Ministrul de Externe, Emil Hurezeanu, a declarat că România încearcă să deschidă canale de comunicare cu administraţia Trump, adoptând o abordare mai directă şi lipsită de complexe, aşa cum au fost sfătuiţi de oficiali americani.
" Acum e momentul să vorbim aşa cum ne spun americani, că aceşti americani - emisari, itineranţi - Rubio, Kellog, ceilalţi - în discuţii cu anumiţi miniştri de externe, cu anumiţi demnitari europeni, le-au spus - apelaţi la Trump direct, intraţi, aveţi o abordare blunt, bruscă, lipsită de complexe. Suntem în momentul în care studiem, n-avem prea mult timp de studiu, în care punem la cale o astfel de abordare, un astfel de sistem de comunicare.", a declarat acesta într-o emisiune.
Potrivit acestuia, aliaţii europeni importanţi, Franţa şi Germania, nu au o comunicare eficientă cu administraţia Trump, în timp ce Ungaria beneficiază de un acces privilegiat. De altfel, premierul Marcel Ciolacu a reuşit să poarte două discuţii telefonice cu Trump, iar Benjamin Netanyahu ar fi facilitat legături între liderii români şi fostul preşedinte american.
Hurezeanu a mai menţionat că România are prieteni şi susţinători în cercul apropiat al lui Trump, inclusiv la Mar-a-Lago şi New York, însă negocierile sunt dificile din cauza priorităţilor de politică externă ale SUA, concentrate pe alte zone ale globului.
"Avem, însă, în cercul familiar al preşedintelui Trump, şi la Mar-a-Lago, şi la New York, cunoscuţi, prieteni, români, oameni care joacă un rol şi care sunt deja intermediari. Lăsaţi-mă să nu spun încă cât de departe am ajuns în aceste avansuri pe care le facem cu administraţia. E şi foarte greu chiar în momentul ăsta pentru că atâta timp cât principalii responsabili ai politicii externe americane sunt în câteva locuri pe glob - la Moscova, la Riad şamd - e foarte greu să fixezi o plajă fixă în care să te poţi întâlni acum la Washington, dar aceste încercări există", a mai adăugat Ministrul de Externe, în aceeaşi emisiune.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2025, 09:46)
Sunt vremuri NOI,
iar noi tot cu epave VECHI n e defilam,
hai fratilor treziti-va, pana nu e tarziu
1.1. Si la Wh sunt epavele securistice care discreditea (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2025, 11:11)
Ca nu intimplator emisari si negociatori americani au ajuns sa apere proxeneti care au venit din UK ,au discreditat deciziile de reluare a alegerilor pina acolo ca d Vance apare ca intelege ca la noi nu e democratie . Cumetriile securistice din jurul lui Maior ,fratii Muraru sforarii care tind sa inlocuiasca reprezentarea MAE ( foarte slaba ,e adevarat) ca si imagine a guvernului roman .Acestia au sabotat pnl ul si Ciuca ,din cauza asta pnl are o pozitie de junior in coalitie si grupul de interese vrea sa puna omul lor la presedintei : chiar au suplimentat fata de C Georgescu cu Ponta ,sa fie siguri ! Si nici Hurezeanu nu reuseste sa si schimbe paradigma cu care s a format la Europa libera si cu care a defaimat Romania atit in Germania cat si in Austria
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2025, 11:30)
trump e tot epava veche. al doilea mandat, nu?
nu-l intereseaza decat banii veti vedea.
lor ce le iese, nu cine-i la bucuresti.
alegeti pe cine doriti nu dupa toanele lui trump vance sau musk.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2025, 13:25)
Ce misto ca familia Biden/democratii,
nu erau interesati de banuti,
fara gratierea prezidentiala data propriei familii
si anturajului pe o perioada de 10 ani (2014-2024),
e unicat in democratia occidentala,
asa ca lasa gargara cu banutii,ca nu tine aici
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2025, 09:48)
Nu omiteti sa le spuneti americanilor ca in Afghanistan si Iraq au murit romani pentru ca Romania sa isi respecte angajamentele asumate ca membru NATO.
America si le va respecta, asa cum Romania si europenii au facut-o pana acum?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2025, 10:26)
"Nu omiteti sa le spuneti celor care critica USA si pe Trump"
ca in Europa sunt 100 000 soldati americani ,baze militare,
si bombe americane care APARA EUROPA,
asa ca un pic de respect habarnistilor nu ar strica,
pana nu-l enervam prea tare administratia Trump
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2025, 12:28)
Stimabile , răspunsul este unul singur - NIET !
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2025, 12:28)
Deci e bine cu NATO?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2025, 14:13)
Nu te mai forța Umil Hurezeanu , ai zilele numarate , caramba !!