Elefant Online, pe cale să scape de cererea de deschidere a insolvenţei anunţată la începutul lunii

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 august 2023

Sursa foto: facebook / elefant.ro

Sursa foto: facebook / elefant.ro

Retailerului Elefant Online, ce are listată o emisiune de obligaţiuni în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), este pe cale să scape de cererea de deschidere a procedurii insolvenţei anunţată la începutul lunii, conform unui raport al emitentului publicat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Potrivit documentului, societatea Miller Centre SRL din Braşov a depus la Tribunalul Bucureşti, în data de 10 august, o cerere de renunţare la judecată în dosarul în care solicita deschiderea procedurii insolvenţei împotriva Elefant Online. Cererea urmează să fie soluţionată la termenul acordat în dosar, respectiv la data de 27 octombrie 2023.

În acest context, ieri, la ora 12:30, obligaţiunile Elefant Online aveau o creştere de 13,81%, până la 66% din valoarea nominală unitară, ce este de 100 de lei.

În raportul din data de 3 august, Elefant Online susţinea că, în opinia societăţii, cererea de insolvenţă este lipsită de obiect, deoarece valoarea creanţei pe care Miller Centre o deţine împotriva sa este sub valoarea-prag privind cuantumul minim al creanţei pentru care poate fi introdusă o astfel de cerere, conform dispoziţiilor legale (art. 5 pct. 72 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă).

Potrivit legii menţionate, minimul creanţei pentru care poate fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă este de 40.000 de lei.

Obligaţiunile Elefant Online sunt în valoare totală de 17,5 milioane de lei. Titlurile au fost emise în 2021, au maturitatea în 2026 şi o dobândă anuală de 9%.

Anul trecut, retailerul online a avut o pierdere netă de 27,4 milioane de lei, peste cea din 2021, 15,3 milioane de lei, în timp ce veniturile din vânzarea mărfurilor au scăzut cu 19%, la 175,2 milioane de lei.

La finele anului trecut, activele totale ale Elefant erau de 66,5 milioane de lei, în timp ce datoriile totale erau de 122,7 milioane de lei (35,7 milioane fiind datorii pe termen lung şi 86,9 milioane datorii pe termen scurt), ceea ce însemnă că societatea are capitaluri proprii negative de 56,1 milioane de lei. Compania îşi va publica raportul cu rezultatele aferente primului semestru în data de 29 septembrie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Elefantul e doar o alta Vivra.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb