Enel Green Power va investi 600 milioane de dolari pentru construcţia a trei parcuri fotovoltaice

Mirabela Vasile
Internaţional / 31 august 2015

Actualizare 16:53 Enel Green Power inaugurează prima centrală hibridă din Brazilia

Enel Green Power (EGP) a finalizat şi conectat la reţea prima centrală hibridă din Brazilia prin inaugurarea Fontes Solar I şi II, primele centrale solare din Brazilia ale companiei, transmite un comunicat de presă. Cele două facilităţi au fost construite alături de şi combinate cu parcul eolian Fontes dos Ventos de 80 MW al EGP, care este deja în funcţiune.

Facilităţile Fontes Solar I şi II, situate în statul Pernambuco în nord-estul Braziliei, au o capacitate totală instalată de 11 MW, fiind cel mai mare complex solar din Brazilia. Cele două pot genera peste 17 GWh în fiecare an.

Combinarea energiei solare şi eoliene va asigura producerea mai stabilă de energie şi reduce efectele de variabilitate ale condiţiilor meteorologice. Hibridul va genera aproximativ 340 de GWh pe an, echivalentul nevoilor anuale de energie a aproximativ 170.000 de gospodării din Brazilia.

EGP a investit un total de aproximativ 18 milioane de dolari americani în construcţia facilităţilor Fontes Solar I şi II, care sunt susţinute de un contract de cumpărare de energie (PPA) pe 20 de ani, acordat Enel Green Power printr-un proces de licitaţie în decembrie 2013. Energia generată de centrale va fi livrată statului Pernambuco.

Cu inaugurarea Fontes Solar I şi II, capacitatea totală instalată a EGP în Brazilia se ridică acum la 388 MW. Ca urmare a câştigării licitaţiei, anunţate astăzi, pentru 553 MW de capacitate instalată adiţională faţă de capacitatea solară de 254 MW, acordată în noiembrie 2014 tot prin licitaţie.

(M.V)

--------------

Compania italiană Enel Green Power (EGP), prezentă şi pe piaţa din România, a anunţat luni că va deveni cel mai mare producător de energie solară din Brazilia după ce va investi 600 de milioane de dolari pentru construcţia a trei noi parcuri fotovoltaice în această ţară, informează AFP.

Enel Green Power susţine că a câştigat o procedură de licitaţie care îi va permite să vândă timp de 20 de ani o cantitate de 553 MW de energie solară prin construcţia a trei noi parcuri fotovoltaice Belo Horizonte(103 MW), Lapa (158 MW) şi Nova Olinda (292 MW). Peste 600 de milioane de dolari vor fi investite pentru construcţia celor trei noi parcuri care vor intra în serviciu până în 2017, în linie cu actualul plan de afaceri al companiei care prevede construcţia la nivel mondial a unor capacităţi suplimentare în valoare de 7,1 GW până în 2019.

"Suntem extrem de mulţumiţi de acest contract graţie căruia vom deveni cea mai mare companie din industria energiei solare din Brazilia", a declarat directorul EGP, Francesco Venturini.

Enel Green Power este compania grupului Enel, dedicată în totalitate dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa şi America. Capacitatea instalată netă a grupului este 9,9 GW graţie celor 740 de instalaţii care funcţionează în 15 ţări. În România, compania are o capacitatea solară de 36 MW precum şi o capacitate eoliană de circa 498 MW.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb