Engie acuză ELCEN că a luat decizia intrării în insolvenţă fără consultarea tuturor părţilor implicate

Andreea Stoica
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 septembrie 2016

Engie acuză ELCEN că a luat decizia intrării în insolvenţă fără consultarea tuturor părţilor implicate

Engie România acuză Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN) că a luat decizia intrării în insolvenţă fără consultarea tuturor părţilor implicate, iar acest lucru va afecta în mod negativ situaţia financiară a Distrigaz Sud Reţele, se arată într-un comunicat al companiei trimis redacţiei.

"Această decizie, luată fără consultarea tuturor părţilor implicate, va avea consecinţe negative asupra situaţiei financiare a Distrigaz Sud Reţele, periclitând realizarea investiţiilor necesare exploatării în condiţii de siguranţă a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, atât la nivelul Municipiului Bucureşti, cât şi al întregii zone operate de companie", se precizează în comunicat.

Potrivit acestuia, valoarea totală a datoriilor exigibile acumulate de ELCEN faţă de Distrigaz Sud Reţele se cifrează în prezent la 155 milioane de lei şi vor creşte semnificativ pe durata sezonului rece.

Engie România arată că pe întreaga durată a relaţiei contractuale, Distrigaz Sud Reţele şi-a dovedit, în repetate rânduri, disponibilitatea pentru dialog şi pentru identificarea unor soluţii viabile, cum ar fi reeşalonarea datoriilor ELCEN coroborată cu finanţarea acestora de către acţionarul său majoritar. În plus, în ciuda acumulării unor creanţe importante, Distrigaz Sud Reţele a adoptat în permanenţă o atitudine constructivă şi responsabilă, găsind soluţii care să nu aibă nicio consecinţă negativă asupra alimentării cu apă caldă şi căldură a clienţilor RADET.

"Singura soluţie durabilă menită să evite falimentul ELCEN şi RADET şi să garanteze, pe termen lung, aprovizionarea cu apă caldă şi căldură a locuitorilor din Bucureşti constă în mobilizarea imediată a unor mijloace financiare importante, atât de către statul român cât şi de Primăria Municipiului Bucureşti", mai precizeza Engie.

ENGIE România face apel la autorităţile competente pentru ca, împreună, să implementăm această soluţie şi astfel să nu fie afectată încrederea acordată de Grupul ENGIE sectorului energetic din România, încredere care s-a tradus prin investiţii de circa un miliard de euro de la privatizarea Distrigaz Sud până în prezent, transmite sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. care investitii facute de ENGIE, acelea facute din bani obtinuti prin cresterea tarifelor? ca bani de acasa n-au adus pentru investitii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb