Elevii, invitaţi să înveţe pe...Youtube şi TikTok

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 aprilie 2021

Elevii, invitaţi să înveţe pe...Youtube şi TikTok

Învăţământul se transformă de la o zi la alta. Deocamdată nu este sigur dacă educaţia online şi digitalizarea vor asigura succesul, dar măcar merită încercat. Elevii de clasa a VIII-a pot învăţa, mai nou, pentru Evaluarea Naţională de pe TiKTok, Youtube, Instagram şi Facebook, prin intermediul unor video-uri educaţionale care conţin cele mai importante concepte din materia de Limba şi literatura română. Materialele sunt realizate prin proiectul Evaluare Naţională online 2021 dezvoltat de echipa "A Fost Odată" finanţat prin programul Start ONG. Potrivit Asociaţiei pentru Educaţie Digitală: "Examenul elevilor de clasa a VIII-a este unul dintre cele mai controversate subiecte din ultimul timp.

Un an de şcoală online cu multe probleme şi goluri de învăţare, tipuri noi de subiecte, modul diferit de evaluare a competenţelor şi cunoştinţelor, toate acestea ridică numeroase întrebări atât în rândul elevilor, cât şi al părinţilor şi profesorilor. În acest context, echipa A Fost Odată s-a mobilizat în timp record şi a pregătit 12 clipuri educaţionale care conţin cele mai importante teme din materia de Limba şi literatura română: Rezumatul, Idei principale şi idei secundare, Cuvântul, Tipare textuale I (descriptiv, narativ), Tipare textuale II (dialogal, explicativ, argumentativ), Textul nonliterar, Jurnalul, scrisoarea, emailul, Textul dramatic, Personajul şi modalităţi de caracterizare, Textul liric, Cum compari două texte, Forma corectă a cuvintelor. Alături de cele 12 clipuri, elevii pot găsi pe www.afostodata.net şi fişe de lucru şi demonstraţii realizate pornind de la exemple concrete care să îi ajute să înţeleagă aceste concepte, nu doar să le înveţe pe dinafară. Cu ce se diferenţiază această abordare? Materialele sunt realizate sub forma unor video-uri de Youtube pe înţelesul generaţiei 2021. Scopul echipei nu este să dubleze materia din manual, ci să o prezinte într-o formă nouă, modernă şi relaxată. Acest conţinut se va regăsi şi sub hashtag-ul #InvatapeTikTok, în mediul unde aceşti "digital natives" îşi petrec o mare parte din timp".

Cu această ocazie, echipei i s-a alăturat profesorul de Limba şi literatura română Bogdan Raţiu din Târgu-Mureş, care îi aduce pe copii mai aproape de literatură prin metode mai puţin convenţionale: muzică, filme, podcast-uri şi prin simple discuţii deschise: "În lecţiile pe care le pregătim ne-am propus să cuprindem o parte din materia de examen mizând pe formarea competenţelor evaluate şi provocând elevii să gândească în spiritul examenului: atât din perspectiva noilor conţinuturi, cât şi tipurilor de itemi".

Zilele în care vor fi publicate materiale noi vor fi luni şi joi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb