Epidemia ne-a schimbat viaţa în toate aspectele: sălile de sport închise şi distanţarea socială ne-au determinat să fim tentaţi să limităm practicarea exerciţiilor fizice. Conform recomandărilor Asociaţiei Americane a Inimii, adulţii ar trebui să practice cel puţin 150 de minute de activitate fizică moderată săptămânal sau 75 de minute de activitate fizică intensă. Deşi este nevoie de ceva efort şi imaginaţie pentru a ne adapta şi a crea noi rutine în ceea ce priveşte efortul fizic, beneficiul adus sănătăţii fizice şi mentale este extrem de important, conform unui comunicat remis redacţiei de Elis Pavaje.
Activităţile în aer liber: plimbările în jurul casei, drumeţiile, plimbările cu bicicleta, treburile casnice, cum ar fi tunderea gazonului, lucrul în gradină (bineînţeles acolo unde există posibilitatea), spălarea maşinii, sunt modalităţi de a arde calorii şi a ne menţine în formă. În acest context, o companie ce activează pe piaţa produselor pentru amenajări exterioare (prefabricate din beton) promovează petrecerea timpului practicând sporturi în aer liber.
Elis Pavaje organizează evenimente sportive în care sunt implicaţi angajaţi şi clienţi, despre care Bianka Dobre, marketing manager Elis Pavaje, spune că: "Promovăm sporturi care se potrivesc cu profilul business-ului nostru, sunt legate de petrecerea timpului în aer liber: ciclismul şi golful. Pandemia a amplificat interesul pentru aceste sporturi pe care ne concentrăm de mai mulţi ani. Sunt tot mai mulţi oameni care practică ciclismul on-road sau off-road. De asemenea, deşi numărul terenurilor este încă restrâns, iar preţurile sunt descurajante pentru marea masă a populaţiei, golful devine tot mai atractiv. Aşa cum în ultimii 15 ani schiul a evoluat de la un sport de lux la nivelul de sport de masă, ne aşteptăm să crească şi popularitatea şi gradul de accesibilitate al acestui sport."
Elis Pavaje şi-a propus să crească popularitatea sportului "verde" pentru beneficiile pe care le are asupra oricărei persoane ce poate deveni potenţial jucător de golf. De 13 ani compania organizează în fiecare lună august, un turneu care se adresează jucătorilor de golf amatori.
"Sunt pasionat de golf şi din acest motiv a apărut competiţia Cupa Elis. Practic însă de asemenea, pentru relaxare, şi alte sporturi, precum ski sau ciclism. Spre deosebire de ciclism sau ski, care sunt sporturi individuale, golful este un sport social, care facilitează legăturile de business sau prietenie între participanţi", a menţionat Emil Gota, directorul general şi co-proprietar Elis Pavaje
În fiecare an, la turneul Cupa Elis participă angajaţi şi colaboratori ai firmei, iar unii dintre ei au fost cuceriţi deja de acest sport. Totul începe cu lecţii de golf pe driving range (terenul special realizat pentru învăţarea/ exersarea mişcărilor de lovire cu crosa) şi continuă cu conştientizarea avantajelor pe care le aduce acest sport: petrecerea timpului în aer liber pe suprafeţe largi şi înverzite relaxează şi înlătură anxietatea. Iar bonus: poate să lege şi prietenii. Golful facilitează arderea caloriilor, menţine sănătatea inimii şi puterea de concentrare a minţii, se arată în comunicat.
Iniţiativa este de dată relativ recentă, până acum au avut loc doar două ediţii ale cursei de ciclism, care au fost dedicate exclusiv angajaţilor.
"În luna iunie serbăm aniversarea companiei şi este o bună ocazie să ne întâlnim cu angajaţii din toate fabricile. Iar câteva ore în aer liber, într-o competiţie de ciclism, dincolo de faptul că înseamnă distracţie şi relaxare, mai ascute un pic şi spiritul de competitivitate. Deoarece întâlnirile a sute de persoane nu au fost permise, nu am mai organizat competiţia în ultimii ani, sperăm însă că 2022 va aduce o normalizare în viaţă noastră. Până atunci, amatorii de ciclism din cadrul companiei se antrenează pe plan individual. În perspectivă, planurile noastre legate de ciclism sunt mai mari, dar vom poveşti de toate, la timpul lor", a declarat Bianka Dobre, director marketing Elis Pavaje.