu există o viziune integrată care să dezvolte un sistem de mobilitate pentru oameni. Conceptul mobility as a service are în prim plan serviciul de mobilitate pentru cetăţeni şi presupune existenţa unei platforme care să culeagă informaţii de la toate serviciile de transport şi care să îi ofere călătorului soluţii pentru transport intermodal, multimodal, cu segmente multimodale."
Marius Miroslav •“Ne propunem să venim în sprijinul celor care utilizează maşini electrice”
CEO, fastPark
Furnizorul de soluţii pentru parcări fastPark îşi propune ca, prin sistemele sale, să vină şi în sprijinul celor care utilizează maşini electrice, inclusiv să-i ajute să plătească energia electrică, a subliniat Marius Miroslav, director general al companiei. CEO-ul fastPark a spus: "Conform unui studiu făcut cu mai mult timp în urmă, circa 90% din viaţa unui autoturism personal se petrece în parcare, fie pe un loc personal, fie la birou. Noi, cu ajutorul digitalizării sistemelor de parcare, cu aplicaţia UPPARK, ne propunem să venim şi în sprijinul celor care utilizează maşini electrice şi să-i îndrumăm către cele mai apropiate staţii. Să le indicăm locul, să le indicăm tipul de staţie şi, de ce nu, să-i şi ajutăm să plătească electricitatea. Este o provocare în acest moment şi pentru noi, pentru că reglementările sunt încă la început în ceea ce priveşte revânzarea energiei electrice".
Dalia Stoian •“Folosirea bateriilor uzate la maşinile electrice poate reduce costurile unei aplicaţii de stocare rezidenţială cu până la 30%-40%”
Project Manager Solar Decathlon Europe 2021, EFdeN
Oraşele reprezintă o sursă de poluare foarte mare, fiind responsabile atât de consumul de energie, cât şi de emisiile de CO2, subliniază Dalia Stoian, Project Manager Solar Decathlon Europe 2021, EfdeN. Conform domniei sale, oraşele contemporane ocupă 2% din suprafaţa terestră a pământului, dar găzduiesc 50% din populaţia lumii, sunt responsabile de 75% din consumul global de energie şi 80% din emisiile de CO2. Totodată, deţin 80% din PIB-ul global. Producătorii de emisii cei mai mari sunt, la nivel eurpean, clădirile şi transportul. Clădirile sunt responsabile de 40% din consumul de energie şi de 36% din emisiile de CO2, iar transportul este responsabil de 30% din consumul de energie şi de 27% din emisiile de CO2.
Rareş Hurghiş •“Proporţia maşinilor electrice în total vânzări este aşteptată să crească la 10% până în 2024”
Public Affairs Manager, Future Energy Leaders (FEL) România
Proporţia autovehiculelor electrice în total vânzări auto este aşteptată să crească de la 3% în prezent la 10% în 2024, potrivit lui Rareş Hurghiş, public affairs managers la asociaţia Future Energy Leaders (FEL) România. În ceea ce priveşte performanţa şi preţul acestora comparativ cu autovehiculele cu combustie internă, este estimată ajungerea la paritate la nivelul anului 2025. Hurghiş a precizat: "Există o concentrare foarte mare la nivelul UE a maşinilor electrice şi a staţiilor de încărcare aferente în doar câteva ţări europene. Proporţia maşinilor încărcabile electric rămâne una destul de modestă, atât în România cât şi la nivel european. De asemenea şi vânzările de maşini electrice reprezintă doar 3% din totalul vânzărilor de vehicule din România şi Europa."
Eduard Dumitraşcu •“Avem nevoie de proiecte de investiţii”
Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City
În România avem tendinţa de a spune că nu avem bani pentru proiecte şi investiţii, însă de data această banii există şi este nevoie de proiecte, a afirmat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC) şi moderatorul conferinţei. Acesta a dat ca exemplu Primăria Turda care şi-a electrificat întreg sistemul de transport în comun. Dumitraşcu a afirmat: "Cred că avem nevoie de proiecte. Avem această tendinţă în România să spunem că nu avem bani. Ei bine, de data aceasta cred că avem bani, avem bugete disponibile pentru comunităţile noastre, dacă înţelegem să scriem proiecte. Noi tot repetăm de ani de zile: să trecem de la idee la proiect. Ideile noastre sunt foarte simpatice pentru că sunt alte noastre, dar nimeni nu le va finanţa. Aţi văzut mai devreme ce înseamnă abordarea primarului Cristian Matei de la Turda: 38 de proiecte deja scrise aşteaptă să fie finanţate".
Oana-Marciana Özmen
Deputat, Comisia pentru industrii şi servicii, Camera Deputaţilor
Daniel Zamfir
Vice-preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din cadrul Senatului
Frank Hajdinjak
Vice-preşedinte, Centrul Român al Energiei
Andrei Carabelea
Primarul Municipiului Piatra Neamţ
Daniel Pintilie
CEO, WATTO
Mihai Mardale
Head of E-Mobility, Enel X
Cristian Matei
Primarul Municipiului Turda
Cosmin Vajkovszki
Managing Director, LAPP România
Conf. dr. ing. ec. Florin Nemţanu
Prodecan Facultatea de Transporturi, Universitatea Politehnica Bucureşti
Marius Miroslav
CEO, fastPark
Dalia Stoian
Project Manager Solar Decathlon Europe 2021, EFdeN
Rareş Hurghiş
Public Affairs Manager, Future Energy Leaders (FEL) România
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.
Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.
Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.