Ene Dinga: "Alegerile anticipate nu vor afecta calendarul aderării"

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 13 iulie 2005

Ministrul integrării europene, Ene Dinga, a avut ieri, la Bucureşti, o întrevedere cu delegaţia europeană condusă de Fabrizio Barbaso, director general al Directoratului pentru Extindere, prilej cu care oficialii români i-au asigurat pe reprezentanţii UE că alegerile anticipate nu vor perturba calendarul aderării.

"În contextul actual, demisia Guvernului şi alegerile anticipate nu vor afecta procesul de aderare a României la Uniunea Europeană", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Ene Dinga, adăugînd: "Autorităţile române îşi menţin hotărîrea politică privind respectarea ţintei de aderare la 1 ianuarie 2007. Alegerile anticipate nu vor perturba angajamentele a căror îndeplinire va continua conform calendarului convenit cu Uniunea Europeană. Îndeplinirea angajamentelor are o dublă importanţă, atît pentru modernizarea României, cît şi pentru îndeplinirea standardelor necesare pentru aderare". Ministrul Dinga a mai precizat că a primit semnale pozitive de la oficialii europeni cu privire la preconizatele alegeri anticipate. În ceea ce priveşte reflectarea alegerilor în Raportul de ţară, ce va fi dat publicităţii în octombrie 2005, ministrul Dinga a spus că aces-tea nu vor avea nici o influenţă, întrucît documentul, fiind pur tehnic, reflectă reuşita angajamentelor luate de Guvern şi implementarea reformelor în ministere, mai ales în domeniul justiţiei.

La rîndul său, Fabrizio Barbaso şi-a exprimat speranţa că data aderării României la Uniunea Europeană, 1 ianuarie 2007, va fi respectată, iar în contextul politic actual nu vor exista perturbări importante, care să compromită angajamentele pe care România şi le-a asumat. În acelaşi timp, oficialul european a recomandat autorităţilor române să folosească în mod eficient timpul rămas, precum şi toate resursele de care dispun pentru îndeplinirea măsurilor necesare pentru aderare.

În cadrul reuniunii de ieri, părţile au abordat teme privind derularea în continuare a procesului de aderare, gestionarea fondurilor europene şi viitorul MIE, ca instituţie care coordonează acest proces. Ene Dinga a subliniat necesitatea existenţei unei structuri care să coordoneze procesul de aderare la nivel naţional şi să realizeze legătura cu instituţiile europene, precizînd că această instituţie poate fi chiar Ministerul Integrării Europene, care se va transforma în Ministerul Afacerilor Europene şi Dezvoltării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb