ELINA BARDRAM, COMISIA EUROPEANĂ: "Reducerea fluxurilor de gaze ruseşti în Europa - o acţiune extrem de necinstită"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iunie 2022

"Reducerea fluxurilor de gaze ruseşti în Europa - o acţiune extrem de necinstită"

Guvernul spaniol va scădea din nou taxele pentru consumul de energie electrică

Reducerea de către Rusia a fluxurilor de gaze în Europa reprezintă o acţiune extrem de necinstită, consideră Elina Bardram, oficial al Comisiei Europene, adăugând că planurile de extindere a folosirii cărbunelui în blocul comunitar sunt temporare, iar obiectivele climatice rămân intacte, transmite Reuters.

"Invadarea ilegală de către Rusia a Ucrainei a avut ca rezultat o situaţie de urgenţă în UE", a afirmat, la Forumul energetic de la Bruxelles, Elina Bardram, director de afaceri internaţionale şi finanţare a eforturilor de combatere a schimbărilor climatice la Comisia Europeană. Domnia sa a adăugat: "În urma acestei acţiuni extrem de necinstite pe care o observăm la administraţia Putin în privinţa reducerii bruşte a fluxurilor de gaze de către Gazprom, vom adopta unele măsuri importante, dar ele vor fi temporare".

Săptămâna trecută, livrările de gaze din Rusia prin conducta cheie Nord Stream au scăzut cu până la aproape 40% din capacitate, ceea ce a dus la creşterea preţurilor de referinţă la gaze în Europa, potrivit Agerpres. Guvernul german a anunţat deja o serie de planuri pentru repornirea termocentralelor pe bază de cărbune în ideea de a reduce dependenţa ţării de gazele naturale ruseşti.

"Obiectivele climatice ale UE pentru 2030 şi 2050 rămân intacte. Deşi temporar am putea extinde folosirea cărbunelui, pe termen lung direcţia este clară", a declarat Bardram, care a condus delegaţia Comisiei Europene la negocierile privind mediul de la Paris.

Guvernul spaniol va scădea de la 10% la 5% TVA pentru consumul de energie electrică

Guvernul spaniol are în plan să aprobe, sâmbătă, o nouă scădere a Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pe care o plătesc consumatorii de energie electrică, de la 10% la 5%, ca parte a unui viitor decret cu măsuri anticriză, relatează agenţia EFE.

Şeful Executivului, Pedro Sanchez, a anunţat această măsură ieri, în cadrul Congresului, şi a reamintit că în urmă cu un an TVA la electricitate a fost redusă de la 21% la 10%.

"În acest fel, vom proteja familiile din ţara noastră", a argumentat Sanchez la şedinţa săptămânală de control parlamentar.

Guvernul va proroga sâmbătă măsurile aprobate în urmă cu câteva luni pentru a contracara inflaţia ridicată, precum o reducere de 20 de eurocenţi pentru litrul de carburanţi, şi va încorpora altele, printre care şi reducerea menţionată de TVA.

Recent, în Spania a început să fie aplicat un plafon la preţul gazelor utilizate pentru generarea de electricitate pentru a scădea factura plătită de consumatori, măsură aprobată de Comisia Europeană.

Ministrul spaniol pentru Tranziţie Ecologică, Teresa Ribera, a declarat ieri că beneficiarii acestei măsuri au economisit în ultima săptămână între 25 şi 30 euro/MWh.

Cotaţia futures a gazelor cu livrare în luna iulie era de 124,6 euro pentru un Megawatt-oră ieri, în deschiderea sesiunii de la Bursa din Amsterdam. Cotaţia a urcat la 132,59 euro pe parcursul sesiunii, iar la ora 14.14 atingea 130,4 euro.

--------------------------------

Preţul futures al barilului de petrol Brent cu livrare în luna august a coborât cu 3,9% la ICE Futures Europe, în a doua parte a zilei de ieri, atingând 110,22 dolari. La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în august a scăzut cu 4,4%, la 104,70 dolari barilul la ora locală 07.11.

--------------------------------

Cotaţia futures a aurului cu livrare în august a urcat cu 0,2%, la 1.841,70 dolari uncia la Comex New York, ieri la ora locală 07.13, cea spot - tot cu 0,3%, la 1.838,43 dolari/uncie.

Elveţia a importat în luna mai aur din Rusia, pentru prima dată de când Kremlinul a trimis trupele în Ucraina, în 24 februarie, arată datele publicate marţi de autorităţile vamale elveţiene, conform Reuters.

Elveţia este cel mai mare centru global de rafinare a aurului şi un hub de tranzit pentru metalul galben. Datele privind exporturile furnizează informaţii privind tendinţele de pe piaţă. În mai, Elveţia a primit din Rusia 3,1 tone de aur, în valoare de aproximativ 200 de milioane de dolari, reprezentând aproximativ 2-3% din importurile sale totale de aur, arată datele autorităţilor vamale, conform Agerpres.

În perioada februarie 2021 - februarie 2022, în medie, Elveţia importa lunar aproximativ două tone de aur din Rusia.

--------------------------------

Preţul grâului cu livrare în luna septembrie a crescut cu 2% ieri, la Bursa din Chicago (CBOT), la ora locală 07.10, ajungând la 10,07 dolari/buşel. Cotaţia porumbului cu livrare în decembrie era în urcare cu 0,2%, la 7,03 dolari/buşel.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Birocratii marxisti europeni mai au tupeul si nerusinarea sa vorbeasca de necinste?? Care dupa sanctiuni de toate felurile si inchiderea porturilor si frontierelor pt rusi, si-au permis sa puna mana si pe valuta si activele Rusiei? Ar trebui sa zica mersi ca au scapat de loviturile nucleare ale Ursului! Deocamdata!

    1. Daca sunt marxisti ar fi trebuit sa fie ajutati de fratii rusi, asa, ca intre tovarasi. Dar mai bine mergi matale in Rusia si stai acolo cu ursul, cu gazele ... lasa europenii in pace, ca sunt in putrefactie.

      Eu zic mai de graba, sa te duci tu la favoritii tai marxisti-globalisti din Vest si eventual sa le faci cate un masaj lingual sau sa le canti o manea de inima albastra, caci chiar au nevoie de asa ceva in aceste clipe!

    Am remarcat ca exista o mica comunitate care tot agita apele, cel putin pe aici, cu comentarii pro russia. Par a fi din segmentul aur sau vorbitori de moldoveneasca. Daca se dovedesc de la aur, atunci acest partid si-a dat foc la valiza. Pot sa pun pariu ca va disparea asa cum a apartut - instant!

    1. Nu-i chestia de pro-Rusia, e chestia de alergie la ipocrizie. Nu poti sa pui sanctiuni peste sanctiuni cum nu s-au mai vazut niciodata si apoi sa te intorci ca refuzul aluia de a iti vinde ceva e necinste. Parca eram pe bursa -- exista undeva obligatia de a vinde? Insa... confiscarea bunurilor altcuiva parca suna uratel, nu?

      Deci exista unii oameni pentru care adevarul suna mai bine: UE si-a asumat treaba asta si ar trebui sa spuna asta raspicat populatiei. Este penibil ca se ascund dupa deget. 

      Perfect adevarat.Comunitatea a procedat corect sanctionand agresorul,dar nu-i poate solicita corectitudinea existenta in relatiile bilaterale stabilita inainte de razboi.

      Am remarcat de asemenea ca exista o comunitate si mai mare(in care intri si tu) de ”specialisti in masaj lingual” asupra marxist-globalistilor din Occident, de parca nu era suficienta aproape toata mass-media vanduta!

      si treaba cu razboiul, ce nu poate fi purtat decat pe teritoriul Ucrainei. Altfel se supara rusnacii. Cu razboiul purtat strict pe teritoriul Ucrainei par sa fie toti de acord, si occidentalii si rusii. Lucru pe care eu unul nu-l prea inteleg,deci tu vii peste mine, iar eu nu am decat dreptul sa ma apar,nu si sa-ti sparg vreun geam....ciudat rationament

      Bineinteles, cand pe bagi in troaca orcilor iti asumi riscul sa fi muscat de orci. Vezi comentariul de mai sus. Asa cultural, asa sustinatori.

    JAVRE HANDICAPATE, ATI PUS EMARGOU SI ACUM LATRATI CA ATI RAMAS FARA GAZE ?!

    PAI NU ZICEATI VOI SA NU MAI CUMPERE NIMENI NIMIC DE LA RUSI !?

    MAMA VOASTRA DE HANDICAPATI MINTALI CE SUNTETI !!!! 

    1. Bine urlatore, acum ashteapta vizita medicala shi inghite cu apa pastilele pe care tzi le aduce tanti cu halat alb...

    Găsește coana mita vaccinista o soluție,precis s-a gândit la toate variantele.Dacă nu ,vine biciclistu calare pe vapoarele cu GPL.

    cheama-l la scoala cu parintii pe Putin....

    Pai Europa vrea sa cumpere gaze de la un criminal de razboi? Deci Putin e oribil, dar gazul lui e bun? Sfanta ipocrizie a UE nu are limite!

    [...] comentatorii nu și-au dat osteneala să se informeze, deși informația se află în toată mass-media occidentală. Sigur, nu în discursul d-nei Bardram. Gazprom a redus cu 60% fluxul de gaz pe conducta Nordstream 1, pentru că o parte din echipamentul de pompare necesită activități programate de mentenanță. Ele urmează să fie făcute de sucursala germană a unei firme canadiene (producătoarea turbinelor). Firma germană a trimis echipamentul în Canada, dar Canada refuză activitatea contractată invocând sancțiunile UE. Rezultatul este un conflict diplomatic actual între Germania și Canada! Guvernul canadian a declarat că se află în căutarea unei soluții, iar Germania a anunțat că va discuta problema la reuniunea G7.

    Recomand comentatorilor ca, în loc să se înfiereze reciproc, să se documenteze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb