Elon Musk a reînviat un proces împotriva OpenAI şi Sam Altman

S.B.
Internaţional / 6 august

Elon Musk a reînviat un proces împotriva OpenAI şi Sam Altman

Elon Musk a reînviat un proces împotriva lui Sam Altman în instanţa federală, susţinând că şeful Tesla a fost manipulat pentru a cofonda OpenAI, potrivit unui dosar al instanţei publicat luni, informează news.ro.

Cheia afirmaţiilor lui Musk se concentrează pe punctul său de vedere că a fost "curtat şi înşelat" de Altman şi de actualul preşedinte OpenAI, Greg Brockman, pentru a cofonda firma de inteligenţă artificială, pe baza faptului că era o organizaţie nonprofit.

După ce Musk a venit la bord şi a investit milioane de dolari, el susţine în plângere că a fost "trădat de Altman şi complicii săi" în timp ce ei, împreună cu Microsoft , "au înfiinţat o reţea opacă de afiliaţi OpenAI cu scop lucrativ, angajaţi într-un auto-afacere rampantă".

"Perfidia şi înşelăciunea sunt de proporţii shakespeariane", susţine plângerea.

Afirmaţiile din noul proces sunt similare cu un alt proces intentat de Musk împotriva OpenAI şi Altman în California, anul acesta, la care şeful Tesla şi al SpaceX a renunţat în cele din urmă.

Musk a fost foarte vocal în ultimii ani cu privire la teama sa de inteligenţa artificială şi pericolele pe care aceasta le prezintă pentru umanitate.

Musk afirmă în cel mai recent proces, intentat la o instanţă districtuală din California de Nord, că a fost "manipulat" pentru a cofonda OpenAI de către Altman şi Brockman, care ar fi promis "că va urma o cale mai sigură, mai deschisă decât cea bazată pe profit."

"Altman l-a asigurat pe Musk că structura non-profit garantează neutralitatea şi un accent pe siguranţă şi deschidere în beneficiul umanităţii, nu pe valoarea acţionarilor. Dar după cum se dovedeşte, totul a fost filantropie în aer cald - cârligul pentru lunga escrocherie a lui Altman", susţine plângerea.

CNBC a contactat Tesla, OpenAI şi Microsoft pentru comentarii.

Procesul susţine, de asemenea, că Microsoft a fost implicată în situaţie. Identificând OpenAI ca o organizaţie nonprofit fără acţionari, procesul afirmă că Microsoft "a dorit să obţină un efect de pârghie în alte moduri, de exemplu, atrăgând OpenAI, Inc. să folosească şi să devină inextricabil dependent de sistemul de cloud computing al Microsoft".

"În timp ce Musk şi-a exprimat simpatia faţă de CEO-ul Microsoft, Satya Nadella..., valorile companiei şi ale OpenAI, Inc. nu s-au aliniat", susţine procesul.

Microsoft este cel mai mare investitor în OpenAI şi a investit 13 miliarde de dolari în companie.

"În următorii câţiva ani şi până în prezent, Microsoft s-a înrădăcinat metodic şi mai mult în OpenAI", susţine plângerea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb