Emitenţi de la BVB au organizat 26 de Adunări Generale ale Acţionarilor complet digitalizate cu ajutorul eVote în 2021

G.U.
Piaţa de Capital / 23 decembrie 2021

Emitenţi de la BVB au organizat 26 de Adunări Generale ale Acţionarilor complet digitalizate cu ajutorul eVote în 2021

eVote, companie antreprenorială românească care a implementat primul sistem online de participare la adunările generale ale acţionarilor din România, a încheiat 2021 cu 26 de Adunări Generale ale Acţionarilor desfăşurate în mediul online, conform unui comunicat al companiei. Dintre cele opt companii care au ales să desfăşoare adunările în acest format, şase s-au listat în ultimii doi ani.

"Faptul că şase companii listate la BVB anul acesta au ales să implementeze soluţia eVote pentru Adunările Generale ale Acţionarilor, ne arată că schimbarea pe piaţa de capital din România vine din partea noii generaţii de antreprenori. Ne bucurăm că aceştia au înţeles că modul de organizare al adunărilor trebuie să fie unul simplu, transparent şi mai ales, eficient. Având în vedere noile tendinţe la nivel mondial în ceea ce priveşte activitatea companiilor din perspectiva obiectivelor de mediu, social şi de guvernanţă corporativă, ne aşteptăm ca tot mai mulţi emitenţi să acceseze acest tip de adunări realizate în format electronic. Avantajele sunt multiple, de la costurile reduse pentru consumabile şi resurse umane necesare, guvernanţă corporativă şi sistem auditat, la lipsa erorilor umane în numărarea voturilor şi a cvorumului. Oferind acţionarilor un astfel de serviciu este şi o formă de respect deoarece le este pusă la dispoziţie cea mai simplă cale de a fi prezenţi în viaţa companiei în contextul acestor vremuri pandemice," a declarat Mihai Chişu, cofondator şi CEO al eVote.

Pe parcursul anului 2021, prin intermediul eVote au fost organizate 26 de Adunări Generale ale Acţionarilor pentru companiile One United Properties, Bittnet, 2Performant, Holde Agri Invest, Norofert, Safetech Innovations, Teraplast şi TTS, fiind exprimate în total 34.300 de voturi. Din punctul de vedere al cantităţii, în cadrul unei singure AGA au fost peste 200 de voturi exprimate electronic, iar cea mai mare prezenţă la vot a unei AGA - online şi fizic - a depăşit cifra de 300 de participanţi.

Compania se aşteaptă ca tot mai mulţi emitenţi să implementeze acest sistem de organizare a Adunărilor Generale a Acţionarilor în 2022, pe fondul presiunii tot mai crescute din partea investitorilor care îşi doresc să fie implicaţi în companii care promovează corectitudinea, transparenţa şi responsabilitatea faţă de toţi acţionarii - mici, medii sau mari. Totodată, eVote şi-a dovedit din plin utilitatea mai ales în perioada de criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19, când participarea fizică la astfel de Adunări a fost limitată. Platforma eVote reprezintă o componentă importantă şi din perspectiva politicilor de mediu pe care tot mai multe companii trebuie să le implementeze în viitorul apropiat. Companiile care au utilizat în 2021 soluţia eVote au redus semnificativ consumul de hârtie, acest lucru conducând şi la scăderea riscurilor de eroare pentru buletinele de vot.

eVote este o platformă dezvoltată de trei antreprenori români, specialişti ai pieţei de capital şi domeniului IT - Mihai Chişu, Bogdan Iliescu şi Ionuţ Albu. Prin eVote, acţionarii unei companii listate la Bursa de Valori Bucureşti pot participa şi vota online, dar şi prin prezenţă fizică la Adunările Generale organizate de acestea. Astfel, tot ce înseamnă activitatea unei astfel de adunări - exprimare vot în avans sau în direct, urmărire în direct prin sistem video-audio a adunării, adresare întrebări către companie în timp real se poate face prin intermediul platformei. Acţionarul trebuie doar să se înregistreze în platformă şi să aibă un dispozitiv, precum calculator, tabletă sau telefon cu o conexiune bună la internet. Totodată, acţionarul poate participa şi fizic la adunare, dar votul şi-l poate exprima electronic, fără a mai fi nevoie să treacă prin toate procedurile administrative împovărătoare specifice acestor adunări.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Facilitarea accesului tuturor actionarilor interesati la AGA este intr-adevar un lucru foarte benefic.

    Insa, atunci cand detii monopol de facto pe aceasta nisa, poti sa ceri si pe mama si pe tata pentru seriviciile prestate.  

    Domnul Chisu ne spune ca economisim pe consumabile si hartie, insa absolut niciun cuvant despre cat factureaza pentru serviciile eVote, macar o valoare orientativa ca sa stie si actionarii cat ii costa facilitarea accesului la AGA. 

    Ca doar nu plateste conducerea, ci societatea adica actionarii, nu? 

    Inca ceva, daca la o AGA nu se strange cvorumul la prima strigare, platim la fel si la a doua intrunire? 

    Iar daca o AGA se tine, dar se resping fortat propunerile de pe ordinea de zi pe motiv ca tocmai ti-au plecat 2 membri din CA (vezi Norofert in primavara 2021) si e nevoie de o noua AGA, face reducere domn Chisu sau prostia si domnia conducerii sunt platite de actionari la pret integral? 

    .

    Domnule Chisu, daca tot ati mentionat transparenta ca avantaj eVote, in calitate de actionar preocupat de cheltuielile societatilor unde am detineri va multumesc anticipat pentru transparenta dovedita raspunzand la intrebarile de mai sus.  

    1. am inteles ca e-Vote costa societatile participante nu mai putih de 10.000 euro/episod AGA.

      daca aceasta suma este adevarata, vorbim de o povara semnificativa pentru companii, indeosebi pentru cele recent listate. 

      ca tot ziceai de NRF, astia sunt deja la a treia aga prin e-Vote in 2021, deci costurile se aduna frumusel pentru o companie cu profit in scadere la 9 luni. 

      putem primi clarificari de la Chisu sau macar de la Cornerstone care a scris acest comunicat catre media???

      Costa 28000 euro o singura adunare si m-ai puneti si ca sunt 2 intro zi..bani bani si iar bani

      Tu zici ca se dau 56.000 de euro pe o AGA+AGOA.

      Cum le stii tu pe toate, mai putin gramatica. 

      Pune "m-ai" bine pana pe o carte de gramatica. 

      bine ca stii tu gramatica uite unde era eminescu. mai mult de 50000 de euro pe zi iau pentru aga. tu stii bine matematica

      ia sa vedem daca Norofert stie ca te semnezi cu numele lor si duci cititorii in eroare ca ar fi ei. Ce zici, merge o plangere penala pentru asta?

      de fapt tocmai asta-i problema: norofert nu stie.

      sunt atatea lucruri pe care norofert ar trebui sa le stie da' nu le stie. 

      ia sa vedem daca norofert stie cand o sa puna la treaba ansamblului de productie promis, votat si cumparat din red china de cine stie cat timp, dar care ori s-a pierdut pe drum ori vine din orient via planeta (yo)uranus in romania.

      ne ajuti dumneata cu-n raspuns ca vad ca-ti pasa si pari sa fii mai informat ? 

      aha, deci Norofert are probleme cu transporturile si cu marfurile din China? Uita-te la restul companiilor din lumea asta ca nu au nicio problema, transporturile vin mai repede si marfurile s-au ieftinit. Ai dreptate, sunt niste bulangii astia de la NRF

      "bulangii"??

      Nu stiu in ce calitate te exprimi pe marginea subiectului Norofert, dar bagi scuze pentru a acoperi nerealizarea celor promise actionarilor intocmai ca si Gavan de la MAM Bricolaj intr-un articol de zilele trecute. 

      Cu ce-i ajuta pe actionarii NRF scuzele tale? 

      Daca esti actionar si vii cu astfel de argumente, inseamna ca-ti urasti banii si aperi lipsa de performanta a celor din conducere care s-au obisnuit mai nou sa bage scuze in loc de rezultate. 

      Daca esti din conducerea NRF si bagi astfel de scuze si cuvinte (bulangii), atunci ... pacat. 

      Puteti mai bine, puteti mai mult, dar probabil ca v-a inrait experienta ultimilor 2 ani trecuti de la plasament si interactiunea repetata cu actionarii mai mult sau mai putin guralivi si ati uitat pasiunea si misiunea cu care ati pornit la drum.

      Pacat, cand este atat de mult potential la NRF. 

    interesantă aplicație…și un mod foarte ingenios de a afla și de a stoca toate informațiile despre lista acționarilor și intențiile de vot…plus o modalitate , la nevoie, de a modifica prin o simpla apăsare de buton, votul unui acționar….felicitări băiețiilor inteligenți…????????…dac? ? citim cv ul băieților citați in articol, ne lămurim unde ajung informațiile….

    1. exact pe ei ii intereseaza lista actionariilor nu ca nu mai pot ei de simplificarea votului.

      ete ca ma lua gura pe dinainte. 

    Poate ne raspunde ce a facut el pentru actionarii Sif 4 ca tot este in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor?

    Consiliul reprezentantilor actionarilor SIF Muntenia (CRA) asigura supravegherea activitatii desfasurate de catre SAI MUNTENIA INVEST intre Adunarile Generale ale Actionarilor. Atributiile CRA sunt cele specificate in Actul constitutiv al SIF Muntenia. CRA este compus din 3 persoane alese de catre Adunarea Generala a Actionarilor pentru un mandat de 4 ani. 

    In acest moment Consiliul reprezentantilor actionarilor este compus din: 

    STEFAN DRAGOS GIOGA 

    Presedinte al Consiliului Reprezentantilor Acţionarilor 

    MIHAI CHISU 

    Membru al Consiliului Reprezentantilor Acţionarilor 

    GEORGE - ALIN STEFAN 

    Membru al Consiliului Reprezentantilor Acţionarilor 

    1. Pai e paharnicul lui Juravle si Buica. Daca le stii obiectul secundar de activitate ziua-si principal noaptea-realizezi ca a facut foarte multe!

    Din ce in ce mai multi "antreprenori" si-au dat seama ca nu e nevoie sa faci afaceri cu statul ca sa castigi usor si recurent bani multi.

    De ce sa risti sa dai nas cu DNA in afaceri cu statul, cand poti sa vii pe bursa si sa mulgi companii fara sa te streseze nimeni. 

    E suficient sa invoci "noile tendinţe la nivel mondial" (vezi in textul articolului) sau servicii prestate in interesul actionarilor neajutorati si gata contractele semnate in mod netransparent cu companiile listate. 

    eVote e doar o veriga in acest lant de mulgatori abonati la bursa. 

    ARIR cu al sau indice VEKTOR, care este calculat numai ei stiu cum, este inca un exemplu si asa mai departe.

    Catre actionarii care se intreaba unde merge profitul: (si) aici sunt banii Dumneavoastra. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb